Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Douglas planken - geschaafd, ruw & zwart - Topcollectie douglas hout (tuin)planken voor buiten!

Douglas planken online kopen voor de beste prijs bij HOUTvakman.nl; De online douglas specialist! Met een gericht assortiment douglas planken - zowel fijnbezaagde (ruwe) als geschaafde douglas planken & diverse afmetingen en lengtevarianten - vindt u bij ons altijd een douglas plank naar wens. Onze planken van douglas hout zijn enorm populair als luxe onbehandelde tuinhout planken met een optimale prijs / kwaliteit verhouding. Met de mooie vlamstructuur en de roodachtige kleurtint van het douglashout bent u verzekerd van een mooie & duurzame houten plank. U vindt bij ons ook zwarte planken van douglas, douglas schaaldelen & douglas vlonderplanken! Bij HOUTvakman.nl vindt u een topcollectie douglas planken, eenvoudig online te bestellen, altijd voor de beste prijs & snel bij u thuis bezorgd!

Planken van douglas, het populairste tuinhout van nu!

Douglas is een populair soort tuinhout, waarbij douglas planken veel gebruikt worden voor de vervaardiging van bijvoorbeeld een douglas tuinhuis, overkapping en/of schutting. Douglas planken zijn op dit moment de meest gebruikte planken voor buiten op het gebied van 'onbehandeld tuinhout'. Douglas hout staat alom bekend om haar duurzame karakter (duurzaamheidsklasse 3) en optimale prijs - kwaliteit verhouding. Hierbij is douglas een prijstechnisch interessant alternatief voor eikenhout. Eikenhout (duurzaamheidsklasse 2) is ook onbehandeld buiten te gebruiken en kwalitatief wat sterker & duurzamer, maar ook een stuk duurder in aanschaf & bewerkelijker (op het gebied van werking & gevoeligheid). Vandaar dat steeds vaker gekozen wordt voor douglas.

De mooie vlamstructuur en de roodachtige kleurtint van douglas planken bieden een mooie en natuurlijke look met een warme uitstraling. Binnen de collectie douglas planken van HOUTvakman.nl is een van de meest primaire keuzes de basis bewerking, waarbij u de keuze heeft uit een geschaafde of een ruwe douglas plank. Dit geldt natuurlijk ook voor ons assortiment aan douglas balken >>. Onderstaand lichten wij deze twee "basis bewerkingen" graag toe! 

Fijnbezaagde / ruwe douglas planken.

Bij HOUTvakman.nl kunt u fijnbezaagde planken van douglas hout eenvoudig & voordelig online bestellen. Fijnbezaagde douglas planken - ook wel eens bezaagde & ruwe douglas planken genoemd - hebben een mooi robuust uiterlijk met een ruw oppervlakte. Het is dan ook belangrijk om te vermelden dat er bij onze douglas planken ruw / fijnbezaagd houtvezels & andere oneffenheden aan het oppervlakte voorkomen. Ook kunnen er wat (water)vlekken voorkomen. Ruwe planken zijn daarnaast nooit volledig recht & haaks, houdt dus altijd rekening met lichte afwijkingen in afmetingen.

Ruw douglashout is ideaal geschikt voor een landelijke uitstraling - natuurlijk, warm & sfeervol - met een stoer & robuust karakter. Douglas planken zijn de laatste jaren extreem populair geworden en dit heeft ertoe geleidt dat douglashout tegenwoordig overal te verkrijgen is, ook in de grotere bouw- en tuincentra, maar dit geldt niet voor de stoere fijnbezaagde douglas planken & zeker niet in 'lange lengtes'. Bij ons bestelt u diverse ruwe / fijnbezaagde douglas planken direct online in lengtes tot maar liefst 5 meter!

Een geschaafde plank van douglas hout, wel zo praktisch! 

Ook geschaafde douglas planken bestelt u eenvoudig online voor een scherpe prijs bij HOUTvakman.nl. Onze planken van douglas hout worden machinaal geschaafd, waarbij de mooie natuurlijke uitstraling van douglas hout gecombineerd wordt met het gemak van een relatief vlakke, egale, maatvaste & vormvaste plank, wel zo praktisch! Wel kan er ook bij onze geschaafde douglas balken altijd nog een wat ruwer stukje voorkomen, dit is echter met wat licht schuurwerk eenvoudig zelf bij te werken. Gaat u aan de slag met een nieuw douglas tuinhuisje, een mooie douglas schutting, overkapping of kapschuur, dan zijn de geschaafde planken van douglas niet alleen mooi, maar vooral ook erg handig! Klik direct door naar onze categorie 'douglas planken geschaafd', kies de gewenste kopmaat en u ziet direct in welke lengtematen deze plank besteld kan worden! 

 

Een douglas plank, ad of kd?

Douglas planken van HOUTvakman.nl zijn verkrijgbaar in vers AD (air dried, aangedroogd) douglashout, maar ook in KD (killn dried, kunstmatig gedroogd) douglashout. Wat is nu precies het verschil? Heel concreet is een kd douglas plank wat stabieler. Omdat deze houten plank al wat droger is, zal deze minder actief werken (door het natuurlijke droogproces). Minder werking van het hout betekend automatisch ook minder "krimp", oftewel minder maatafwijkingen, vervorming en scheurvorming. Nu zal ook een AD douglas plank - t.o.v. bijvoorbeeld een AD eiken plank - niet zo heftig werken, echter dient u altijd rekening te houden met de natuurlijke werking het hout. Wilt u de kans hierop minimaliseren, kies dan voor een kd douglashout, dit is wel iets duurder. 

Topkwaliteit Douglas, voor een topprijs. 

Bij HOUTvakman.nl bent u verzekerd van topkwaliteit douglas hout, waar prachtige en massieve douglas planken, douglas rabat & douglas balken van gezaagd worden. Binnen de categorie 'douglas planken' vindt u al onze planken, vlonderplanken & boomstam planken, maar wij bieden ook een ruime collectie 'bewerkte planken' aan. Deze douglas planken zijn in profiel geschaafd tot douglas rabatdeel. Bent u specifiek op zoek naar planken voor een douglas gevelbekleding, voor een schutting of juist als douglas dakbeschot voor uw tuinhuisje en/of schuur, bekijk dan onze douglas rabatplanken collectie. Wat uw wensen ook zijn, altijd een passend product van douglas hout bij HOUTvakman.nl! 

Andere houten planken bij HOUTvakman.nl; Vuren planken, grenen planken, hardhout planken, thermowood planken & steigerplanken