HOUTvakman; De online hout specialist!

  • Topkwaliteit hout & zagen in eigen beheer
  • De beste (online) prijs
  • Eikenhout specialist

Eiken tafelpoot massief (per stuk) - 10x10 cm - Extra Rustiek 16% kd Europees eikenhout

€32,50

... updating the shopping cart ...
Levertijd: 3 - 5 werkdagen

Massief eiken tafelpoot (per stuk) - 10x10 cm - 75cm hoog - onbehandeld extra rustiek Europees eikenhout - kunstmatig gedroogd (kd) circa 16% - geschaafd. Een prachtige massieve eiken tafelpoot met klassieke vierkante vormgeving, zorgvuldig bewerkt door vakmannen. Deze massieve eiken tafelpoot is vervaardigd uit extra rustiek Europees eikenhout kd circa 16%. Extra rustiek eikenhout hout in dat er sprake is van (grote) noesten, hardscheuren, eventueel lichte randspint en eventueel houtworm gaatjes aan de onderzijde. In dit laatste geval is de houtworm uiteraard altijd behandeld! Deze eiken tafelpoot wordt geschaafd en is verder onbehandeld en niet voorbereid / bewerkt met het oog op bevestiging aan een tafelblad. Een prachtige robuuste eiken tafelpoot, voor een sfeervolle tafel! 

LET OP: U ontvangt onze eiken tafelpoten altijd met 'open noesten en scheuren'.

Inclusief montageplaat (foto 2). 
U heeft de mogelijkheid om een montageplaat (gehard staal, 13x13 cm, 9 mm dik), ook wel hoekplaat genoemd direct mee te bestellen. Een hoekplaat is ideaal voor het bevestigen van uw eiken tafelpoot aan een tafelblad. Hierbij bestelt u alleen de plaat (zonder schroeven en overige bevestigingsmaterialen. 

Onze eiken tafelpoten zijn vervaardigd uit onbehandeld, geschaafd en kunstmatig gedroogd (kd 16%) extra rustiek Europees eikenhout. Onderstaand worden de eigenschappen van deze specifieke eikenhouten tafelpoot toegelicht. Hierbij wordt de behandeling van het hout, de bewerking van het hout en het vochtpercentage van het hout uitgebreid toegelicht.

Onbehandeld extra rustiek eikenhout.

Deze eiken poten worden vervaardigd uit extra rustiek eikenhout. In het geval van onze eiken tafelpoten dient u rekening te houden met (grote) noesten, ingesloten hart, hardscheuren, eventueel lichte randspint en eventueel houtworm gaatjes aan de onderzijde. In dit laatste geval is de houtworm uiteraard altijd behandeld! Dit eikenhout wordt geschaafd, maar verder niet door ons behandeld. Wij leveren onze eiken tafelpoten onbehandeld (blank) uit. Onbehandeld eiken is erg populair, zowel voor binnen als voor buiten. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat onbehandeld eikenhout een levensduur heeft van 20 tot 25 jaar. In het geval binnengebruik is een behandeling, zeker bij een eiken tafel, gewenst en wij adviseren u ook om deze op korte termijn na ontvangst (volledig) te behandelen. Populaire behandelingsmethoden van onze eiken tafelpoten zijn oliën en lakken. 

Geschaafd & (op)geborsteld eikenhout

Geschaafd eikenhout wordt veelvuldig gebruikt, zowel voor binnen als voor buiten. Geschaafd eikenhout combineert de prachtige uitstraling van (onbehandeld) eikenhout met het gemak van een recht, maatvast en 'glad' product. Ook voor de vervaardiging van onze eiken tafelpoten wordt gebruik gemaakt van geschaafd eikenhout. Hierbij worden fijnbezaagde eiken balken (kd 16%) geschaafd, specifiek met als doel onderdeel uitmaken van een prachtige eiken tafelpoot.

Kunstmatig gedroogd (kd) eiken 16%

Kunstmatig gedroogd (kd) eikenhout met een vochtpercentage van circa 16% betreft eikenhout waarbij het vochtpercentage van 'vers gezaagd hout' (wat ong. 25% betreft) reeds teruggebracht is tot circa 16%. Bij kunstmatig gedroogd eiken is het vochtpercentage versnelt teruggebracht, dit wordt gedaan in grote droogcabines. Eikenhout met een vochtpercentage van circa 16% wordt met name gebruikt voor binnengebruik, voor toepassingen waarbij een lichte werking niet nadelig is voor het eindproduct, denk hierbij aan eiken tafelpoten! Dit eikenhout zal bij binnenplaatsing - mits er sprake is van een normale en constante omgeving / temperatuur / vochtigheid -  nog maar een beetje inkrimpen / werken / vervormen / scheuren. Dit vochtpercentage wordt voornamelijk gebruikt bij extra rustiek eiken, waarbij het werken van het hout juist bijdraagt aan de rustieke & levendige uitstraling van het eikenhout. 

  • Een schroefbevestiging is de beste keuze op het gebied van bevestiging. Gebruik hiervoor goede schroeven met een hoge mate van elasticiteit. Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan (allergische reactie van hout op metaal) adviseren wij schroeven (en andere bevestigingselementen) van RVS.
  • Wij adviseren u in het geval van een schroefbevestiging om het hout altijd voor te boren. Dit zorgt voor minder spanning op het hout en ook verkleint dit de kans op scheurvorming.
  • Wij adviseren om uw onbehandelde tafelpoten op korte termijn na ontvangst en voor gebruik volledig te behandelen met bijvoorbeeld lak of olie. Indien er wordt gekozen voor een behandeling van het hout met olie of lak dient u rekening te houden worden met een nieuwe behandeling om de zoveel tijd, dit is uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie en moet dan ook op eigen inzicht gebeuren

Wij staan voor topkwaliteit hout voor een scherpe prijs. U kunt er dan ook vanuit gaan dat wij er alles aan doen om u tevreden te stellen. Maar wel vinden wij het erg belangrijk om eerlijke verwachtingen te scheppen. U bestelt onbehandeld en kunstmatig gedroogd (kd) en geschaafd extra rustiek eikenhout. Hierbij komen altijd noesten, scheurtjes, eventueel scheuren, kleur / tint verschillen (oneffenheden) voor. Wij hanteren hierbij scherpere maatstaven dan gemiddeld binnen de branche. Onderstaand vindt u informatie over zaken die mogelijkerwijs beperkt voor kunnen komen. 

  • Onze eiken tafelpoten rustiek worden vervaardigd uit extra rustiek eikenhout waarin (grote!) noesten, ingesloten hart, hardscheuren, scheurtjes, spintranden en eventueel houtwormgaatjes (aan de onderkant) voorkomen. 
  • Producten kunnen onderling van kleur verschillen en ook binnen een tafelpoot kunnen meerdere kleurtinten en kleurschakeringen te zien zijn, dit zal altijd het geval zijn bij een tafelpoot van extra rustiek eikenhout. 
  • Onze eiken tafelpoten worden machinaal geschaafd en altijd gecontroleerd voor vrijgave. Deze werkwijze resulteert in een stabiel product. Desalniettemin zal een product van massief eikenhout kd 16% altijd (in beperkte mate) blijven werken. Echter zal dit in stabiele omstandigheden, binnenshuis en indien voorzien van een correcte behandeling met lak, wax of olie, altijd in beperkte mater zijn.
  • Houdt rekening met het feit dat onze eiken tafelpoten van extra rustiek eikenhout een halffabrikaat zijn, dat door u zelf nog minimaal behandeld moet worden met olie / lak. Ook de bewerking van de poten met het oog op bevestiging dient u zelf uit te voeren. Ook is het mogelijk dat er her en der een oneffenheid voorkomt die eventueel met schuren bijgewerkt kan worden, dit is uiteraard afhankelijk van uw specifieke wensen / eisen.
© Copyright 2019 HOUTvakman; De online hout specialist! - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,1 uit 111 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »