Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Bankirai hout - planken, vlonderplanken, palen & (onder)balken van Bangkirai - tropisch hardhout

Bankirai hout - zowel yellow balau als red balau - bestelt u voordelig online bij HOUTvakman.nl. Met een ruime collectie tropisch hardhout mag bangkirai natuurlijk niet ontbreken! Bankirai hout is een van de meest bekende hardhoutsoorten en wordt - in Nederland & België - met name veel gebruikt voor vlonders, terrassen & schuttingen. Bij HOUTvakman.nl vindt u dan ook een mooi assortiment hardhouten vlonderplanken van bankirai. Ook bieden wij diverse bankirai palen & balken, met name onderbalken; Voor een stevig regelwerk, waarop u uw bangkirai terrasplanken kunt monteren! Bankirai hardhout bij HOUTvakman.nl: Top prijs/kwaliteit verhouding, altijd de beste (online) prijs, zorgvuldig bewerkt & snel bij u thuis bezorgd!

Een gerichte collectie Bangkirai hout bij HOUTvakman.

Met een gerichte collectie bangkirai hardhout - net daarin de meest gebruikte producten & afmetingen - is de kans groot dat u bij ons slaagt. Of u nu op zoek bent naar een bankirai schutting, bankirai vlonder, of bankirai terras, bij HOUTvakman.nl slaagt u altijd! Houd er rekening mee dat u - aan de hand van uw specifieke toepassing - beter voor red balau of yellow balau bangkirai kunt kiezen. Bij hardhouten schuttingplanken wordt vaak gekozen voor red balau, zeker met het oog op de prijs/kwaliteit verhouding. Schuttingplanken zijn natuurlijk onderheving aan een stuk minder belasting (en slijtage) t.o.v. vlonderplanken. Voor bangkirai vlonderplanken, maar ook voor een sterke & stabiele onderbalk - voor bijvoorbeeld een vlonderconstructie - vindt u bij ons een topkwaliteit yellow balau bangkirai. Wat uw wensen ook zijn, altijd het juiste bankirai product bij HOUTvakman.nl! 

Bankirai planken & vlonderplanken; mooi & duurzaam.

Bankirai planken zijn populair en dat is niet voor niets het geval. Met een plank van bankirai kiest u bewust voor een kwaliteitsproduct met een scherpe prijs. Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie hardhout planken van bangkirai voor een scherpe prijs. Met name de bankirai schuttingplanken worden veel gebruikt. Deze bankirai planken zijn - aan 1 zijde - voorzien van 2 groeven, maar wel kunt u beide zijden als 'zichtzijde' gebruiken, ideaal wanneer u 'samen met de buren' voor een mooie bangkirai schutting gaat! 

Ook zijn de hardhouten vlonderplanken van Bankirai enorm populair. Met de mooie kleur van Bankirai - in combinatie met de sterkte, duurzaamheid en prijs/kwaliteit verhouding - is dit de ideale hardhout soort voor een mooi vlonder / terras. Bij HOUTvakman.nl vindt u diverse bankirai vlonderplanken - in diverse afmetingen en lengtes uiteraard - waarmee u een prachtige vlonder kunt realiseren. Onze bankirai vlonderplanken zijn altijd machinaal in profiel geschaafd, zodat deze altijd mooi recht, haaks & maatvast zijn, wel zo prettig! Met bankirai vlonderplanken - zeker de mooie 7-groefs variant - creëert u een duurzaam, mooi & sfeervol terras, voor een scherpe prjis! 

Palen & balken van Bankirai, voor een stevig vlonder / terras!

Naast een ruime collectie azobe & angelim vermelho palen & balken, vindt u bij HOUTvakman.nl ook een aantal bankirai palen & balken, het gaat hierbij met name om de kleine formaat balkjes, ook wel regels, onderliggers en onderbalken genoemd. Wanneer u kiest voor een bankirai schutting en/of bangkirai vlonder is het vaak gewenst om - naast de schutting- en vlonderplanken - ook een bankirai regelwerk t.b.v. de constructie te realiseren. Ook wordt deze bankirai balk vaak gebruikt als 'bovenbalk' bij een schutting, voor extra stevigheid. Hierbij adviseren wij onze yellow balau (topkwaliteit dus!) onderbalken. Deze hardhouten regels zijn ook verlijmd verkrijgbaar. Dat betekent dat de balken zijn samengesteld uit verschillende delen, waarbij het zowel een horizontale verlijming (gelamineerd) als verticale verlijming (gevingerlast) betreft. Omdat de draad van het bangkirai hout in alle delen in dezelfde richting is verlijmd, is deze hardhouten balk qua sterkte niet minder dan een massieve balk, maar - zeker bij grotere lengtes - wel rechter en maatvaster!

Meer informatie over bankirai hardhout.

Bankirai (Bangkirai) is een van de meest gebruikte hardhoutsoorten voor buiten. De naam 'bankirai' omvat verschillende houtsoorten die uit Zuidoost-Azië afkomstig zijn. Het is een massieve, zeer sterke, veerkrachtige houtsoort. De vraag naar bangkirai is de afgelopen jaren - met name in Europa - extreem hard gegroeid. Dit heeft ook te maken met de populariteit van vlonders & houten terrassen, waarvoor bankirai hout een populaire houtsoort is. Het gevolg hiervan is dat er verschillende soorten bankirai op de markt zijn gekomen, die ook qua eigenschappen van elkaar verschillen. 

Bankirai heeft normaal gesproken een bruine kleur die afsteekt tegen de lichtgele/witte spintdelen in het hout. Bangkirai hout heeft een sterke kruisnaad en een gelijkmatige structuur met weinig noesten. Het hout is goed bestand tegen vocht en schimmel. Bankirai heeft buiten veel diverse toepassingen, niet alleen als constructiehout, maar ook als schuttingpalen, pergola's, tuinschermen en vlonders. Bangkirai heeft een duurzaamheidsklasse 1/2 (afhankelijk van het specifiek soort) en normaal gesproken een levensduur van 25 jaar (of langer). Om de originele kleur van het Bangkirai hout tegen vergrijzing te beschermen, kan er eventueel een speciale olie worden gebruikt (al wordt dit vaak juist niet gedaan!). 

Bankirai soorten: Yellow balau versus red balau:

Bij Houtvakman.nl verkopen wij in principe twee 'soorten' Bankirai; namelijk yellow balau en red balau. Het verschil zit hem - heel concreet - naast uiterlijke verschillen vooral in kwaliteit, waarbij yellow balau op het gebied van kwaliteit beter is, en dit is uiteraard ook van invloed op de prijs die wat hoger ligt. 

Yellow balau bankirai hout:
Yellow balau wordt ook wel het 'echte' Bankirai genoemd. Zoals men op basis van de naam mag verwachten, is yellow balau bankirai geler en lichter van kleur t.o.v. red balau bankirai. Het hout heeft een fijne en gelijkmatige structuur en een sterke kruisdraad. waardoor op het zaagvlak een duidelijke streeptekening ontstaat. Yellow balau bangkirai is 'de koning' onder de bangkiraisoorten. Het is zwaarder en kwalitatief sterker dan de red balau. Het vervormt nauwelijks en is sterk en massief. Het heeft duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 25 jaar of langer. Vanwege zijn sterkte en duurzaamheid wordt yellow balau voor allerlei toepassingen buiten gebruikt. Denk aan schuttingen, pergola's, tuinhuizen, gevelbekleding, en vlonders (zowel hardhouten vlonderplanken als vlonder constructiehout). 

Red balau bankirai hout:
Red balau bankirai hout heeft een regelmatige structuur en kan - door de wisselende draadrichting - een vaag vlampatroon tonen. Red balau bankirai is voordeliger in aanschaf en op het gebied van kwaliteit is Red balau kwalitatief wat minder sterk t.o.v yellow balau. Ook is Red balau bangkirai wat lichter in gewicht. Red balau heeft duurzaamheidsklasse 2/3 (yellow balau betreft klasse 1) en een levensduur van 15-25 jaar. Dit verschil resulteert ook in het feit dat Red balau prijstechnisch wat voordeliger is. Red balau wordt met name gebruikt voor schuttingen, terrassen en vlonders.

Andere hardhout soorten bij HOUTvakman.nl: Azobe, Angelim Vermelho, Padouk, Ipe, Massarundaba, Garapa & Keruing