HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Hout behandeling
  • Hout bewerking
  • Hoogte (kopmaat)
  • Breedte (kopmaat)

Grenen is een bekende houtsoort die makkelijk verkrijgbaar is en voordelig geprijsd. Normaal grenen is zonder behandeling niet geschikt is voor buiten toepassingen. Maar thermisch gemodificeerd grenen is veel harder en minder vervormend dan 'gewoon' grenen. Ook wordt het hout door thermisch modificeren minder buigzaam, lichter van gewicht en donkerder van kleur. Grenen bevat veel kwasten. Maar omdat thermowood donkerder van kleur is, vallen de noesten en kwasten veel minder op.

Met thermowood grenen maakt u een ecologisch verantwoorde keus. Het hout is zeer duurzaam - vergelijkbaar met hardhout - maar de bomen zijn gemakkelijker en sneller te herplanten. Hierdoor leidt het gebruik van dit hout tot minder ontbossing. Thermisch gemodificeerd grenen wordt veel toegepast in gevelbekleding, maar ook voor vlonders en buitenvloeren. Thermowood grenen heeft een vochtigheidspercentage van 8-12%. Normaal heeft grenenhout een duurzaamheidsklasse 4, maar door het thermisch modificeren wordt dit duurzaamheidsklasse 2. Dit betekent een levensduur van 20 jaar of langer.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »