HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...

Bij HOUTvakman.nl vindt u een grote collectie thermohout. En natuurlijk vindt u bij ons ook de bijbehorende thermohout schroeven! Wij raden bij ons thermisch gemodificeerd hout altijd RVS schroeven aan. Ook al bevat thermohout in principe geen looizuur, of andere uitzetstoffen, het is mogelijk dat verzinkte schroeven buiten gaan roesten en zorgen voor lelijke vlekken in het hout. Deze vlekken zijn bij thermohout zeer moeilijk te verwijderen. Daarom raden wij voor ons thermisch gemodificeerd hout altijd RVS schroeven aan. Voor geolied of geschilderd thermohout is het eventueel wel mogelijk om verzinkte schroeven te gebruiken. Onze RVS schroeven zijn van speciaal gehard RVS, en daardoor net zo sterk (of sterker nog) dan een verzinkte schroef.

Thermisch gemodificeerd hout is wat zachter en 'brosser' dan 'normale' houtsoorten. Het hout kan hierdoor sneller afbrokkelen en splijten. Het is daarom van belang om de schroeven met boorpunt met enige beleid vast te draaien. Het is zelfs beter om eerst voor te boren, om mogelijk splijten van het hout te voorkomen. Gebruik bij voorboren altijd een kleinere diameter houtboor dan de diameter van de schroef. Voor thermo hout en het juiste bevestigingsmateriaal, moet u bij HOUTvakman zijn!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »