HOUTvakman

Houd rekening met afwijkende levertijden wegens de bouwvakvakantie. U vindt de actuele levertijden op de productpagina.

Ipe hout bestelt u - eenvoudig & voordelig - online bij HOUTvakman.nl, de online tuinhout specialist van NL & BE! Ipé is een oersterke (D60) tropische hardhout soort uit Brazilie, die bekend staat om haar sterkte, stabiliteit, duurzaamheid en mooie bruine kleur met groene glans. Daarnaast wordt IPE hardhout van nature niet snel glad, wat het uitermate geschikt maakt als hardhouten vlonderplank (ook zonder groeven / ribbels)! Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie ipe hout, met o.a. geschaafde planken, b-fix rabatdelen / vlonderplanken en rhombus delen, voor een bijzondere (open) gevelbekleding met stijlvol accent. Wat uw wensen ook zijn, altijd het juiste IPE hardhout bij HOUTvakman.nl: Topkwaliteit, de beste prijs & snel in huis!

Geen producten gevonden

IPE planken, vlonderplanken & rabatdelen bij HOUTvakman.nl. 

Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie geschaafde ipe hardhout planken, ideaal geschikt voor een bijzonder buitenproject waarbij kwaliteit, duurzaamheid en uiteraard ook een 'mooi' eindresultaat centraal staat. Ditzelfde geldt voor de hardhouten rabatdelen & vlonderplanken van ipé. Omdat IPE hout van nature al niet snel glad wordt, zijn onze B-fix delen - ook wel eens buitenparket genoemd - ideaal geschikt, zowel voor een hardhouten vlonder als hardhouten gevelbekleding. Het bijzondere van deze ipe delen is de 'blinde' montage, voor een strak eindresultaat! Bent u op zoek naar een stijlvolle & duurzame open gevelbekleding met rhombus delen, dan zijn onze IPE rhombus delen zeker het overwegen waard. Naast extreem duurzaam is ipe een enorm stabiele hardhout soort, die nauwelijks zal werken en scheuren. Met IPE hout bent u verzekerd van een langdurig mooi resultaat, wel zo prettig! 

Meer informatie over ipe hardhout:

Ipe is een massieve, sterke (D60) hardhout soort die nauwelijks vervormt. Ipé hardhout is afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika (voornamelijk Brazilië). Het hardhout is middenbruin van kleur, met een groenachtige glans. De houtstructuur van IPE is zeer gelijkmatig met een fijne nerf. IPE hout neemt weinig vuil en vocht op, waardoor schimmels en houtrot niet tot nauwelijks in ipe hardhout voorkomen. Het hout is moeilijk splijtbaar en zeer elastisch. Ipe hout zal dan ook niet snel scheuren! In het hout bevindt zich de stof lapachol, welke irritatie bij sommige mensen kan veroorzaken wanneer (door zagen of schuren) houtdeeltjes in de lucht terecht komen, houd hier dus rekening mee! Omdat het hout niet snel glad wordt, is het hout zeer geschikt voor vloeren en terrassen. Ipé heeft een duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 25 jaar of langer. Ipe wordt - in de buitenlucht - met name voor vlonders en buitenvloeren veel gebruikt, maar ook steeds meer voor schuttingen en begeveling.

Andere hardhout soorten bij HOUTvakman.nl: Azobe, Angelim Vermelho, PadoukBankirai, Massaranduba & Keruing

© Copyright 2020 HOUTvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »