HOUTvakman; De online hout specialist!

  • Topkwaliteit hout & zagen in eigen beheer
  • De beste (online) prijs
  • Eikenhout specialist

Eiken tafelblad foutvrij 3 cm dik geborsteld OP MAAT - 8-12% kd A-kwaliteit (op)geborsteld Europees eikenhout

Van 70 cm tot 120 cm
cm
Van 70 cm tot 350 cm
cm
€188,80
€188,80

... updating the shopping cart ...
Levertijd: 15 - 20 werkdagen

Foutvrij eiken tafelblad van 3 cm dik - GEBORSTELD - OP MAAT - Breedte: van 70 t/m 120 cm - Lengte: van 70 cm t/m 350 cm - Onbehandeld foutvrij (zonder noesten) A-kwaliteit Europees eikenhout - kunstmatig gedroogd (kd) 8% - 12% - Ambachtelijk verlijmd, geschaafd & (op)geborsteld. Een prachtig eiken tafelblad, met de hand vervaardigd door Nederlandse vakmannen. Foutvrij eikenhout wilt zeggen dat er geen (k)noesten voorkomen in het eikenhout. In tegenstelling tot het levendige rustieke eikenhout (met noesten) is foutvrij eikenhout wat 'egaler', ideaal geschikt voor een relatief 'rustig' eiken tafelblad. De basis van ons eikenhouten tafelblad foutvrij betreft eiken planken van foutvrij Europees eikenhout met een een breedte tussen de 10 en de 15 cm. Deze planken worden zorgvuldig geschaafd en vervolgens verlijmd tot een prachtig tafelblad, met liefde gemaakt & zorgvuldig afgewerkt. Daarnaast wordt uw blad nog mooi (op)geborsteld. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven (tekeningen, accenten) duidelijker zichtbaar zijn, voor een eiken blad met karakter! 

Een foutvrij eiken tafelblad (op)geborsteld - op maat.

Dit (op)geborstelde foutvrije eiken tafelblad kunt u bij ons direct online op maat bestellen, wel zo handig! Vul bij stap 1 de gewenste breedte van uw tafelblad in (van 70 t/m 120 cm). Vul bij stap 2 de gewenste lengte van uw eiken tafelblad in (van 70 t/m 350 cm). Het is bij ons zelfs mogelijk om uw eiken tafelblad op de millimeter nauwkeurig te bestellen! Klik vervolgens op de button 'bereken' en de exacte prijs van uw eikenhouten tafelblad op maat wordt direct berekend en vertoond!

Een tafelblad van foutvrij eiken 3 cm dik (op)geborsteld bij HOUTvakman:

Ons massieve eikenhouten tafelblad van 3 cm dik is een toegankelijk en subtiel massief eiken tafelblad dat speciaal voor u (op bestelling) op maat vervaardigd wordt. In het geval van een dikte van 3 cm bestaat de dikte uit 1 massieve 'planklaag'.

LET OP: Wij proberen altijd 'volle planklengtes' te gebruiken, oftewel 'doorlopende lamellen in de lengte', echter is het mogelijk dat er in onze foutvrije tafelbladen van 3 cm dik een of enkele stuiknaden voorkomen. Een stuiknaad wilt zeggen dat er een plank / lamel in de lengte verlijmd is (op de kopse kant). Hierbij hanteren wij de volgende spelregels: Er komt maximaal 1 stuiknaad voor per planklengte / lamel. 

De breedte per plank / lamel (in de lengte) varieert tussen de 10 en de 15 cm. Dit zorgt voor een prachtig & natuurlijk tafelblad. VB: U bestelt een eiken tafelblad van 80 cm breed en 240 cm lang, dan is uw blad vervaardigd uit 6 tot 8 planken / lamellen van 240 cm lang. 

Na het verlijmen van uw eikenhouten tafelblad, waarbij wij de eiken planken uiteraard om-en-om verlijmen (hartkant), laten wij uw tafelblad minimaal 1 week rusten. Vervolgens wordt het tafelblad uitgebreid nagelopen en perfect afgewerkt. Uw eiken tafelblad wordt met fijne korrel geschuurd (finish) aangeleverd, oftewel behandelklaar!

Onze eiken tafelbladen zijn vervaardigd uit onbehandeld, geschaafd, (op)geborsteld en kunstmatig gedroogd (kd 8 - 12%) foutvrij (A-kwaliteit) Europees eikenhout. Onderstaand worden de eigenschappen van dit specifieke eikenhout tafelblad toegelicht. Hierbij wordt de behandeling van het hout, de bewerking van het hout en het vochtpercentage van het hout uitgebreid toegelicht.

Onbehandeld & (op)geborsteld foutvrij eikenhout.

Onze eiken tafelbladen worden vervaardigd uit foutvrij eikenhout. Foutvrij eikenhout, ook wel aangeduid als A-kwaliteit eikenhout, bevat geen noesten. Dit realiseert een relatief 'rechte structuur' en egalere kleurtint. Dit eikenhout is kunstmatig gedroogd en wordt met de hand bewerkt (geschaafd & gelijmd). Vervolgens wordt het tafelblad als geheel geschaafd en (op)geborsteld. Dit zorgt voor een extra rustieke en levendige uitstraling van uw eiken tafelblad. Opborstelen is de basis van onze 'verouderingstechnieken'. Hierbij wordt uw eikenhout blad geborsteld met staalborstels waarbij het zachte hout gedeeltelijk verwijderd wordt. Dit zorg ervoor dat de houtnerven er wat meer uitkomen, oftewel de nerven komen echt 'op het blad te liggen'. Dit zorgt voor een tafelblad met duidelijker(e) accenten en tekeningen, oftewel met karakter! 
 
Verder wordt het tafelblad niet door ons behandeld. Wij leveren onze eiken tafelbladen onbehandeld (blank) uit. Onbehandeld eiken is erg populair, zowel voor binnen als voor buiten. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat onbehandeld eikenhout een levensduur heeft van 20 tot 25 jaar. Wij leveren onze tafelbladen van foutvrij Europees eikenhout 'behandelklaar' uit, oftewel geschuurd met lichte korrel (finish). In het geval binnengebruik is een behandeling gewenst en wij adviseren u ook om deze op korte termijn na ontvangst (volledig) te behandelen. Populaire behandelingsmethoden van onze eiken tafelbladen zijn oliën en lakken. 

Geschaafd eikenhout

Geschaafd eikenhout wordt veelvuldig gebruikt, zowel voor binnen als voor buiten. Geschaafd eikenhout combineert de prachtige uitstraling van (onbehandeld) eikenhout met het gemak van een rechte, maatvaste en 'gladde' eiken plank. Ook voor de vervaardiging van onze eiken tafelbladen wordt gebruik gemaakt van geschaafd eikenhout. Hierbij worden fijnbezaagde eiken planken (kd 8 - 12%) perfect geschaafd, specifiek met als doel onderdeel uitmaken van een prachtig & sfeervol eiken tafelblad. Daarnaast worden onze eikenhouten tafelbladen mooi finish (kleine korrel) geschuurd, oftewel behandelklaar, opgeleverd. Allereerst worden de eiken planken geschaafd en verlijmd tot tafelblad. Vervolgens wordt het blad als geheel nogmaals machinaal vlak, recht en glad geschaafd.

Kunstmatig gedroogd (kd) eiken 8-12%

Kunstmatig gedroogd (kd) eikenhout met een vochtpercentage van circa 8 - 12% betreft eikenhout waarbij het vochtpercentage van 'vers gezaagd hout' (wat ong. 25 a 30% betreft) reeds teruggebracht is tot circa 8 - 12%. Bij kunstmatig gedroogd eiken is het vochtpercentage versnelt teruggebracht, dit wordt gedaan in grote droogcabines. Eikenhout met een vochtpercentage van circa 8-12% wordt met name gebruikt voor binnengebruik. Denk hierbij aan eiken tafelbladen / bladen en eiken panelen voor het vervaardigen van meubels. Dit eikenhout zal bij binnenplaatsing - mits er sprake is van een normale en constante omgeving / temperatuur / vochtigheid -  niet tot nauwelijks meer inkrimpen / werken / vervormen / scheuren.

  • Een schroefbevestiging is de beste keuze op het gebied van bevestiging. Gebruik hiervoor goede schroeven met een hoge mate van elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan (allergische reactie van hout op metaal) adviseren wij schroeven (en andere bevestigingselementen) van RVS.
  • Wij adviseren u in het geval van een schroefbevestiging om het hout altijd voor te boren. Dit zorgt voor minder spanning op het hout en ook verkleint dit de kans op scheurvorming.
  • Wij adviseren om uw onbehandeld tafelblad op korte termijn na ontvangst en voor gebruik volledig te behandelen met bijvoorbeeld lak of olie. Indien er wordt gekozen voor een behandeling van het hout met olie of lak dient u rekening te houden worden met een nieuwe behandeling om het jaar, dit is uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie en moet dan ook op eigen inzicht gebeuren.
  • LET OP: U bestelt hierbij een eiken tafelblad van 3 cm dik. In het geval van grote(re) afmetingen en het ontbreken van 'tafelpoten met een stalen montageplaat' - die tevens als extra versteviging fungeert - adviseren wij extra versteviging(en) aan te brengen in de breedte van het tafelblad om eventueel werken / doorhangen te voorkomen.

Wij staan voor topkwaliteit eikenhout voor een scherpe prijs. U kunt er dan ook vanuit gaan dat wij er alles aan doen om u tevreden te stellen. Maar wel vinden wij het erg belangrijk om eerlijke verwachtingen te scheppen. U bestelt onbehandeld, kunstmatig gedroogd (kd), geschaafd en (op)geborsteld foutvrij (A-kwaliteit) eikenhout, echter eikenhout is en blijft een natuurlijk product. Wij hanteren hierbij scherpere maatstaven dan gemiddeld binnen de branche. Onderstaand vindt u informatie over zaken die mogelijkerwijs beperkt voor kunnen komen. 

  • De uitgangspositie van foutvrij eikenhout betreft geen noesten, echter is het altijd mogelijk er een of enkele hele kleine / lichte noesten en/of een klein takje voorkomen in het eikenhout - en dus ook in uw tafelblad. Uiteraard zal dit altijd in beperkte mate zijn en kunnen onze vakmannen een goede afweging maken of dit onderdeel wel of niet past binnen de zichtzijden van uw tafelblad.
  • Producten kunnen onderling van kleur verschillen en ook binnen een plank kunnen meerdere kleurtinten en kleurschakeringen te zien zijn. Eikenhout is en blijft een natuurproduct.
  • Onze eiken tafelbladen worden verlijmd, machinaal geschaafd en na vervaardiging laten wij uw eiken blad minimaal 1 week nadrogen onder stabiele omstandigheden. Deze werkwijze resulteert in een stabiel blad. Desalniettemin zal een product van massief eikenhout altijd (in beperkte mate) blijven werken. Echter zal dit in stabiele omstandigheden, binnenshuis en indien voorzien van een correcte behandeling met lak of olie, nauwelijks voorkomen. 
Gerelateerde producten
© Copyright 2019 HOUTvakman; De online hout specialist! - Development & Online marketing by ROCA online
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »