Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Eikenhout - eiken balken, planken & (tafel)bladen

Eikenhout kopen? Dan bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in eiken balken, eiken planken & eiken rabat voor buiten: Prachtig sfeervol tuinhout met een luxe uitstraling & een landelijk accent. Onze uitgebreide collectie "eikenhout voor buiten" is uniek, nergens vindt u een dusdanige collectie en - ook niet onbelangrijk - ons geschaafde eikenhout wordt op maat (op bestelling) voor u geschaafd, mooi & strak dus! Het merendeel van onze eiken collectie betreft "vers" AD eikenhout, maar speciaal voor (semi) binnen vindt u bij ons ook een gerichte collectie "gedroogd" KD eikenhout, zowel (ruw) constructiehout als eiken panelen, eiken bladen & eiken tafelbladen. Nergens krijgt u deze kwaliteit Europees eikenhout - op maat vervaardigd - voor deze prijs en met zo'n snelle levertijd. Altijd het juiste eiken voor uw nieuwe (binnen & buiten) project bij HOUTvakman.nl, de online eikenhout specialist van Nederland & België. 

Fijnbezaagde (ruwe) eiken balken, palen & planken.

Bij HOUTvakman.nl vindt u een gericht assortiment fijnbezaagde (ruwe) eiken balken en planken van topkwaliteit Europees eikenhout. Met eikenhout bent u niet alleen verzekerd van een topkwaliteit product, maar tevens van die bijzondere nostalgische look en natuurlijke uitstraling. Deze mooie "ruwe" eiken palen en planken komen van oudsher vooral voor bij boerderijen en staan dan ook garant voor een landelijke (bouw)stijl. Naast boerderijen en huizen wordt eikenhout tegenwoordig ook veel gebruikt voor luxe tuinhuizen en overkappingen.

De meeste fijnbezaagde (ruwe) eikenhouten planken & balken van HOUTvakman.nl zijn vers (AD) en dus niet gedroogd (KD). Fijnbezaagd eikenhout wordt ook wel eens 'ruw eikenhout' en 'bezaagd eikenhout' genoemd. Fijn bezaagd eikenhout heeft een mooi robuust uiterlijk en dit is dan ook het hout dat direct van de zagerij afkomt, zonder verdere nabewerking. Bij fijnbezaagd eikenhout kunnen oneffenheden aan het oppervlakte voorkomen, evenals lichte afwijkingen in de dikte, scherpe randen & hoeken en ook is het eikenhout is nooit helemaal recht & haaks.

Daarnaast kan ruw eikenhout ook watervlekken & oxidevlekken bevatten, evenals mogelijk merktekens (gespoten). Ruw eikenhout is ideaal voor die natuurlijke, nostalgische en landelijke sfeer, maar ook vrij bewerkelijk & gevoelig: echt voor de liefhebber! Fijnbezaagd eikenhout wordt voornamelijk gebruikt als "ruw constructiehout" voor buiten, met name voor een overkapping, kapschuur, bijgebouw, schuurtje, tuinhuis, carport en/of (grove) schutting. Fijnbezaagd eikenhout is goed te behandelen en neemt verf goed op, iets beter zelfs t.o.v. geschaafd eikenhout.  

 

Een top collectie geschaafd eiken. 

Naast onze collectie ruw / fijnbezaagd eikenhout, vindt u bij ons ook een uitgebreide collectie geschaafde eiken planken, geschaafde eiken balken & een unieke collectie eiken rabat, in profiel geschaafd. Geschaafd eikenhout is - in vergelijking met fijnbezaagd eikenhout - een stuk minder grof, egaler & ook wat maatvaster. Het ruwe eikenhout wordt hierbij machinaal geschaafd. Naast het verwijderen van alle houtvezels en andere oneffenheden wordt - over de lengte - een gelijke vorm & maatvoering gerealiseerd. Naast het machinaal "vlak" schaven, vindt u bij HOUTvakman.nl een unieke collectie geschaafde rabatdelen voor een eiken gevelbekleding en/of eiken dakbeschot

Gaat u voor een "klassieke" look, dan is eiken channelsiding & eiken halfhouts rabat erg passend. Wenst u een modern accent aan te brengen, dan vindt u bij ons het populaire Deens rabat, diverse (dubbele & enkele) blokprofiel rabatdelen, dubbel rhombus rabat & eiken rhombus delen. En voor stoer & landelijk vindt u bij ons rustiek eiken Zweeds rabat, met fijnbezaagde (ruwe) zichtzijde uiteraard! Voor dakbeschot - en praktisch alle andere tuinhout toepassingen - vindt u bij ons een ruime collectie eiken vellingdelen (ook volledig rondom) met mes & groef verbinding en de praktische eiken sponningplanken (met overlap). Altijd het juiste rabat van eikenhout voor uw nieuwe buitenproject dus! 

