HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Hout behandeling
  • Hout bewerking
  • Hoogte (kopmaat)
  • Breedte (kopmaat)

Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie padouk hout (tropisch hardhout) dat bekend staat om haar hoge mate van kwaliteit, duurzaamheid en vooral ook prachtige roodachtige kleurtint. Padouk is een van de 'beste' hardhoutsoorten en dit - in combinatie met de bijzondere kleurtint - zorgt er dan ook voor dat padouk erg populair is als 'luxe' hardhout voor primair zichtwerk, met name als hardhouten rabatdelen. Dit wordt versterkt door de exclusiviteit van dit hout, oftewel beperkte beschikbaarheid. Padouk groeit namelijk niet in bossen, waardoor het wat schaarser is t.o.v. andere hardhout soorten. Padouk hardhout is dan ook een luxe tuinhout soort, ideaal voor een bijzonder accent waarmee u echt een statement zult maken. Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie padouk hardhout, met o.a. padouk planken, padouk rhombus delen, padouk Deense rabatdelen en padouk B-fix rabat & vlonderplanken. Bijzondere producten van padouk, van topkwaliteit, zorgvuldig bewerkt, voor de beste online prijs & snel in huis bij HOUTvakman.nl!

Padouk hout planken, oersterk tuinhout met een luxe accent!

Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie geschaafde padouk planken, ideaal geschikt voor een bijzonder buitenproject. Vaak wordt gekozen voor padouk bij het vervaardigen van een bijzonder object, dat een echte eye-catcher moet worden binnen uw buitenomgeving. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere tuinpoort, waar u echt een statement mee wilt maken en waarbij kwaliteit echt op nr. 1 staat. Hardhouten planken van padouk behoren niet de de meest goedkope tuinplanken, maar de kwaliteit, duurzaamheid & stabiliteit is extreem goed. Gaat u voor iets bijzonders, dan zijn onze padouk planken zeker het overwegen waard!

Padouk gevelbekleding, voor welke rabatdelen kiest u?

Padouk gevelbekleding, voor een bijzondere gevel met een natuurlijke & warme uitstraling & een luxe accent. Wij hebben recent een nieuw gebouw zelf bekleed met padouk rabatdelen - de B-fix classic rabatdelen om precies te zijn -, dat zegt eigenlijk al genoeg natuurlijk! Padouk hardhout is makkelijk verwerkbaar, vochtbestendig en zeer slijtvast, maar vooral heel mooi. Dit begint al met de kleur en de verkleuring. Naar verloop van tijd zal uw gevelbekleding qua kleur veranderen, van rood - naar bruin - tot zilvergrijs, zo ziet u gevel langzaam veranderen qua kleur, een bijzonder effect. 

Op het gebied van het 'type' rabatdelen, oftewel rabatprofiel, biedt HOUTvakman.nl diverse mogelijkheden. Gaat u voor een stijlvolle 'open' gevelbekleding met padouk rhombus delen, een modern ogende gevel met Deense blokprofiel rabatdelen, of de prachtige B-fix rabatdelen, waarbij sprake is van een onzichtbare (blinde) bevestiging? Wat uw keuze ook zal zijn, met padouk rabatdelen bent u verzekerd van een bijzondere hardhouten gevelbekleding, waarbij stijl, luxe & bijzonder kernwaarden zullen zijn!

Meer informatie over Padouk hardhout:

Padouk (of padoek) is - op het gebied van kwaliteit - een van de beste tropisch hardhout soorten. Het hardhout komt uit West-Afrika en is relatief zeldzaam. Het groeit namelijk niet in bossen, maar alleen als individuele bomen. Het hout heeft een zeer hoge mate van duurzaamheid, is zeer stabiel en vervormt nauwelijks. Padouk heeft een zeer opvallende rode kleur met een zwart afstekende nerftekening. Onder invloed van UV-straling zal de kleur veranderen naar donkerbruin en uiteindelijk prachtig zilvergrijs.

Padouk hardhout kan buiten voor diverse toepassingen gebruikt worden, zoals o.a. gevelbekleding, schuttingen, vlonders en het vervaardigen van tuinmeubels. Padouk is een extreem sterke en duurzame hardhoutsoort met een duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 25 jaar of langer.

Andere hardhout soorten bij HOUTvakman.nl: Azobe, Angelim VermelhoIpe, Cumaru, Bankirai, Massarundaba & Keruing

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »