Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Douglas palen - ruw & geschaafd & - topcollectie (tuin)palen van ad & kd douglas, voor buiten!

Douglas palen voor buiten - tuinpalen, schuttingpalen & constructiepalen - bestelt u online bij HOUTvakman.nl, de online tuinhout specialist! Of u nu op zoek bent naar een fijnbezaagde douglas paal, een gebruiksvriendelijke geschaafde paal van douglas hout, of speciale schuttingpalen met sleuven / gleuven van douglas, bij HOUTvakman.nl slaagt u altijd! Gaat u voor de levendige & sfeervolle look van onbehandeld douglas, of gaat u voor de moderne uitstraling van een zwarte douglas paal? Onze douglas palen & douglas balken zijn ideaal geschikt voor buiten, al is het niet verstandig om een paal van douglas hout in / op de grond te plaatsen. Selecteer de juiste paal afmeting (kopmaat), kies de gewenste lengtestaffel en wij zorgen ervoor dat uw bestelling snel bij u thuis bezorgd wordt!

Een topcollectie douglas palen bij HOUTvakman.nl.

Wij bieden een uitgebreide collectie douglas palen van hoogwaardig douglas hout; sterk, duurzaam & sfeervol! Maar wat is nu precies het verschil tussen een douglas balk & een douglas paal? In principe hebben wij hier al onze douglas palen gepresenteerd, oftewel alle vierkante kopmaten (staanders) - waarbij u de keuze heeft uit fijnbezaagd / ruw douglas, geschaafd douglas & zwart douglas (geimpregneerd of gebeitst). Of u nu aan de slag gaat met een douglas overkapping, schuur, tuinhuisje, schommelpaal, speeltoestel of douglas pergola: Altijd de juiste houten paal voor uw nieuwe project bij HOUTvakman.nl! 

De juiste douglas paal, waar moet ik op letten?

Natuurlijk helpen wij u graag bij het vinden van de perfecte douglas paal voor uw buitenproject. Allereerst is het van groot belang om de verschillen tussen een fijnbezaagde & geschaafde douglas paal duidelijk te krijgen. Een ruwe / fijnbezaagde douglas paal is vrij grof & ruw, bevat houtvezels, (water)vlekken en verschillende andere oneffenheden. Daarnaast zijn ruwe douglas palen nooit helemaal recht, haaks, vlak, maar ook maastvast & vormvast. 

Bent u op zoek naar douglas palen met een egalere aanblik, die wat egaler zijn en ook meer vormvast & maatvast, dan adviseren wij u om te kiezen voor geschaafde douglas palen. Deze palen worden machinaal geschaafd, waarbij alle oneffenheden van de balk worden geschaafd. Dit resulteert logischerwijs ook in een "kleinere kopmaat" van de paal, een ruwe douglas paal van 15x15 cm is ook als geschaafde variant verkrijgbaar in de maat 14x14 cm, met dezelfde lengtestaffels uiteraard!

Is een douglas paal dan altijd recht, haaks & maatvast? Het antwoord hierop is nee. U dient altijd rekening te houden met maatafwijkingen. Dit heeft met name te maken met het vochtpercentage & het natuurlijke droogproces van onze douglas palen. Wilt u de kans op maatafwijkingen, krimp, vervorming & scheurvorming minimaliseren, kies dan voor een kd douglas paal!