Vers (AD) eikenhout voor buiten. 

Eiken is & blijft enorm populair. De mooie warme (geel)bruine kleurtint, mooie vlamtekeningen en karakteristieke spiegels zorgen altijd voor een stijlvol eindresultaat met een unieke uitstraling die het beste te omschrijven is als "landelijk luxe". Onbehandeld eikenhout is erg populair als stijlvol & luxe tuinhout, oftewel bouwhout / constructiehout voor buiten. Rustiek Europees eikenhout wordt gebruikt voor (luxe) overkappingen, bijgebouwen, tuinhuizen, poolhouses, pergola's, gevelbekleding, schuttingen & poorten. Zonder behandeling zal eikenhout in de buitenlucht in de loop der tijd vergrijzen. Dit vergrijzen heeft geen invloed op de kwaliteit (levensduur) van het eikenhout.

Het merendeel van onze "eiken tuinhout" collectie betreft vers AD eikenhout met een relatief hoog vochtpercentage. Of u nu kiest voor fijnbezaagd of geschaafd eikenhout, u moet altijd rekening houden met maatafwijkingen. Het blijft namelijk vrij vers (AD) eikenhout, dat - door droging - altijd nog zal werken en hierdoor ook zal vervormen. Eikenhout werkt relatief snel door weersinvloeden, houd dus rekening gehouden met vervorming (kromtrekken & scheurvorming). Twee belangrijke vuistregels om hierbij aan te houden zijn de volgende: Hoe kleiner de kopmaat en hoe langer het product is, hoe groter de kans op vervorming, oftewel het kromtrekken van het eikenhout. Hoe groter (dikker) de kopmaat, hoe groter de kans op scheurvorming. 

Eiken is prachtig & de liefhebber is er vaak gek op. Maar eikenhout is ook bewerkelijk en werkt (krimpt, zet uit & scheurt) relatief veel, is vlekgevoelig en bevat noesten, scheuren en mogelijk onaangetast spint en ingesloten hart. Eikenhout bevat looistoffen en kan - door direct contact met metaal - corrosie veroorzaken, vandaar dat u altijd RVS schroeven & andere bevestigingsmaterialen moet gebruiken. Ook adviseren wij ten zeerste om altijd "wat meer" hout te bestellen, zeker in het geval van wand- & gevelbekleding. Omdat ons eikenhout 'vers' gezaagd wordt, kan de kopmaat - door droging - wat kleiner uitvallen wanneer het eenmaal bij u bezorgd wordt. Rustiek eikenhout voor buiten is dan ook echt voor de liefhebber!

Oud & verouderd eikenhout.

Ook wanneer u op zoek bent naar "oud eikenhout" bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Wij bieden namelijk ook het verouderen van eikenhout balken en planken aan. Het verouderen van eikenhout is een van onze ambachtelijke houtwerk specialiteiten en onze oude eiken balken & oude eiken planken zijn dan ook erg populair. Gaat een van onze eiken balken een primaire plek binnen een woonruimte in nemen en wilt u hier een echte 'eye catcher' van maken, dan is een verouderde eikenhouten balk zeer geschikt. Wij bieden onze "oude" eiken balken & planken in een 4-tal opties aan: geschaafd & geschaafd en opgeborsteld zijn ideaal voor buiten. De extra opties roken & white wash + olie behandeling zijn geschikt voor binnen (of beschut buiten!). 

Let wel goed op bij binnen gebruik. Ons verouderde eikenhout betreft nog altijd "vers" AD eikenhout, oftewel tuinhout met een relatief hoog vochtgehalte. Verwerkt u ons verouderde eikenhout binnen, dan zal het eikenhout - door het droogproces - altijd actief gaan werken. Houd hierbij rekening met krimp, scheurvorming & vervorming. Een correcte & vakkundige montage is van groot belang bij AD eikenhout, zeker binnenshuis. 

Op maat verwerkt & snel in huis.

Onze online eikenhout collectie bestaat met name uit de meest populaire eiken balken, planken & rabatdelen in de meest populaire afmetingen. Op deze manier kunnen wij u van dienst zijn met een gerichte collectie, waarbij de kans groot is dat u het juiste eikenhout voor uw project direct kunt vinden. Op basis van deze maatvoering wordt het eikenhout (groot) ingekocht, zodat we een super scherpe prijs en een snelle levertermijn kunnen realiseren. Diverse extra diensten, zoals bijv. het mooi haaks op maat zagen van onze verouderde balken, bieden we als extra optie online aan. Bent u op zoek naar iets dat u online niet terug kunt vinden, vraag dan eenvoudig online een offerte aan. De kans is groot dat wij het juiste eikenhout voor uw project kunnen leveren.

Eikenhout eenvoudig online kopen.

