HOUTvakman; De online hout specialist!

  • Topkwaliteit hout & zagen in eigen beheer
  • De beste (online) prijs
  • Eikenhout specialist

Eiken tafelblad foutvrij 90x4 cm - van 160 tot 240 cm op maat - 8-12% kd A-kwaliteit Europees eikenhout

Bereken
€415,00

Standaard afgekort met kettingzaag. U ontvangt +/- 10 cm extra lengte (marge t.b.v. haaks zagen).

Haaks gezaagd; Machinaal recht afgekort aan beide kanten en op de ingevoerde lengte.

€415,00

... updating the shopping cart ...
Levertijd: 6 weken

Eiken tafelblad 90x4 cm - onbehandeld foutvrij Europees eikenhout - kunstmatig gedroogd (kd) 8% - 12%- geschaafd. Een prachtige eiken tafelblad dat ambachtelijk met de hand vervaardigd wordt door Nederlandse vakmannen. Foutvrij eikenhout wilt zeggen dat er geen noesten voorkomen in het eikenhout. In tegenstelling tot het levendige rustieke eikenhout, met noesten, is foutvrij eikenhout rustig en egaal, met een relatief rechte structuur. Dit zorgt voor een relatief 'rustig' eiken tafelblad. Het tafelblad wordt gemaakt van fijnbezaagde (ruwe) planken met een breedte tussen de 10 en de 15 cm. Deze planken worden zorgvuldig geschaafd en vervolgens verlijmd tot een prachtig tafelblad van eikenhout, met liefde gemaakt & zorgvuldig afgewerkt. 

Dit tafelblad van eikenhout heeft een breedte van 90 cm waarbij 6 tot 9 planken gebruikt worden. De dikte betreft 4 cm; Een massief eiken tafelblad waarbij 2 'planklagen' gebruikt worden. Om werken tegen te gaan wordt uw tafelblad in de breedte versterkt met ijzers en aan de onderkant worden in de lengte groeven aangebracht. Daarnaast vervaardigen wij uw eiken tafelblad in de door u gewenste lengte - van 160 cm tot maximaal 240 cm - op maat. In het geval van een dikte van 4 cm worden er 2 'planklagen' gebruikt. Voor de bovenzijde en de zichtzijden van uw tafelblad gebruiken wij uiteraard 'volle planklengtes'. Na het verlijmen van uw tafelblad, waarbij wij de eiken planken uiteraard om-en-om verlijmen (hartkant), laten wij uw blad minimaal 1 week rusten. Vervolgens wordt het blad uitgebreid nagelopen en perfect afgewerkt. Uw eiken tafelblad wordt met fijne korrel geschuurd (finisch) aangeleverd, oftewel behandelklaar! 

Onze eiken tafelbladen zijn vervaardigd uit onbehandeld, geschaafd en kunstmatig gedroogd (kd 8 - 12%) foutvrij Europees eikenhout. Onderstaand worden de eigenschappen van dit specifieke eikenhout tafelblad toegelicht. Hierbij wordt de behandeling van het hout, de bewerking van het hout en het vochtpercentage van het hout uitgebreid toegelicht.

Onbehandeld foutvrij eikenhout.

Dit eiken tafelblad is vervaardigd uit fijnbezaagde (ruwe) foutvrije Europees eikenhout planken. Foutvrij houdt in dat er geen noesten voorkomen in het eikenhout. Dit realiseert een relatief 'rechte structuur' en egalere kleurtint van het eikenhout. Deze fijnbezaagde eiken planken worden met de hand bewerkt (geschaafd & verlijmd), maar niet door ons behandeld. Wij leveren onze eiken tafelbladen onbehandeld (blank) uit. Onbehandeld foutvrij eiken is erg populair, zowel voor binnen als voor buiten. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat onbehandeld eikenhout een levensduur heeft van 20 tot 25 jaar. Wij leveren onze tafelbladen van Europees eikenhout 'behandelklaar' uit, oftewel geschuurd met lichte korrel (finish). In het geval binnengebruik is een behandeling, zeker bij een tafelblad, gewenst en wij adviseren u ook om deze op korte termijn na ontvangst (volledig) te behandelen. Populaire behandelingsmethoden van onze eiken tafelbladen zijn oliën en lakken. 

