Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Geschaafde eiken balken - machinaal geschaafd rustiek Europees eikenhout - voor buiten!

Eiken balken geschaafd bestelt u eenvoudig online bij HOUTvakman.nl, de eikenhout specialist! Met een ruime collectie geschaafde - oftewel egale en relatief rechte, vormvaste & maatvaste - eiken balken in diverse kopmaten & lengtematen slaagt u bij ons altijd. Onze geschaafde eiken balken voor buiten zijn vervaardigd uit "vers" AD (air dried) rustiek Europees eikenhout en worden machinaal geschaafd. Geschaafde eiken balken combineren de luxe uitstraling van onbehandeld eikenhout met het gemak van geschaafd eikenhout. U vindt bij ons een unieke collectie geschaafd eikenhout, van de wat kleinere regels & kepers tot en met gordingen, spanten & ook de "dikke" staanders. Altijd de juiste eiken balk voor een mooie & duurzame buitenconstructie met een luxe uitstraling! Naast hoogwaardig eikenhout & een ruime collectie eiken balken bent u bij ons verzekerd van een scherpe prijs & een snelle levering! 

Geschaafde eiken balken; vrij egaal & relatief maatvast. 

Geschaafde eikenhout balken - ad met een vochtpercentage aan het oppervlak van circa 20-25% -worden voornamelijk gebruikt voor constructie doeleinden buitenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overkapping, tuinhuisje, schuur en carport. Nadat het hout gezaagd is, hebben deze houten balken enkele weken tot maanden 'stil gelegen' onder stabiele omstandigheden. Geschaafde AD eiken balken met geschaafde afwerking mogen gezien worden & worden dan ook vooral gebruikt als onbehandeld tuinhout voor zichtbaar constructiewerk. Bent u echt op zoek naar iets bijzonders, bekijk dan zeker even onze unieke collectie oude eiken balken (voor binnen & buiten!). 

Onze geschaafde eikenhouten balken worden - nadat ze in de houtzagerij gezaagd zijn - vervolgens ook nog eens machinaal geschaafd. Het eikenhout wordt geschaafd met het oog op het vervaardigen van een maatvast en 'glad' oppervlakte. Door het schaven worden de houtvezels en oneffenheden aan het oppervlakte van het hout verwijderd en komen deze niet (nauwelijks) meer voor. Met name indien 'maatvastheid' een belangrijke voorwaarde is van een eiken balk wordt veelal gekozen voor een geschaafde eiken paal.

Belangrijk om hierbij te vermelden is het feit dat een eiken balk van vers AD eikenhout nooit helemaal recht en maatvast is. U moet bovenstaande omschrijving vooral interpreteren in vergelijking met een fijnbezaagde (ruwe) eiken balk. Geschaafd eikenhout is - in vergelijking met ruw hout - relatief egaal, glad & vormstabiel, echter zal ook een geschaafde balk - door werking van het hout - maatafwijkingen bevatten. Eikenhout staat bekend als een houtsoort dat vrij veel werkt en dit is vooral bij AD (air dried) hout het geval. Dit "verse" hout zal altijd nog actief zal werken en ook kan de kopmaat door droging wat kleiner uitvallen. Op de productpagina van onze eiken balken wordt u hier uitgebreid over geinformeerd!