Eikenhout (online) kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte selectie eikenhouten balken, planken & rabatdelen, waarbij de meestgevraagde maten direct online te bestellen zijn. Klik door naar de gewenste categorie, selecteer de gewenste afmeting en klik door naar de product detailpagina. Op de product detailpagina vindt u een uitgebreide productomschrijving evenals alle specificaties. Belangrijk om hierbij toe te lichten is dat wij ook juist veel tijd hebben gespendeerd aan het vertellen van het "eerlijke verhaal" van eikenhout, zodat u ook op de hoogte bent over de nadelen van eikenhout. Ook hechten wij veel waarde aan goede productfoto's, het optimaal presenteren van klantfoto's - foto's van klanten die de specifieke producten al verwerkt hebben - en informatieve product video's. Alles om u zo goed mogelijk te informeren, zodat u zeker het juiste eikenhout bestelt dat bij uw nieuwe project past! Voeg de gewenste producten toe aan uw winkelmandje en u kunt de bestelling eenvoudig afronden in onze beveiligde betaalomgeving. In het geval van vragen kunt u ons altijd mailen, een online formulier invullen of even bellen. Wij zijn u graag van dienst met een gericht antwoord. 

Goedkoop eikenhout? Topkwaliteit voor de beste prijs!

Wij hebben het liever niet over 'goedkoop eikenhout', maar bij HOUTvakman.nl bent u wel verzekerd van topkwaliteit Europees eikenhout voor de beste (online) prijs. Wij kopen groot in, voeren diverse bewerkingen uit in eigen beheer en hebben diverse vakmannen in dienst, nog altijd actief in de houtbranche & helemaal gek op eikenhout. In het geval van vragen zijn we u dan ook graag van dienst met een gericht advies en heldere antwoorden op uw aanvragen. Dit stelt ons in staat om hoogwaardig eikenhout goedkoop aan te bieden en (ook in het geval van maatwerk) snel te bezorgen.

En al vinden wij eikenhout helemaal super, u vindt u bij HOUTvakman.nl ook andere houten balkenhouten planken. Een goedkoper alternatief voor eikenhout is bijvoorbeeld douglas hout & of lariks hout

Ook eiken panelen, bladen, tafelbladen (op maat) bij HOUTvakman!

Naast eiken voor buiten vindt u bij ons ook een unieke & uitgebreide collectie eikenhout voor binnen. laten we beginnen met het wat ruwere eiken (constructie)hout voor binnen & beschut buiten. U vindt bij ons een gerichte collectie gedroogde eiken planken (voor binnen) en gedroogd eiken rabat (voor binnen). Erg populair zijn onze KD eiken vellingdelen met kopse mes & groef (rondom) als zichtbaar dakbeschot voor bijv. een luxe eiken poolhouse. 

Bovenstaande eikenhout is vergelijkbaar met onze eiken producten voor buiten, alleen betreft het dan "gedroogd" (kunstmatig gedroogd, KD) eikenhout met een lager vochtpercentage van circa 8-14%. Verder blijft dit vrij ruw constructiehout. Bent u op zoek naar eikenhout dat meer "af" is - ook wel eiken meubelhout genoemd - dan kunnen wij u ook optimaal van dienst zijn. 

Zo werden wij enorm vaak benaderd met de vraag naar een "eiken plank op maat voor binnen", veelal als bovenblad voor een meubel. Zo zijn eiken planken voor op een TV meubel erg populair. Wij kunnen u hier optimaal mee helpen, echter noemen wij dit officieel geen "eiken plank", maar een eiken blad. Bent u op zoek naar een eiken blad op maat, een prachtig eiken tafelblad of een eiken paneel? Ook dan bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres! Wij vervaardigen prachtige eiken (tafel)bladen op maat, van topkwaliteit Europees eikenhout (kd 8 - 12%) die door ambachtelijke vakmannen met zorg en liefde voor het vak gemaakt worden. Al deze producten betreffen verlijmd eikenhout en zijn - naast het mooie & levendige rustieke eikenhout (met noesten, scheuren & oneffenheden) - verkrijgbaar in foutvrij eikenhout, vrijwel noestenvrij! 

Meer informatie over eikenhout. 

Europees eikenhout (Quercus) is hard, sterk, duurzaam en heeft een sfeervolle & natuurlijke look. De (geel)bruine kleurtint met opvallende vlamtekeningen & bijzondere spiegels creeert een warme uitstraling. Met eikenhout wordt het eindresultaat altijd stijlvol & sfeervol! De algemene look & uitstraling van eikenhout is het beste te omschrijven is als "landelijk luxe". Eiken betreft hout met duurzaamheidsklasse 2, oftewel een levensduur heeft van +20 jaar. Eikenhout werkt relatief snel door weersinvloeden, houd dus rekening gehouden met vervorming (kromtrekken & scheurvorming). Ook staat eikenhout bekend als relatief vlekgevoelig.