HOUTvakman; De online hout specialist!

  • Topkwaliteit hout & zagen in eigen beheer
  • De beste (online) prijs
  • Eikenhout specialist

Eiken blad rustiek geborsteld 90-95x6 cm - van 100 tot 300 cm op maat -meubelblad / paneel 8-12% kd Europees eikenhout

Bereken
€297,00

Standaard afgekort met kettingzaag. U ontvangt +/- 10 cm extra lengte (marge t.b.v. haaks zagen).

Haaks gezaagd; Machinaal recht afgekort aan beide kanten en op de ingevoerde lengte.

€297,00

... updating the shopping cart ...
Levertijd: 10 - 15 werkdagen

Eiken blad 90-95x6 cm - onbehandeld geborsteld rustiek Europees eikenhout - kunstmatig gedroogd (kd) 8% - 12%- geschaafd. Een prachtige eiken blad - meubelblad - paneel dat ambachtelijk met de hand vervaardigd wordt door Nederlandse vakmannen. De basis van onze rustieke eiken bladen zijn fijnbezaagde (ruwe) eiken planken van rustiek Europees eikenhout (bevat noesten) met een een breedte tussen de 10 en de 15 cm. Deze planken worden zorgvuldig geschaafd en vervolgens verlijmd tot een prachtig blad van eikenhout, met liefde gemaakt & zorgvuldig afgewerkt. Na het lijmen wordt het blad als geheel nogmaals geschaafd en vervolgens (op)geborsteld. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven (tekeningen, accenten) duidelijker zichtbaar zijn, voor een eiken blad met karakter!  En wilt u graag dat wij de noesten voor u opvullen (met 2 componenten vloeibaar hout in de kleur 'eiken')? Dan doen wij dit graag voor u, zonder extra kosten!

Dit eiken paneel / meubelblad heeft een breedte van 90-95 cm waarbij 6 tot 10 planken gebruikt worden. U kunt zelf de gewenste breedte bepalen in stap 2. Hierbij kunt u kiezen uit staffels van 0,5 cm. De dikte betreft 6 cm; Een prachtig robuust eiken blad dat is opgedikt. Uw eiken blad wordt altijd in de door u gewenste lengte - van 100 cm tot maximaal 300 cm - op maat vervaardigd. In het geval van een dikte van 6 cm worden er 3 'planklagen' gebruikt (in het midden opgedikt). De lange zijkant wordt afgewerkt met een eiken lat, voor een mooie & strakke afwerking van uw eiken blad. Voor de bovenzijde en de zichtzijden van uw blad gebruiken wij uiteraard 'volle planklengtes'. Na het verlijmen van uw eikenhout blad, waarbij wij de eiken planken uiteraard om-en-om verlijmen (hartkant), laten wij uw blad minimaal 1 week rusten. Vervolgens wordt het blad van eikenhout nogmaals mooi geschaafd, opgeborsteld en uiteindelijk uitgebreid nagelopen en perfect afgewerkt. Uw eiken blad wordt met fijne korrel geschuurd (finisch) aangeleverd, oftewel behandelklaar! 

LET OP: Rustiek eikenhout kd 8-12% is geen foutvrij A kwaliteit eiken meubelhout. Rustiek eikenhout bevast noesten, scheurtjes en mogelijk ook hart en kleine delen spint. Houdt hier dus rekening mee. 

LET OP: De levertermijn gaat uit van een max. lengte van 240 cm. Bij een eiken blad rustiek van 240 cm tot 300 cm lang is er mogelijk sprake van een langere levertermijn. Wij informeren u hier zo snel mogelijk over!

Onze eiken bladen / panelen zijn vervaardigd uit onbehandeld, geschaafd, (op)geborsteld en kunstmatig gedroogd (kd 8 - 12%) rustiek Europees eikenhout. Onderstaand worden de eigenschappen van dit specifieke eikenhout blad toegelicht. Hierbij wordt de behandeling van het hout, de bewerking van het hout en het vochtpercentage van het hout uitgebreid toegelicht.

Verouderd eikenhout; Geborsteld rustiek eiken.

Onze eiken meubelbladen worden vervaardigd uit rustiek fijnbezaagd (ruw) eikenhout. Dit eikenhout wordt met de hand bewerkt (geschaafd en gelijmd), en vervolgens wordt het blad als geheel geschaafd. Vervolgens wordt het blad (op)geborsteld. Dit zorgt voor een extra rustieke en levendige uitstraling van het eiken blad. Opborstelen is de basis van onze 'verouderingstechnieken'. Hierbij wordt uw eikenhout blad geborsteld met staalborstels waarbij het zachte hout gedeeltelijk verwijderd wordt. Dit zorg ervoor dat de houtnerven er wat meer uitkomen, oftewel de nerven komen echt 'op het blad te liggen'. Dit zorgt voor een blad met karakter met duidelijkere accenten en tekeningen. 

Het eiken blad wordt verder niet door ons behandeld. Wij leveren onze eiken meubelbladen onbehandeld (blank) uit. Onbehandeld eiken is erg populair, zowel voor binnen als voor buiten. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat onbehandeld eikenhout een levensduur heeft van 20 tot 25 jaar. Wij leveren onze bladen van rustiek Europees eikenhout 'behandelklaar' uit, oftewel geschuurd met lichte korrel (finish). In het geval binnengebruik is een behandeling gewenst en wij adviseren u ook om deze op korte termijn na ontvangst (volledig) te behandelen. Populaire behandelingsmethoden van onze eiken bladen zijn oliën en lakken. 

Geschaafd eikenhout

Geschaafd eikenhout wordt veelvuldig gebruikt, zowel voor binnen als voor buiten. Geschaafd eikenhout combineert de prachtige uitstraling van (onbehandeld) eikenhout met het gemak van een rechte, maatvaste en 'gladde' eiken plank. Ook voor de vervaardiging van onze eiken meubelpanelen wordt gebruik gemaakt van geschaafd eikenhout. Hierbij worden fijnbezaagde eiken planken (kd 8 - 12%) perfect geschaafd, specifiek met als doel onderdeel uitmaken van een prachtig eiken blad. Daarnaast worden onze eiken bladen mooi finish (kleine korrel) geschuurd, oftewel behandelklaar, opgeleverd. Allereerst worden de eiken planken geschaafd en verlijmd tot blad. Vervolgens wordt het blad als geheel nogmaals machinaal vlak, recht en glad geschaafd.

Kunstmatig gedroogd (kd) eiken 8-12%

Kunstmatig gedroogd (kd) eikenhout met een vochtpercentage van circa 8 - 12% betreft eikenhout waarbij het vochtpercentage van 'vers gezaagd hout' (wat ong. 25% betreft) reeds teruggebracht is tot circa 8 - 12%. Bij kunstmatig gedroogd eiken is het vochtpercentage versnelt teruggebracht, dit wordt gedaan in grote droogcabines. Eikenhout met een vochtpercentage van circa 8-12% wordt met name gebruikt voor binnengebruikt, denk hierbij aan eiken tafelbladen / bladen en eiken panelen voor het vervaardigen van meubels. Dit eikenhout zal bij binnenplaatsing - mits er sprake is van een normale en constante omgeving / temperatuur / vochtigheid -  niet tot nauwelijks meer inkrimpen / werken / vervormen / scheuren.

  • Een schroefbevestiging is de beste keuze op het gebied van bevestiging. Gebruik hiervoor goede schroeven met een hoge mate van elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan (allergische reactie van hout op metaal) adviseren wij schroeven (en andere bevestigingselementen) van RVS.
  • Wij adviseren u in het geval van een schroefbevestiging om het hout altijd voor te boren. Dit zorgt voor minder spanning op het hout en ook verkleint dit de kans op scheurvorming.
  • Wij adviseren om uw onbehandeld blad / paneel op korte termijn na ontvangst en voor gebruik volledig te behandelen met bijvoorbeeld lak of olie. Indien er wordt gekozen voor een behandeling van het hout met olie of lak dient u rekening te houden worden met een nieuwe behandeling om het jaar, dit is uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie en moet dan ook op eigen inzicht gebeuren.

Wij staan voor topkwaliteit hout voor een scherpe prijs. U kunt er dan ook vanuit gaan dat wij er alles aan doen om u tevreden te stellen. Maar wel vinden wij het erg belangrijk om eerlijke verwachtingen te scheppen. U bestelt onbehandeld en kunstmatig gedroogd (kd) geschaafd rustiek eikenhout en hierbij is het mogelijk dat er kleine oneffenheden voor komen. Wij hanteren hierbij scherpere maatstaven dan gemiddeld binnen de branche. Onderstaand vindt u informatie over zaken die mogelijkerwijs beperkt voor kunnen komen. 

  • Het eiken blad rustiek wordt vervaardigd uit rustiek eikenhout waarin noesten voorkomen. Ook kan er sprake zijn van 'ingesloten hart'. In het geval van meubelbladen / panelenvan eikenhout vinden wij het belangrijk om duidelijk te vermelden dat dit geen foutvrij A-kwaliteit eiken meubelhout betreft. Houdt hier dus rekening mee. 
  • Wij streven naar spintvrij eikenhout, echter kan het voorkomen dat er in beperkte mate onaangetast spint in het hout - en dus ook in uw blad - voorkomt. Uiteraard zal dit altijd in beperkte mate zijn en kunnen onze vakmannen een goede afweging maken of dit onderdeel wel of niet past binnen de zichtzijden van uw blad.
  • Producten kunnen onderling van kleur verschillen en ook binnen een plank kunnen meerdere kleurtinten en kleurschakeringen te zien zijn, dit zal altijd het geval zijn bij een blad van rustiek eikenhout. 
  • Onze eiken bladen worden verlijmd, machinaal geschaafd en na vervaardiging laten wij uw eiken blad minimaal 1 week nadrogen onder stabiele omstandigheden. Deze werkwijze resulteert in een stabiel blad. Desalniettemin zal een product van massief eikenhout altijd (in beperkte mate) blijven werken. Echter zal dit in stabiele omstandigheden, binnenshuis en indien voorzien van een correcte behandeling met lak, wax of olie, nauwelijks voorkomen. 
Gerelateerde producten
© Copyright 2019 HOUTvakman; De online hout specialist! - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,1 uit 111 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »