HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...

Oude eiken balken look - Eikenhouten balk verouderen

Bent u op zoek naar oude eiken balken? Dan bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres, wij verouderen uw eiken balk namelijk in eigen beheer; Voor een levensechte oude eikenhouten balk, van topkwaliteit Europees eikenhout, voor een scherpe prijs! Selecteer de gewenste verouderingsmethode van uw eiken balk, kies de gewenste afmeting en bestel uw oude eiken balk direct online voor de beste prijs. Een verouderde eiken balk; De eyecather in iedere ruimte!

Oude eiken balken voor een scherpe prijs!

Echte oude eiken balken zijn erg populair en de prijs is de laatste jaren dan ook extreem gestegen. Daarnaast is het bij echt oud eikenhout altijd maar de vraag hoe stevig deze daadwerkelijk nog zijn. Vandaar dan ook dat steeds vaker wordt gekozen voor het 'verouderen' van een verse eikenhouten balk. Hierbij wordt een versgezaagde eiken balk, van topkwaliteit Europees eikenhout, voorzien van de 'oude eiken balk look'. Hierbij bent u verzekerd van topkwaliteit, een prachtige uitstraling en een scherpe prijs. 

Maak van uw balk een eye catcher!

Met een prachtige oude eiken balk creëert u in iedere ruimte een bijzonder accent. Met die geleefde look kunt u alle kanten op, van landelijk tot klassiek en van industrieel tot trendy. Met het verouderen van uw eikenhouten balk transformeert u een 'simpele' balk tot het middelpunt van iedere ruimte. Gaat een balk een primaire plek innemen binnen een uw woonruimte, dan is die prachtige oude eiken look zeker het overwegen waard! 

Oude eikenhouten balken, hoe werkt het verouderen precies?

Het verouderen van uw eiken balk kan op vier manieren, waarbij de basis altijd een mooi geschaafde aangedroogde eikenhouten balk betreft. Vervolgens worden met de hand de spintkanten van de balk 'afgeschaafd'. Dit wordt gedaan zodat de eiken balk wat minder strak en wat natuurlijker en robuuster oogt. Het is ook mogelijk te kiezen voor een opgeborstelde balk. Het borstelen met mechanische staalborstels zorgt ervoor dat de houtnerven er meer uitkomen, deze komen hierdoor echt 'op de balk te liggen'.

Vervolgens is het mogelijk om het schaven en opborstelen van de balk uit te breiden met het 'roken' van de balk. Hiervoor wordt ammoniak gebruikt. Het ammoniak wekt een reactie op bij het looizuur in het eikenhout en dit zorg ervoor dat het verouderingsproces van het eikenhout versnelt. Hierdoor ontstaat versnelt die mooie donkere 'oude eikenhout kleur'.

Daarnaast is het nog mogelijk om dit verder uit te breiden met een extra behandeling van het hout met white wash en olie. Deze behandeling geeft de eiken balk nog meer die prachtige oude look. Wij bewerken de eiken balk hierbij allereerst met white wash, laten dit even intrekken en verwijderen vervolgens alles weer dat zich (nog) op het oppervlakte bevindt. De whitewash blijft zo alleen achter in de houtnerven. Vervolgens wordt dit bewerkt met olie om de balk mooi egaal af te werken.

Voor welke verouderingsmethode u ook kiest: Een prachtige oude eiken balk bestelt u online, voor de beste prijs, eenvoudig & snel bij HOUTvakman.nl!

LET OP: het verouderen van een eiken balk is mogelijk bij de volgende 'balkmaten'; 100x100 mm, 150x150  mm, 200x200 mm, 250x250 mm, 100x200 mm en 100x250 mm. 

Ander 'oud eikenhout' bij HOUTvakman.nl

Naast prachtige ouden balken, die wij zelf in eigen beheer 'verouderen', vindt u bij HOUTvakman.nl ook bijzondere verouderde eiken planken, oftewel levensechte oude eiken planken voor een scherpe prijs! 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »