Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Fijnbezaagde douglas planken - ruw / bezaagd douglashout - ad & kd, voor buiten!

Fijnbezaagde - bezaagde - ruwe Douglas planken bestelt u eenvoudig online voor een scherpe prijs bij HOUTvakman.nl, de online houtspecialist van NL & BE! Fijn bezaagd douglas hout staat bekend om haar duurzame karakter, stoere look, robuuste uiterlijk en optimale prijs - kwaliteit verhouding, zeker bij ons! Onze fijnbezaagde planken van douglas hout zijn ideaal plankhout voor buiten, zeker indien u een landelijke uitstraling wenst. Met een gerichte collectie douglas planken met een ruime keuze op het gebied van afmetingen (kopmaten) & lengtevarianten slaagt u bij ons altijd. Bekijk - al is het maar voor de zekerheid - ook altijd onze collectie geschaafde douglas planken

Fijnbezaagde / ruwe douglas planken bij HOUTvakman. 

Fijnbezaagd douglas hout is de laatste jaren enorm in trek als tuinhout en dan met name als 'onbehandeld tuinhout'. Onbehandeld & fijnbezaagd douglas hout heeft een mooi robuust uiterlijk en een warme uitstraling. De mooie vlamstructuur en de roodachtige kleurtint van het hout zorgt voor een mooie en natuurlijke look. Ideale ruwe douglas planken geschikt voor een douglas tuinhuis, overkapping, schuur en/of schutting. Ook onze ruwe douglas balken & Zweeds rabat douglas - met ruwe zichtzijde - zijn erg populair. 

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Dit houdt in dat onbehandeld douglas een levensduur heeft van minimaal 10 tot 15 jaar. Fijnbezaagde douglas planken zijn zowel vers (ad) - met een oppervlakte vochtpercentage van 20 - 25% als kunstmatig gedroogd (kd) - met een vochtpercentage van circa 18-20% - verkrijgbaar bij HOUTvakman.nl. Houdt er rekening mee dat vers douglashout wat meer zal werken (vervormen, krimpen, scheuren).

F
ijnbezaagde houten planken zijn machinaal gezaagde planken zonder verdere nabewerking(en). Deze planken vertonen aan het oppervlakte nog houtvezels, bevatten diverse oneffenheden en ook wat afwijkingen in breedte en dikte. Fijnbezaagd hout is daarnaast niet volledig maatvast en haaks. Ideaal voor een mooie, rustieke & landelijke uitstraling, maar wel belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn. Op de product pagina van onze douglas planken vindt u meer informatie.