Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Vuren balken - Ruime collectie vurenhouten balken - vurenhout voor binnen & buiten!

Vuren balken online kopen doet u bij HOUTvakman.nl, de online vuren specialist van Nederland & België! U vindt bij ons een ruim assortiment vurenhouten balken met de meest gebruikte afmetingen, verkrijgbaar in ruw & geschaafd en zowel onbehandeld als, gegrond, zwart & geïmpregneerd. Of u nu zoekt naar een houten balk voor binnen of buiten, binnen onze collectie vurenhout balken slaagt u eigenlijk altijd wel! Of u nu aan de slag gaat met grove vuren balken voor uw dakconstructie, kleine vuren regels voor een binnenwandje, wit gegronde vuren balken voor een maatwerk kast, geïmpregneerde vuren balken voor een overkapping, of zwarte vuren balken voor een stoere tuinschutting: Wij staan garant voor hoogwaardig vurenhout, scherpe prijzen & een snelle levering. 

Vuren balken kopen bij HOUTvakman.nl!

Vuren balken kunt u eenvoudig, snel en veilig online kopen bij HOUTvakman.nl. Wij bieden een divers vuren assortiment met diverse vuren balken. Voor praktisch ieder binnen- & buitenproject vindt u bij ons de juiste vuren balk. Uiteraard hebben wij onze online balken collectie met zorg samengesteld, waarbij de meest voorkomende balk varianten, bewerkingen, behandelingen & afmetingen voor zowel binnen als buiten vertegenwoordigd zijn.

Alle vuren balken kunt u bij ons eenvoudig online - ook per stuk - bestellen. Daarnaast vindt u bij diverse balken de optie "grootverpakking" hierbij kunt u een specifieke vuren balk - in een specifieke lengte - in grotere aantallen bestellen, waarbij u standaard een leuke korting ontvangt, ideaal voor de wat grotere projecten! Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat u op zoek bent naar een specifieke vuren balk die hier net niet bij staat. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u ons even mailen, of direct een offerte aanvraag indienen. Wij zorgen ervoor dat u snel een passend antwoord krijgt en doen u tevens graag een gericht prijsvoorstel. Altijd een passende vuren balk - maar ook vuren planken, vuren latten en vuren rabatdelen - bij HOUTvakman.nl, de online hout specialist! 

Voor buiten? Geïmpregneerde vuren palen & balken.

Naast 'onbehandelde' geschaafde vuren balken - voor binnen - vindt u bij HOUTvakman.nl ook een gerichte selectie geïmpregneerde balken. Wanneer u actief op zoek bent naar tuinhout is geïmpregneerd vurenhout een optie die zeker het overwegen waard is. Hierbij is uw vurenbalk al geïmpregneerd - oftewel behandeld met een impregneermiddel - en dus beter bestand tegen de weersinvloeden van buiten evenals schimmels en insecten.

Daarnaast zijn de meeste van onze geïmpregneerde palen & balken geschaafd. Deze balken worden hierbij machinaal geschaafd en zijn dan ook relatief recht, glad en maatvast zijn. Geïmpregneerd vurenhout heeft een groenige kleur (standaard kleur van 'tuinhout' ) en naar verloop van tijd zal deze kleur, door het licht en de weersinvloeden, veranderen richting grijs. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het vergrijzen niet van invloed is op de kwaliteit van het hout. 

Maar onze collectie "groene" vuren balken wordt door de meeste mensen niet vaak als "mooi" gezien. Bent u op zoek naar de voordelen van een geïmpregneerde vuren balk, maar wilt u wel een ander uiterlijk, dan vindt u bij HOUTvakman.nl diverse opties. Wat dacht u van een vuren zwarte balk - zowel geimpregneerd als zwart gebeitst verkrijgbaar - of juist een trendy red class wood vuren balk, met de uitstraling van onbehandeld douglashout?

Specifieke "klassen" balken van vurenhout?

Wanneer u op zoek bent naar de juiste vuren balk voor een specifieke dragende functie, dan is de kans groot dat u op zoek bent naar een specifieke sterkteklasse. Ook is het mogelijk dat u op zoek bent naar vurenhout met een bepaalde kwaliteitsklasse. Vooral bij ons vuren balkhout wordt hier vaker naar gevraagd, vandaar dat wij deze informatie altijd duidelijk vermeld hebben op de product detailpagina van onze vurenhout balken. Alvast een korte toelichting over hoe dit precies werkt:

Bij vurenhout is er sprake van een kwaliteitsklasse & een sterkteklasse. Op het gebied van kwaliteitsklassen vindt u bij ons vurenhouten balken met een klasse van B & C, dit zijn de meest gebruikte klassen, voor praktisch alle toepassingen prima geschikt dus! Daarnaast hebben diverse vuren balken een officiële sterkeklasse. Houd er wel rekening mee dat deze niet bij al onze vurenhout balken vermeld wordt, is deze bekend, dan staat dit er duidelijk bij. De sterkte klasse is met name van toepassing bij vuren balken met een dragende functie. Denk hierbij aan dakspanten, gordingen & specifieke liggers & dragers binnen bouwconstructies. Wij bieden o.a. balken met een sterke klasse van C18 en C24, ook dit zijn de meest voorkomende sterke klassen in Nederland & België. Tevens zijn praktisch al onze balken van vurenhout voorzien van het FSC label. Hiermee bent u verzekerd van vurenhout afkomstig uit goed beheerde bossen, wel zo fijn! 

Vurenhouten balken in diverse maten & afmetingen.

U vindt bij ons een ruime collectie vurenhouten balken in diverse maten & afmetingen. Allereerst maken wij onderscheid tussen ruwe / fijnbezaagde & geschaafde vuren balken. Belangrijk om hierbij toe te lichten dat deze bewerking ook van toepassing is op de maatvoering. In het geval van geschaafde vuren balken wordt er namelijk gesproken over zowel de bruto als de neto maat. De bruto maten betreffen de maten van de 'ruwe balk' - voor het schaven. De netto maten betreffen de maten nadat de balk daadwerkelijk geschaafd is. De uitgangspositie bij al onze vurenhout balken is altijd de netto maatvoering, de daadwerkelijke afmeting dus!

Andere houten balken bij HOUTvakman.nl; eiken balken, douglas balken