HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Hout behandeling
  • Hout bewerking
  • Hoogte (kopmaat)
  • Breedte (kopmaat)

Fraké thermowood bestelt u voor een scherpe online prijs bij HOUTvakman.nl, de nr. 1 thermohout specialist van NL & BE! Thermisch verduurzaamd fraké - ook wel eens limba genoemd - combineert een prachtige donkere kleurtint en een licht gewicht met hoge mate van duurzaamheid (klasse 1). Thermisch gemodificeerd fraké wordt vanwege zijn donkere kleur ook wel "fraké noir" genoemd. Mooi, & hoogwaardig tuinhout met een luxe uitstraling, ideaal voor een prachtige gevelbekleding, of een sfeervol terras!

Meer informatie over thermo fraké (limba).

Fraké (ook Limba genoemd) is een houtsoort die afkomstig is uit West-Afrika. Het hout heeft een levendige, vlamachtige tekening vergelijkbaar met eikenhout. Het hout wordt gekenmerkt kleine pinholes, wat het een prachtig rustiek uiterlijk geeft. Technisch gezien is fraké een hardhout soort, maar zonder behandeling is het hout niet bijzonder duurzaam. Echter verandert bij thermisch modificeren de kleur, strcutuur en kwaliteit van het hout. Daardoor heeft thermisch gemodificeerd fraké een mooie donkere kleur, een licht gewicht en een duurzaamheidsklasse 1. Duurzaamheidsklasse 1 betekent dat het hout een levensduur heeft van 25 jaar. Vanwege zijn rustieke uitstraling en lichte gewicht is fraké zeer geschikt voor gevels en buitenvloeren. 

Met thermowood fraké maakt u een ecologisch verantwoorde keus. Het gemodificeerde hout gaat buiten ongeveer 25 jaar mee en het duurt ongeveer 20 jaar voor een nieuwe boom om te volgroeien. Thermowood fraké heeft een vochtigheidspercentage van 8-12%. Normaal heeft fraké een duurzaamheidsklasse 4, maar door het thermisch modificeren wordt dit duurzaamheidsklasse 1. Kortom, een zeer milieubewuste keus en toch een zeer goede kwaliteit hout voor buiten! Geen wonder dat u op HOUTvakman.nl een uitgebreide collectie van deze duurzame en mooie houtsoort vindt!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »