Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Jatoba hardhout - Sterke (vlonder)planken!

Jatoba hardhout bestelt u online bij HOUTvakman.nl: de Nr. 1 online hardhout specialist! Bij ons vindt u prachtige jatoba planken die - ook glad, zonder profiel - zeer geschikt zijn als vlonderplank. Ook is het sterke & mooie jatoba een prachtige keuze voor gevelbekleding. Jatoba is een minder bekende en prijsvoordelige klasse 1 hardhoutsoort uit Zuid-Amerika, die qua uitstraling veel lijkt op ipé en cumaru. De warme roodbruine kleur met lichte glans staat garant voor een luxe en sfeervolle uitstraling.  

Jatoba (vlonder)planken bij HOUTvakman.nl

Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie geschaafde jatoba planken, enorm breed toepasbaar, maar met name populair als vlonderplank. Jatoba hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1, dit betekent dat het hout wel 25 jaar of langer kan meegaan. Jatoba staat bekend om haar indrukwekkende duurzaamheid, hardheid en vanwege de hoge dichtheid is dit hout zeer bestand tegen schimmels en insecten. Ideaal dus voor een hoogwaardig vlonder / terras, maar ook zeer geschikt voor een hoogwaardige houten gevel

Meer informatie over jatoba hout.

Jatoba hardhout, ook wel bekend als Braziliaans kersenhout of rode locus (Suriname), is een bijzondere hardhoutsoort afkomstig uit het tropische regenwoud van Zuid-Amerika, voornamelijk uit Brazilië, maar ook uit Bolivia en Peru.  Jatoba is sterk, hard en zeer duurzaam (klasse 1, 25 jaar), waardoor het zeer geschikt is voor structurele toepassingen die hoge slijtage moeten weerstaan.  Jatoba heeft een warme roodbruine kleur die in de loop der tijd donkerder kleurt, en uiteindelijk egaal vergrijsd. Daarnaast bevat het geschaafde hout ook een lichte glans. Jatoba is een prachtige hardhoutsoort die zeer geschikt is voor zichtwerk zoals terrassen en gevels. Kiest u voor jatoba hardhout dan bent u verzekerd van een duurzaam en aantrekkelijk eindresultaat. Jatoba is heel breed toepasbaar, en kan o.a. worden gebruikt voor buitenvloeren, terrassen, gevels of tuinafscheidingen.