Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Vuren planken - voor binnen & buiten - ruime collectie vurenhouten planken - voordelig online!

Vuren planken kopen doet u online eenvoudig, snel en voordelig bij HOUTvakman.nl. Met een gericht assortiment vurenhout planken vindt u altijd de vuren plank naar wens. Kiest u voor vuren planken geschaafd of voor de voordelige vuren planken ruw? Maar ook vuren steigerplanken in kleur, wit gegronde vuren planken, geïmpregneerde vuren planken voor buiten en zelfs vuren vlonderplanken. Of u nu zoekt naar een houten plank voor binnen of buiten, met onze ruime collectie vuren hout planken slaagt u eigenlijk altijd wel! Bij HOUTvakman.nl bent u verzekerd van kwalitatief vurenhout, scherpe prijzen & een snelle levering. 

Een gericht assortiment vuren planken. 

HOUTvakman.nl heeft met zorg een gericht assortiment vuren planken samengesteld, waarbij de kans groot is dat u meteen een vurenhouten plank online kunt bestellen die voldoet aan uw wensen en behoeften. Wij bieden onbehandelde ruwe vuren planken, geschaafde vuren planken - zowel onbehandeld, wit gegrond & geïmpregneerd - diverse steigerhout planken, zowel onbehandeld, geïmpregneerd als in diverse kleuren behandeld met beits. In principe vindt u voor ieder nieuw (binnen & buiten) project bij ons de juiste vurenhout plank.

 

Als u aan de slag gaat met het aftimmeren van een binnenconstructie, bijv. een dak, plafond, vloer of wand, dan zijn onze onbehandelde vuren planken ideaal geschikt. En betreft deze specifieke interieur klus zichtwerk, dan kiest u natuurlijk voor onze wit gegronde vurenhout planken, direct overschilderbaar. Voor een rustieke steigerhouten tafel of bank kiest u voor onze vuren steigerhout planken, verkrijgbaar in alle populaire kleuren waaronder grey wash, black wash & white wash, maar ook onbehandeld, geimpregneerd en stoere "oude steigerplank look". En voor praktisch alle buiten klussen vindt u bij ons een ruime collectie geïmpregneerde vuren planken: voordelige tuinplanken met een optimale prijs / kwaliteit verhouding. Naast de bekende "groene" vuren planken voor buiten vindt u bij ons ook moderne zwarte planken van vurenhout en wat dacht u van onze red class wood planken, met unieke levensechte douglas look. Wat uw volgende klus ook wordt, met de vuren planken van HOUTvakman.nl kunt u direct aan de slag! 

Bent u op zoek naar een vuren plank voor een specifieke toepassing, bijv. vurenhout planken voor een wandbekleding of gevelbekleding? Ook dan kunnen wij u optimaal van dienst zijn. U vindt bij ons een uitgebreide collectie "bewerkte" vuren planken - oftewel planken in profiel geschaafd - vuren rabatdelen om precies te zijn. Ook ons vuren rabat is onbehandeld voor binnen & behandeld voor buiten verkrijgbaar, in diverse rabatprofielen. Van geschaafd onbehandeld halfhouts rabat voor een wandbekleding binnenshuis tot stoer zwart Zweeds rabat met ruwe zichtzijde voor een mooie gevelbekleding of rustieke tuinschutting. Bent u op zoek naar een vurenhouten plank die u niet terug kunt vinden binnen onze online collectie? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen, of online een offerte aanvragen. Wij zorgen ervoor dat u snel een gericht voorstel ontvangt! 

Planken van geïmpregneerd vurenhout, voor buiten!

