Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Geschaafde douglas balken - machinaal geschaafd douglashout voor buiten - duurzaam & sfeervol!

Douglas balken geschaafd kopen doet u eenvoudig, snel & voordelig bij HOUTvakman.nl. Met een geschaafde douglas balk bent u verzekerd van een (relatief) vlakke, egale, effen en maatvaste balk; Wel zo mooi & gebruiksvriendelijk! Een douglashout balk geschaafd van houtvakman wordt machinaal geschaafd, waarbij de meeste houtvezels en oneffenheden verwijderd worden. U heeft de keuze uit vers AD douglashout of het iets stabielere KD douglashout, beide ideaal voor (zicht)baar constructiewerk buitenhuis. Altijd de juiste geschaafde douglas balk & douglas paal bij HOUTvakman.nl voor de beste prijs & snel in huis!

Een geschaafde douglas balk bij HOUTvakman.nl.

Onze geschaafde douglas balken worden - nadat ze in de houtzagerij gezaagd zijn - machinaal geschaafd. Het douglas hout wordt geschaafd met het oog op het vervaardigen van een vlak, egaal & vormvast product. Door het schaven worden de houtvezels en oneffenheden aan het oppervlakte van de houten balk verwijderd en komen deze dus ook niet (nauwelijks) meer voor. Met name indien 'maatvastheid' een belangrijke voorwaarde is van een douglas balk wordt veelal gekozen voor een geschaafde douglas balk. Houd er wel rekening mee dat een douglas balk altijd nog wat zal werken en hierdoor nooit helemaal maatvast is. Wilt u de kans hierop minimaliseren, kies dan voor een geschaafde balk van kd (killn dried, kunstmatig gedroogd) douglas hout, deze zijn - t.o.v. ad douglashout - het meest stabiel. 

Geschaafd douglas hout is de laatste jaren enorm in trek als tuinhout en dan met name als 'onbehandeld tuinhout'. Een ideale en gebruiksvriendelijke optie in het geval van buitenplaatsing. Douglas balken zijn enorm populair voor de vervaardiging van o.a. een douglas tuinhuisje, schuur, carport en/of overkapping. Bent u gek op de mooie landelijke uitstraling van onbehandeld tuinhout, bekijk dan ook zeker even onze eiken balken