Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Oude eiken planken - verouderde planken, wagondelen & barnwood planken - stoer & sfeervol!

Prachtige oude eiken planken van HOUTvakman.nl, ideaal voor prachtige & sfeervolle interieur objecten. Oude eiken planken combineren een stoere, rustieke en 'geleefde' look met een natuurlijk, warme en sfeervolle uitstraling. Bij HOUTvakman.nl vindt u naast "echte" oude eiken planken - gezaagd uit authentieke eiken spoorbielzen van de Oostenrijkse spoorwegen - ook een unieke collectie verouderde eiken planken. Dit zijn "verse" ad eikenhout planken die onze medewekers in eigen beheer verouderen. Hierbij heeft u de keuze uit drie soorten "oude eiken planken". Naast een scherpe prijs is het grote voordeel van deze eiken planken de continue leverbaarheid. Daarnaast kunnen wij deze oude eiken planken "subtiel" verouderden, een stuk minder rustiek en hierdoor ook veel toegankelijker. Altijd de juiste oude eiken plank bij HOUTvakman.nl! 

Echte oude eiken planken. 

Bij HOUTvakman.nl vindt u altijd een collectie prachtige 'oude eikenhout planken'. Bij oude eiken planken wordt vaak gedacht aan de mooie eiken wagonplanken / wagondelen, afkomstig vanuit diverse locatie wereldwijd waar vroeger veel gebruik gemaakt werd van eikenhout. Veel van de eiken wagondelen komen van de Oostenrijkse spoorwegen & de Indiase spoorwegen, maar ook uit gebieden met veel authentieke schuren en boerderijen komen veel oude eiken planken. In diverse gebieden in Oost Europa worden veel oude boerderijen afgebroken, waarbij de oude eiken planken beschikbaar komen op de markt. Deze oude eiken planken worden ook wel eens "barnwood" genoemd, ideaal geschikt voor het creëren van een bijzonder interieuritem. Zo worden de prachtige oude wagondelen veel gebruikt voor een stoere tafel, rustiek keukenblad, hippe kast, trendy loftdeur of voor een bijzondere wandbekleding!

Altijd een mooie collectie "oude" eiken planken.

Met oud eikenhout kiest u voor een rustieke, stoere & geleefde uitstraling. Oud eikenhout is erg populair als rustiek hout voor diverse interieur toepassingen. Oude eiken planken worden bijvoorbeeld gebruikt voor een tafelblad, kast, (schuif)deur, schouw, bank, vensterbank, schap & wandplank.

Belangrijk om hierbij rekening te houden met het feit dat deze oude houten planken niet 'geproduceerd' kunnen worden. Vaak is er een specifieke partij beschikbaar die vervolgens niet meer bij te bestellen is. Het is dan ook mogelijk dat het aanbod oude eiken planken om de zoveel tijd vernieuwd wordt met nieuwe producten, met net een andere look, en mogelijkerwijs ook een afwijkende prijs. Wij proberen online altijd een volledig up-to-date collectie te presenteren. Daarnaast is het bij echt oud eikenhout altijd lastig om de precieze vorm & maatvoering in te schatten. Hierdoor is het niet altijd even prettig te verwerken, zeker niet in het geval van nieuwbouw. Vandaar dat HOUTvakman.nl - naast echt oud eikenhout - ook een collectie verouderde eiken planken heeft uitgewerkt!

Verouderde eiken planken van HOUTvakman.nl. 

In 1 lijn met onze oude eiken balken vindt u bij ons ook een gerichte collectie oude eiken planken. Hierbij wordt een geschaafde ad eikenhout plank - van topkwaliteit rustiek Europees eikenhout - voorzien van een prachtige 'oude eikenhout look'. Hierbij bent u verzekerd van topkwaliteit, een prachtige uitstraling en een scherpe prijs, maar vooral ook van een diverse keuze op het gebied van maten, lengtes & verouderingsmethoden (stijlen). 

Eiken wagon delen/planken of spoorbiels planken?

Er wordt vaak gezocht naar oude eiken wagondelen. Deze zijn veelal afkomstig van goederenwagons van de Oostenrijkse spoorwegen. Onder de meest extreme omstandigheden hebben deze topkwaliteit eiken planken zich staande weten te houden en zijn gevormd tot karaktervolle oude eiken planken, geschikt voor een bijzonder interieur item. Waar u deze eikenhouten wagonplanken ook voor gaat gebruiken, het wordt zeker een eye catcher.

Naast de eiken wagonplanken zijn er ook zogenoemde "eiken spoorbalk / spoorbiels planken. Ook deze worden - wanneer ze op voorraad zijn, vaak tijdelijk - aangeboden op HOUTvakman.nl. Dit zijn karakteristieke eiken planken gezaagd uit oude eiken spoorbielzen van oud eikenhout met een stoere en rustieke uitstraling. Na het zagen worden zowel de boven- als de onderzijde van de eiken plank geschaafd, de zijkanten worden niet bewerkt en zijn ruw. Houd - door de grove zijkanten - rekening met een variabele breedte en een natuurlijke vormgeving (niet recht & haaks).