Wanneer u op zoek bent naar voordelige & kwalitatieve tuinhout planken dan is geïmpregneerd vurenhout een interessante optie. Onze geïmpregneerde vuren planken betreffen geschaafd en "voor buiten behandeld" vurenhout. Dit houdt in dat deze planken relatief vlak, recht & maatvast zijn en tevens - door de behandeling met een effectief impregneermiddel - goed bestand zijn tegen de weersinvloeden van buiten, evenals schimmels en insecten. Geïmpregneerde vurenhouten planken hebben normaal gesproken een groenige kleur en naar verloop van tijd zal deze kleur - door zonlicht en de weersinvloeden - veranderen richting een algehele grijstint. De vergrijzing heeft geen invloed op de kwaliteit van de plank. Wel is het zo dat de meeste mensen de bekende "groene" vuren planken niet altijd de meest mooie tuinplanken vinden. Vaak worden de "onbehandelde planken" zoals bijv. eiken planken & douglas planken als "mooier" gezien, maar hier hangt natuurlijk ook een ander prijskaartje aan. Om de optimale prijs/kwaliteit verhouding van vuren planken te combineren met een andere look zijn er diverse opties waar u voor kunt kiezen. Wat dacht u van een zwarte vuren plank, voordelig stoer & modern zwart hout. Onze zwarte vuren planken zijn in twee varianten verkrijgbaar: zwart geïmpregneerd (grondlaag, nog zelf te behandelen) en zwart gebeitst (afwerklaag, direct te verwerken). Ook vindt u bij ons een ruime collectie vuren planken van het trendy red class wood. Dit betreft hoogwaardig Noord-Europees vurenhout met een impregneer behandeling in een afwijkende kleur die het beste te omschrijven is als relatief transparant met een roodachtige gloed / schijn. Oftewel kwalitatief vurenhout voor buiten met de uitstraling van onbehandeld douglashout, win-win! 

Vurenhouten planken voor binnen. 

Bent u op zoek naar kwalitatieve & prettig te verwerken planken voor binnen, dan is vurenhout een goede optie. Vurenhout is niet voor niets de meest gebruikte houtsoort voor binnen in Nederland en België. Voor binnen wordt veelal gekozen voor geschaafde & onbehandelde vuren planken. Dit is vlak, egaal en relatief recht & maatvast plankhout, prettig te bewerken, verwerken & behandelen. Bent u op zoek naar voordelig "bouwhout" voor binnen, dan zijn onze ruwe vuren planken ideaal geschikt. Wenst u de juiste vurenhouten planken te selecteren voor een "zichtwerk" klus, dan zijn de planken binnen onze collectie wit gegrond vurenhout de ideale optie. Hierbij is de vuren plank reeds voorzien van een witte grondverf (60/80 mu), klaar om direct te behandelen (te schilderen). En speciaal voor mooie steigerhouten meubels - of voor andere interieur objecten zoals een bar, lambrisering & wandbekleding - bieden wij ook een gerichte collectie steigerhout vuren planken. Altijd de juiste vuren plank voor uw binnen project bij HOUTvakman.nl! 

Kwalitatieve vurenhout planken bij HOUTvakman.nl

Bij HOUTvakman.nl bent u verzekerd van kwalitatief vurenhout. Er zijn een aantal zaken van belang bij het selecteren van de juiste vuren plank en hier vertellen wij u uiteraard graag meer over. In het geval van vurenhout kan er sprake zijn van sterkteklassen, kwaliteitsklassen (uiterlijk) en keurmerken. Belangrijk om hierbij toe te lichten is het feit dat deze specificaties niet bij ieder product van toepassing zijn en dus ook niet overal weergegeven worden. Laten we beginnen met een eventuele sterkteklasse van een vuren plank. Deze is met name van toepassing bij de "dikkere" vuren planken die eventueel een dragende functie kunnen hebben. U kunt bij ons vurenhouten planken met een sterkteklasse van C18 en C24 vinden, de meest voorkomende sterke klassen voor gebruik in Nederland & België. Op het gebied van kwaliteitsklassen kunt u bij HOUTvakman.nl altijd uitgaan van B- of C-klasse vurenhout, ook dit zijn de meest gebruikte klassen. Op het gebied van keurmerken - voor duurzaam bosbeheer - zijn praktisch al onze vurenhout planken voorzien van het FSC label, ook een prettig idee. Goede & voordelige vuren planken, vuren balken en vuren latten bij HOUTvakman.nl, eerlijk geprijsd en snel in huis!