HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Hout behandeling
  • Hout bewerking
  • Hoogte (kopmaat)
  • Breedte (kopmaat)

Fraké is een houtsoort die afkomstig is uit West-Afrika. Het hout heeft een levendige, vlamachtige tekening vergelijkbaar met eikenhout. Het hout wordt gekenmerkt kleine pinholes, wat het een prachtig rustiek uiterlijk geeft. Technisch gezien is fraké een hardhoutsoort, maar zonder behandeling is het hout niet bijzonder duurzaam. Daarom heeft Houtvakman thermisch gemodificeerd fraké met een duurzaamheidsklasse 1 in de collectie opgenomen. Duurzaamheidsklasse 1 betekent dat het hout een levensduur heeft van 25 jaar. Vanwege zijn rustieke uitstraling en lichte gewicht is fraké zeer geschikt voor gevels en buitenvloeren.

Met thermowood fraké maakt u een ecologisch verantwoorde keus. Het gemodificeerde hout gaat buiten ongeveer 25 jaar mee en het duurt ongeveer 20 jaar voor een nieuwe boom om te volgroeien. Thermowood fraké heeft een vochtigheidspercentage van 8-12%. Normaal heeft fraké een duurzaamheidsklasse 4, maar door het thermisch modificeren wordt dit duurzaamheidsklasse 1. Kortom, een zeer milieubewuste keus en toch een zeer goede kwaliteit hout voor buiten!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »