HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Hout behandeling
  • Hout bewerking
  • Hoogte (kopmaat)
  • Breedte (kopmaat)

Verouderde eiken balken geschaafd, opgeborsteld & gerookt bij HOUTvakman.nl! Wanneer u kiest voor een verouderde eiken balk kiest u voor die mooie, rustieke en natuurlijke uitstraling van 'oud eikenhout' met een optimale prijs - kwaliteit verhouding. Onze eiken balken zijn van topkwaliteit Europees eikenhout en het verouderen doen onze vakmannen zelf met de hand. Naast geschaafd en opgeborsteld zijn onderstaande balken ook gerookt, dit zorgt voor die mooie, donkere oude eiken balk kleur. Onze verouderde eiken balken bestelt u voordelig online in een lengtemaat naar wens tot maximaal 6 meter!

Geschaafd, Geborsteld & Gerookte balken van eikenhout.

Schaven en opborstelen betreft de basisbehandeling bij het verouderen van een balk. Allereerst worden de spintkanten van de (ruwe, oftewel fijnbezaagde) eiken balk 'afgeschaafd'. Hierbij komt de balk er natuurlijker en rustieker uit te zien. Vervolgens worden de houtnerven extra benadrukt door het opborstelen van het eikenhout. Deze worden zo extra benadrukt, voor die echte 'ouden eikenhout look'. Vervolgens wordt uw eiken balk gerookt. Dit wordt gedaan met behulp van ammoniak, dit werkt namelijk een reactie op bij het looizuur in het eikenhout waardoor het verouderingsproces van eikenhout sneller op gang wordt gebracht. Het resultaat hiervan is die prachtige donkere kleur van oud eikenhout. 

Oude eiken balken eenvoudig online bestellen.

Het bestellen van een verouderde eiken balk is eenvoudig en vooral ook voordelig. Nadat u een keuze heeft gemaakt in de gewenste 'kopmaat' van de balk klikt u door naar de product detailpagina. Hier kunt u de gewenste lengte invullen, waarna de prijs van de balk direct vertoond wordt. U kunt een eiken balk tot een maximale lengte van 6 meter direct online bestellen.

Vervolgens kunt u kiezen voor 'standaard afgekort' (gezaagd met een lengtezaag + extra lengte van circa 10 cm), of mooi haaks gezaagd. In het geval u standaard afgekorte balk wenst, kunt u eventueel ook gebruik maken van onze 'voorraad lengtes' (een langere balk voor dezelfde prijs). Aan de hand van de door u ingevulde lengte bieden wij de mogelijkheid om voor hetzelfde bedrag een langere balk te bestellen. Wel zo transparant! 

HOUTvakman.nl; De online eikenhout specialist. Bekijk ook meteen even onze eiken planken & eiken vellingdelen. En wellicht ook interessant: Ook een eiken tafelblad en eiken blad / paneel kan bij ons geborsteld & gerookt geleverd worden! 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »