Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Douglas balken fijnbezaagd - ruwe (bezaagd) douglashout - stoer & landelijk!

Douglas balken / palen fijnbezaagd / bezaagd (ruw) voordelig online bij HOUTvakman.nl. Met een gerichte collectie fijnbezaagd balkhout van douglas, vindt u bij ons altijd een ruwe douglas balk die past bij uw wensen. Onze fijnbezaagde douglas balken zijn vervaardigd uit ruw douglas hout, ideaal als onbehandeld, stoer & landelijk (zichtbaar) constructiehout voor buiten. Naast een scherpe prijs & een gebruiksvriendelijk online bestelproces vindt u bij ons een uitgebreide collectie ruwe douglas balken, met de meest gebruike kopmaten & ruime keuze op het gebied van lengtestaffels. Altijd een bezaagde douglas balk die past bij HOUTvakman.nl en twijfelt u nog, bekijk dan zeker ook even onze collectie geschaafde douglas balken

Een fijnbezaagde / ruwe balk van douglas hout.

Een fijnbezaagde douglas balk betreft een 'ruwe' douglas balk die rechtstreeks uit de zagerij komt, nadat deze op maat gezaagd is en verder niet meer (na)bewerkt wordt. Bij onze fijnbezaagde douglas palen & balken van douglas hout zullen altijd houtvezels & diverse andere oneffenheden aan het oppervlakte voorkomen, evenals lichte afwijkingen in de kopmaat (breedte & dikte). Ook zijn ruwe douglas balken nooit volledig recht & haaks. Kiest u daarnaast voor een ruwe houten balk van "vers" ad (air dried) douglas hout, dan dient u ook rekening te houden met maatafwerkingen & scheurvorming door werking van het hout. Op de product detailpagina van onze douglas balken vindt u meer gerichte informatie. 

Fijnbezaagd douglas hout is de laatste jaren enorm in trek als stoer tuinhout en dan met name als 'onbehandeld tuinhout'. Fijnbezaagd en onbhandeld douglas hout heeft een mooi robuust uiterlijk en tevens een warme uitstraling door de mooie vlamstructuur en de roodachtige kleurtint. Naast balken vindt u bij ons ook diverse fijnbezaagde douglas planken & douglas zweeds rabat. Een ideale optie, in het geval van buitenplaatsing, voor de vervaardiging van o.a. een douglas overkapping, tuinhuisje, schuur en/of schutting.