Geschaafd eikenhout

Geschaafd eikenhout wordt veelvuldig gebruikt, zowel voor binnen als voor buiten. Geschaafd eikenhout combineert de prachtige uitstraling van (onbehandeld) eikenhout met het gemak van een rechte, maatvaste en 'gladde' eiken plank. Ook voor de vervaardiging van onze eiken tafelbladen wordt gebruik gemaakt van geschaafd eikenhout. Hierbij worden fijnbezaagde eiken planken (kd 8 - 12%) perfect geschaafd, specifiek met als doel onderdeel uitmaken van een prachtig eiken tafelblad. Daarnaast worden onze eiken tafelbladen mooi finish (kleine korrel) geschuurd, oftewel behandelklaar, opgeleverd. Allereerst worden de eiken planken geschaafd en verlijmd tot blad. Vervolgens wordt het blad als geheel nogmaals machinaal vlak, recht en glad geschaafd.

Kunstmatig gedroogd (kd) eiken 8-12%

Kunstmatig gedroogd (kd) eikenhout met een vochtpercentage van circa 8 - 12% betreft eikenhout waarbij het vochtpercentage van 'vers gezaagd hout' (wat ong. 25% betreft) reeds teruggebracht is tot circa 8 - 12%. Bij kunstmatig gedroogd eiken is het vochtpercentage versnelt teruggebracht, dit wordt gedaan in grote droogcabines. Eikenhout met een vochtpercentage van circa 8-12% wordt met name gebruikt voor binnengebruikt, denk hierbij aan eiken tafelbladen / bladen en eiken panelen voor het vervaardigen van meubels. Dit eikenhout zal bij binnenplaatsing - mits er sprake is van een normale en constante omgeving / temperatuur / vochtigheid -  niet tot nauwelijks meer inkrimpen / werken / vervormen / scheuren.

  • Een schroefbevestiging is de beste keuze op het gebied van bevestiging. Gebruik hiervoor goede schroeven met een hoge mate van elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan (allergische reactie van hout op metaal) adviseren wij schroeven (en andere bevestigingselementen) van RVS.
  • Wij adviseren u in het geval van een schroefbevestiging om het hout altijd voor te boren. Dit zorgt voor minder spanning op het hout en ook verkleint dit de kans op scheurvorming.
  • Wij adviseren om uw onbehandeld tafelblad op korte termijn na ontvangst en voor gebruik volledig te behandelen met bijvoorbeeld lak of olie. Indien er wordt gekozen voor een behandeling van het hout met olie of lak dient u rekening te houden worden met een nieuwe behandeling om het jaar, dit is uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie en moet dan ook op eigen inzicht gebeuren.

Wij staan voor topkwaliteit hout voor een scherpe prijs. U kunt er dan ook vanuit gaan dat wij er alles aan doen om u tevreden te stellen. Maar wel vinden wij het erg belangrijk om eerlijke verwachtingen te scheppen. U bestelt onbehandeld en kunstmatig gedroogd (kd) geschaafd foutvrij eikenhout, echter eikenhout is en blijft een natuurlijk product. Wij hanteren scherpere maatstaven dan gemiddeld binnen de branche. Onderstaand vindt u informatie over zaken die mogelijkerwijs beperkt voor kunnen komen. 

  • De uitgangspositie van foutvrij eikenhout betreft geen noesten, echter is het altijd mogelijk er een of enkele hele kleine / lichte noesten en/of een klein takje voorkomen in het eikenhout - en dus ook in uw tafelblad. Uiteraard zal dit altijd in beperkte mate zijn en kunnen onze vakmannen een goede afweging maken of dit onderdeel wel of niet past binnen de zichtzijden van uw tafelblad.
  • Producten kunnen onderling van kleur verschillen en ook binnen een plank kunnen meerdere kleurtinten en kleurschakeringen te zien zijn: Eikenhout is en blijft een natuurproduct.
  • Onze eiken bladen worden verlijmd, machinaal geschaafd en na vervaardiging laten wij uw eiken blad minimaal 1 week nadrogen onder stabiele omstandigheden. Deze werkwijze resulteert in een stabiel blad. Desalniettemin zal een product van massief eikenhout altijd (in beperkte mate) blijven werken. Echter zal dit in stabiele omstandigheden, binnenshuis en indien voorzien van een correcte behandeling met lak, wax of olie, nauwelijks voorkomen. 
Gerelateerde producten
© Copyright 2018 HOUTvakman; De online hout specialist! - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,1 uit 111 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »