HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Hout behandeling
  • Hout bewerking
  • Hoogte (kopmaat)
  • Breedte (kopmaat)

Essen thermowood bestelt u - voordelig online - bij HOUTvakman.nl, de (online) thermowood specialist van NL & BE! Thermisch verduurzaamd essenhout is een stijlvolle, duurzame & milieuvriendelijke houtsoort met een prachtige donkerbruine kleurtint, chique uitstraling en een levensduur van 20-25 jaar. Naast duurzaam is thermo essen ook erg mooi. De kleur is prachtig diepbruin en lijkt wat te glanzen. Behandelen is mogelijk, echter wordt essen thermohout veelal onbehandeld buiten toegepast, waarbij het mooi vergrijsd. Of u nu op zoek bent naar thermowood planken, rabatdelen, of vlonderplanken, met thermisch essen slaagt u altijd!

Meer info over thermo essen:

Essenhout is hout van de Es (Fraxinus excelsior) en komt met name uit Europa. Essen hout heeft van nature een lichte wit-geelachtige kleurtint en is vrij sterk, taai & eenvoudig te bewerken. Zonder thermo behandeling is essen hout niet erg duurzaam en ook niet geschikt voor buiten toepassingen. Normaal heeft essenhout een duurzaamheidsklasse 5 met een levensduur van ongeveer 5 jaar. Thermowood essen heeft echter een duurzaamheidsklasse 1-2 met een gemiddelde levensduur van 20-25 jaar. Oftewel een heel stuk duurzamer dan de gemiddelde houtsoort!

De prachtige donkere kleurtint van thermo essen, de relatief gladde structuur & de mooie nerftekeningen, zorgen ervoor dat essen thermowood stijlvol oogt, met een chique uitstraling. Een groot voordeel van essenhout is dat het alleen gekapt wordt binnen verantwoord bosbeheer. Dit in combinatie met de milieuvriendelijkheid van thermisch modificeren maakt essen thermowood een ecologisch verantwoorde & milieuvriendelijke keuze. Thermisch gemodificeerd essenhout wordt veel toegepast als gevelbekleding, vlonders en terrassen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »