Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Thermowood vuren - thermisch gemodificeerd / thermo vurenhout - Duurzaam & voordelig!

Bij HOUTvakman.nl vindt u een unieke collectie thermo vuren, mooi & prijsvoordelig thermowood! Of u nu op zoek bent naar kwalitatieve geschaafde tuinplanken, rhombusprofiel voor een luxe gevelbekleding, Deens rabat voor een stijlvolle schutting, Zweeds rabat voor de wanden van een overkapping of een prachtige houten terras: Met vuren thermowood kan het allemaal. Thermisch gemodificeerd vurenhout combineert een hoogwaardige kwaliteit met een milieuvriendelijk karakter, een prachtige goudachtige kleurtint & een scherpe prijs. Thermo vuren lijkt enorm veel op thermo grenen, mooi & voordelig thermohout.

Meer informatie over thermo vuren:

Vuren is een bekende houtsoort die makkelijk verkrijgbaar is en voordelig geprijsd. Normaal vurenhout (onbehandeld) is zonder behandeling niet geschikt is voor buiten toepassingen, maar thermo vuren wel! Thermisch gemodificeerd vurenhout is veel harder & duurzamer, evenals lichter van gewicht en donkerder van kleur. 

Thermo vuren wordt veel toegepast voor thermowood rabatdelen, maar ook voor thermowood vlonderplanken. Met thermowood maakt u een milieuverantwoorde keuze. Het vuren thermohout is zeer duurzaam - vergelijkbaar met diverse hardhoutsoorten - maar de bomen zijn gemakkelijker en sneller te herplanten. Hierdoor leidt het gebruik van dit hout tot minder ontbossing. Thermowood vuren heeft een vochtigheidspercentage van 7-14%. Normaal heeft vuren een duurzaamheidsklasse 4 (5-10 jaar), maar door het thermisch modificeren wordt dit duurzaamheidsklasse 2, oftewel een levensduur van 20 jaar of langer.