Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Angelim vermelho hout - Tropisch hardhout - Angelim vermelho planken, palen, balken & damwanden

Angelim vermelho hout (tropisch hardhout) kopen doet u eenvoudig & voordelig online bij HOUTvakman.nl! Angelim vermelho is een hoogwaardige (duurzaamheidsklasse 1) hardhoutsoort uit Zuid Amerika, die bekend staat om haar sterkte, duurzaamheid en natuurlijke waterbestendigheid. Angelim vermelho is dan ook een populaire houtsoort voor o.a. hardhouten planken, damwanden, hardhout palen, hardhouten balken & piketpaaltjes. Angelim vermelho is met name populair als super sterke 'constructiehoutsoort', denk hierbij aan de (ruw)bouw van vlonders, steigers & terrassen, damwanden, beschoeiing & borders. Houd rekening met het feit dat angelim vermelho een sterke geur heeft (zeker in het begin) en in contact met water af kan geven. Super sterk angelim vermelho voor uw buitenproject, bestelt u bij HOUTvakman.nl direct online & voor de beste prijs!

Angelim vermelho hardhout voordelig online!

Met een gerichte collectie angelim vermelho hardhout - waarin wij de meest gebruikte producten & afmetingen verzameld hebben - is de kans groot dat u bij ons slaagt! Houdt er hierbij rekening mee dat angelim vermelho en azobe goede vervangers van elkaar zijn, waarbij angelim vermelho iets beter past bij 'direct zichtwerk'. Onze angelim vermelho planken, balken, palen, onderliggers & brugdekdelen bestelt u bij ons eenvoudig & voordelig online. Wij verkopen alleen hoogwaardig angelim vermelho, hanteren scherpe (online) prijzen en zorgen voor een snelle levering bij u thuis. Mist u dus het specifieke product in angelim vermelho, bekijk dan voor de zekerheid even onze collectie azobe, wellicht slaagt u daar wel! De meeste van onze Angelim vermelho producten betreffen 'fijnbezaagd (ruw) hardhout'. 

Angelim vermelho planken, palen & balken bij HOUTvakman.nl. 

Angelim vermelho hardhout wordt met name gebruikt voor 'constructiebouw' buitenshuis, oftewel sterk & stabiel onbehandeld tuinhout met een lange levensduur. Dit is ook terug te zien in het 'type' producten van angelim vermelho die populair zijn. Zo vindt u bij HOUTvakman.nl diverse hardhouten puntpalen & onderbalken van angelim vermelho. Hierbij zijn de puntpalen veelal fijnbezaagd (ruw) - deze gaan namelijk toch de grond in! - en de onderliggers geschaafd. De geschaafde angelim vermelho balken zijn recht & maatvast en worden veel gebruikt voor o.a. de onderconstructie (regelwerk!) van vlonders & terrassen. Dit zorgt voor een goede basis, waar de bovenliggende hardhouten vlonderplanken mooi, recht & stevig op gemonteerd kan worden! 

Naast balken en palen van Angelim vermelho hebben wij ook diverse angelim vermelho planken opgenomen in onze hardhout collectie. Ook de (veelal fijnbezaagde) hardhouten planken van angelim vermelho worden met name als 'constructiehout voor buiten' gebruikt, maar ook als sterk & duurzaam robuuste hardhouten beschoeiingshout zijn angelim vermelho planken ideaal geschikt!

Meer informatie over Angelim vermelho hardhout.

Angelim vermelho is een zeer duurzame en zeer sterke hardhoutsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Qua duurzaamheid en sterkte is angelim vermelho vergelijkbaar met azobe. Het hardhout heeft een mooie donkerbruine kleur met een sterke kruisnaad en weinig noesten & kwasten. Het hardhout is zo sterk dat het bijna niet vervormt en goed bestand is tegen direct contact met water. Het hout heeft duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 25 jaar (of langer). Angelim vermelho planken & (onder)balken / liggers worden met name bijvoorbeeld gebruikt voor vlonders en schuttingen, maar ook (vanwege zijn sterkte en duurzaamheid) voor constructiebouw in de buitenlucht.

Houdt rekening met de geur!

Hardhout kan een sterke geur hebben, zeker relatief 'vers' hardhout en angelim vermelho hout is hier een goed voorbeeld van. Angelim vermelho  heeft een sterke geur en - mede vanwege deze geur - wordt het hout met name buitenshuis gebruikt. Ook kan angelim vermelho afgeven wanneer het in contact komt met vocht. Hierdoor is angelim vermelho minder geschikt voor bijvoorbeeld tuinmeubelen.

Andere hardhout soorten bij HOUTvakman.nl: Azobe, Padouk, Ipe, Bankirai, Massarundaba, Garapa & Keruing