HOUTvakman

Itauba hardhout bestelt u - eenvoudig & voordelig - online bij HOUTvakman.nl, dé buitenhout specialist van Nederland! Itauba is een tropische hardhoutsoort afkomstig uit het Amazonegebied. Itauba is heel sterk en heeft een duurzaamheidsklasse 1. In goede omstandigheden kan het hout wel 40 jaar meegaan. Itauba hout heeft opvallende geelbruine kleur en doet qua uiterlijk en eigenschappen wel een beetje aan teak denken. Omdat de bomen waar dit hout vanaf komt wel 50 meter hoog kunnen worden, is deze houtsoort vaak ook in langere lengtes verkrijgbaar. Bij HOUTvakman vindt u een uitgebreide collectie hardhout palen & balken, altijd snel in huis en de beste kwaliteit!

Geen producten gevonden

Itauba (vlonder)planken bij HOUTvakman.nl!

Itauba is een hardhoutsoort die voor allerlei binnen- en buitentoepassingen geschikt is. Omdat het een stabiele duurzame hardhoutsoort is, kan itauba gebruikt worden voor schuttingen, terrassen, begeveling, buitenvloeren of constructiehout. In veel opzichten doet itaube aan teak denken, en qua duurzaamheid doet het hout niet onder voor ipé of bankirai. Het hout vervormt nauwelijks en kan goed tegen vocht, en is daardoor voor allerlei toepassingen geschikt. De itauba planken kunnen bijvoorbeeld redelijk strak tegen elkaar worden gelegd zonder dat deze gaan kromtrekken. Ideaal voor een prachtige vlonder of schutting! Ook zijn de planken relatief licht, wat ze zeer geschikt maakt voor gevelwerk. Itauba hardhout hoeft in principe niet behandelt te worden met een olie of beits. Wel zal het hout verkleuren naar bruin, en later naar grijs, als deze niet regelmatig geolied wordt.

Meer informatie over itauba hardhout:

Itauba (Mezilaurus, itaúba grande / itaúba amarela) is een duurzame hardhoutsoort afkomstig uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika. Het hout is geelbruin van kleur met mooie rechte lijnen. In de loop der tijd vergrijst de kleur naar een mooie grijstint. In het hout kan zich looizuur bevinden, en dit kan zwarte plekken in het hout veroorzaken. Deze plekken vergrijzen wel mee met de rest van het hout en doen qua duurzaamheid zeker niet onder voor de rest van het hout.. Itaube is een harde hardhoutsoort die nauwelijks vervormt. Itauba hardhout kan buiten voor diverse toepassingen gebruikt worden, zoals gevelbekleding en schuttingen, maar deze planken zijn met name zeer geschikt voor vlonders en terrassen. Itauba valt op omdat het qua gewicht een redelijk lichte hardhoutsoort is die ook nog eens glad afgewerkt kan worden. Itauba is een extreem sterke en duurzame hardhoutsoort met een duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 25 jaar of langer.

Andere hardhout soorten bij HOUTvakman.nl: Azobe, Angelim Vermelho, PadoukBankirai, Massaranduba & Keruing

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »