HOUTvakman; De online hout specialist!

 • Topkwaliteit hout & zagen in eigen beheer
 • De beste (online) prijs
 • Eikenhout specialist

Vuren lat 22x50mm geschaafd - C24 klasse FSC - vanaf 300 cm

Sale
€1,67 €1,50

... updating the shopping cart ...
Levertijd: Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis
Vuren lat 22x50mm geschaafd. Een vuren lat van C24 klasse in de afmeting 2,2x5 cm. Alle vuren latten van HOUTvakman.nl betreffen FSC mix vurenhout. Hierbij bent u dus verzekerd van vurenhout afkomstig uit goed beheerde bossen. Geschaafde vurenhout latten zijn eenvoudig te bewerken, goed af te werken (verven, betisen, lakken) en hebben een optimale prijs - kwaliteit verhouding, zeker bij HOUTvakman.nl! Selecteer de door u gewenste lengtemaat en de exacte prijs wordt direct vertoond. LET OP: 22x50 mm betreft de bruto maat. De netto maat betreft 21,5x48 mm. 

Lengtematen geschaafde latten vurenhout C. 

U kunt de vurenhouten lat 22x50 mm van HOUTvakman.nl meteen online bestellen in de volgende lengtematen: 300 cm, 330 cm, 360 cm, 390 cm, 420 cm, 450 cm, 480 cm, 510 cm en 540 cm.

Een vuren lat van HOUTvakman.nl:

 • Uw vuren lat betreft vurenhout met zichtklasse C24
 • Uw vuren lat betreft 'geschaafd vurenhout' (maatvast en 'glad')
 • U bent verzekerd van FSC Mix vurenhout (vuren afkomstig uit goed beheerde bossen)
 • Na uw bestelling nemen wij contact met u op voor het inplannen van een bezorgdatum. Uw wensen vormen hierbij altijd de primaire uitgangspositie.
   

Meer informatie over Klasse C vurenhout geschaafd. 

Vurenhout.

Vurenhout, ook wel vuren genoemd, is de algemeen gebruikte naam voor het houd van de fijnspar (Picea abies). Dit enorm populaire hout, vuren is de meest gebruikte houtsoort in Nederland en Belgie, wordt vooral in de bouw enorm veel gebruikt. Vurenhout heeft een lichte witgele kleur en is eenvoudig te bewerken, zowel met de hand als machinaal, evenals af te werken (impregneren, verven, beitsen, aflakken, etc.). Daarnaast is vurenhout op het gebied van prijs - kwaliteit verhouding zeer gunstig. 

Geschaafd vurenhout.

Geschaafde vuren latten betreffen 'ruwe vuren latten' die machinaal geschaafd zijn, oftewel recht en glad gemaakt zijn. Geschaafd hout is maatvast, goed te bewerken en goed geschkt voor het aanbrengen van verf, beits en/of lak; Ideaal dus voor constructies. 

LET OP: In het geval van geschaafd vurenhout is er sprake van bruto maten en netto maten. De bruto maten betreffen de 'ruwe lat' en de netto maten betreffen de balk nadat deze geschaafd is, waardoor de plank zelf enkele milimeters kleiner zal zijn. De uitgangspositie bij onze vurenhout latten, planken en is de bruto maatvoering, maar wij vermelden ook altijd duidelijk de netto maatvoering. 

Klasse C vurenhout

De vuren latten van HOUTvakman.nl betreffen latten van vurenhout met zichtklasse C24. Vurenhout wordt ingedeeld in de volgende kwaliteitsklassen; A, B, C en D. Hierbij zijn de klassen B en C het meest gebruikelijk en is C de 'standaard klasse', waarbij B kwalitaitef wat minder is en veelal als constructiehout wordt gebruikt.

Onze klasse C vuren latten voldoen aan het FSC keurmerk, evenals de kwaliteitseisen en de NEN normen voor hout. Daarnaast voldoen onze vuren latten geschaafd klasse C aan de sterkteklasse C24, oftewel ons vurenhout kan gebruikt worden voor constructieve toepassingen. De duurzaamheidsklasse betreft IV, oftewel 5-10 jaar, waarbij behandeling voor buitengebruik gewenst is. Bent u op zoek naar vuren latten voor buiten? Bekijk dan onze geimpregneerde vuren latten.
 • Vuren hout klasse C24
 • Geschaafd
 • Onbehandeld
 • 22x50 mm
 • 21,5x48 mm
 • van 300 cm tot 540 cm - in staffels van 30 cm
 • Binnen
 • FSC (goed beheerde bossen)
© Copyright 2017 HOUTvakman; De online hout specialist! - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online