Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Eiken tafelpoten - eikenhout onderstel - eikenhouten tafelonderstel

Eiken tafelpoten& onderstellen bestellen doet u eenvoudig & voordelig bij HOUTvakman.nl! Met een prachtige collectie eiken tafelbladen kan een mooie collectie topkwaliteit tafelpoten van hoogwaardig eikenhout natuurlijk niet ontbreken! Een eiken tafelpoot met een moderne vormgeving - zoals bijvoorbeeld de eiken X-, A-, of H-poot - of kiest u juist voor de tafelpoten 'klassiek' en 'landelijk', die wat traditioneler ogen? Maar ook voor de 'standaard' vierkante eiken tafelpoten (zowel massief als verlijmd) bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Altijd een passende tafelpoot van topkwaliteit eikenhout bij HOUTvakman.nl; De online eikenhout specialist!

Een gerichte collectie 'moderne' eiken tafelpoten. 

Robuuste stalen tafelpoten zijn populair, zeker in combinatie met een levendig houten tafelblad! Hierbij zijn een aantal specifieke vormen erg in trek, waaronder de X-poot (kruispoot), H-poot en A-poot. Specifiek voor de mensen die deze vormgeving erg mooi vinden, maar het wel graag bij 'eiken' willen houden, hebben wij deze modellen nu ook als eiken tafelpoten in onze collectie opgenomen. De eikenhouten X-, H- en A-poot combineren een moderne vormgeving met de warme & levendige uitstraling van eikenhout. 

Of gaat u voor een traditionele tafelpoot van eikenhout?

Speciaal voor een wat meer traditionele eiken tafel hebben wij ook de 'classic' en de 'landelijk' toegevoegd. De classic heeft een sierlijke vormgeving, richting het brocante, en is een prachtige eikenhout tafelpoot met een klassieke uitstraling. De 'landelijk' is ook een traditioneel ogende tafelpoot van eikenhout, maar neigt meer naar een landelijke uitstraling. Twee prachtige opties voor een mooie, robuuste eiken tafelpoot met een traditionele look! 

En of u nu gaat voor de moderne X, H of A-poot, de 'landelijk' of de 'classic', u bent verzekerd van een prachtige sfeervolle eiken tafelpoot die zorgvuldig met de hand gemaakt wordt door ervaren vakmannen. Deze eiken tafelpoten zijn vervaardigd uit geschaafd rustiek Europees eikenhout (bevat noesten, scheurtjes en eventueel scheuren). Dit eikenhout is kunstmatig gedroogd (kd) tot een vochtpercentage van 10% a 12%, ideaal geschikt voor binnengebruik dus. Daarnaast wordt de tafelpoot licht (op)geborsteld. Tijdens het borstelen wordt het oppervlakkige zachte(re) hout met staalborstels verwijderd, waardoor de houtnerven er wat meer uitkomen. Dit resulteert in eikenhout met duidelijke accenten, tekeningen en 'hardere' nerven; Stoer, robuust & levendig! 

Ook 'losse' vierkante eiken tafelpoten online (per stuk)!

En ook vindt u bij ons een gerichte collectie massieve vierkante eiken tafelpoten, die u in de meest gebruikte afmetingen, direct online kunt bestellen. Naast vierkante tafelpoten uit 1 stuk, oftewel volledig massief, van extra rustiek eikenhout vindt u bij ons ook uitgebreid assortiment verlijmde massieve eiken tafelpoten van A-kwaliteit eikenhout. 

LET OP: Onze 'losse' eiken tafelpoten worden geschaafd en zijn verder onbehandeld en niet voorbereid / bewerkt met het oog op bevestiging aan een tafelblad. 

Onze massieve eiken tafelpoten (uit 1 stuk) van extra rustiek eikenhout (kd 16%) zijn verkrijgbaar in 100x100, 120x120 en 140x140 en zijn 75 cm hoog. Extra rustiek eikenhout bevat o.a. (grote) noesten, scheuren, eventueel lichte randspint en eventueel houtworm gaatjes aan de onderzijde. In dit laatste geval is de houtworm uiteraard altijd behandeld! 

Onze massief verlijmde eikenhouten tafelpoten zijn vervaardigd uit A-kwaliteit (noestvrij) eikenhout kd 10-12% delen van circa 20 tot 30 mm. A-kwaliteit eikenhout is noestvrij eiken, waarbij noestpuntjes tot 4 mm incidenteel voor kunnen komen, evenals rand spint. Deze eiken tafelpoten worden vervaardigd uit geschaafde eiken delen van 2 - 3 cm breed.