Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Oude eiken balken look - Al onze verouderde eiken balken - uniek, sfeervol, stoer & luxe!

Bent u op zoek naar mooie, stoere, robuuste & sfeervolle oude eiken balken? Dan bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Wij verouderen uw eiken balk namelijk in eigen beheer. Zo kunt u genieten van een levensechte oude eikenhouten balk - van topkwaliteit Europees eikenhout - maar dan wel voor een scherpe prijs! Als basis gebruiken wij een geschaafde houten balk van vers (AD, air dried) rustiek Europees eikenhout, die onze ervaren vakmannen vervolgens met de hand verouderen, op ambachtelijke wijze. Wij bieden onze unieke collectie oude eiken balken aan in vier verschillende "oud eikenhout stijlen". Selecteer de juiste oud eikenhout look - oftewel de gewenste verouderingsmethode - kies de gewenste afmeting en kies voor een standaard lengte of een lengte (haaks) op maat. Wij zorgen voor een prachtige verouderde eiken balk, voor een scherpe prijs & snel bij u thuis geleverd. Een verouderde eiken balk van HOUTvakman.nl; de eyecather in iedere ruimte!

Oude eiken balken voor een scherpe prijs!

Echte oude eiken balken zijn erg populair en de prijs is de laatste jaren dan ook extreem gestegen. Daarnaast is het bij echt oud eikenhout altijd maar de vraag hoe stevig deze daadwerkelijk nog zijn en ook zijn deze qua vorm & maatvoering vaak niet prettig te verwerken, zeker niet in het geval van nieuwbouw. Vandaar dan ook dat steeds vaker wordt gekozen voor het 'verouderen' van een "nieuwe" eikenhouten balk. Hierbij wordt een geschaafde ad eikenhout balk - van topkwaliteit rustiek Europees eikenhout - voorzien van een prachtige 'oude eikenhout look'. Hierbij bent u verzekerd van topkwaliteit, een prachtige uitstraling en een scherpe prijs, maar vooral ook van een diverse keuze op het gebied van maten, lengtes & verouderingsmethoden (stijlen)!

Oude eikenhout balken voor binnen & buiten. 

Ons verouderde eiken balken zijn erg populair als stijlvol & luxe hout en worden - voor buiten -  vooral gebruikt voor luxe overkappingen & poolhouses. Voor binnen worden onze oude eiken balken gebruikt als luxe zichtbare constructiebalken in met name de woonkamer & de keuken, maar ook als stoere haard ombouw (schouw) of als onderdeel voor bijzondere interieur objecten zoals bijv. meubels & lampen. 

In het geval van verwerking binnenshuis is het wel van groot belang om rekening te houden met het feit dat ons verouderde eikenhout "vers" AD eikenhout betreft, oftewel tuinhout met een relatief hoog vochtgehalte. Verwerkt u ons verouderde eikenhout binnen, dan zal het eikenhout - door het droogproces - altijd actief gaan werken. Houd hierbij rekening met krimp, scheurvorming & vervorming. Een correcte & vakkundige montage is van groot belang bij AD eikenhout, zeker binnenshuis. 

Maak van uw balk een eye catcher!

Met een prachtige oude eiken balk creëert u in iedere ruimte een bijzonder accent. Met die geleefde look kunt u alle kanten op, van landelijk tot klassiek en van industrieel tot trendy. Met het verouderen van uw eikenhouten balk transformeert u een 'simpele' balk tot het middelpunt van iedere ruimte. Gaat een balk een primaire plek innemen binnen een uw woonruimte, dan is die prachtige oude eiken look zeker het overwegen waard! 

Oude eikenhouten balken, hoe werkt het verouderen precies?

Het verouderen van uw eiken balk kan op vier manieren, waarbij de basis altijd een mooi geschaafde ad (verse!) eikenhouten balk betreft. Vervolgens worden met de hand de "harde kanten" van de balk 'afgeschaafd'. Dit wordt gedaan zodat de eiken balk wat minder strak en wat natuurlijker en robuuster oogt. Het is ook mogelijk te kiezen voor een opgeborstelde balk. Het borstelen met mechanische staalborstels zorgt ervoor dat de houtnerven er meer uitkomen, deze komen hierdoor echt 'op de balk te liggen'.

Vervolgens is het mogelijk om het schaven en opborstelen van de balk uit te breiden met het 'roken' van de balk. Hiervoor wordt ammoniak gebruikt. Het ammoniak wekt een reactie op bij het looizuur in het eikenhout en dit zorg ervoor dat het verouderingsproces van het eikenhout versnelt. Hierdoor ontstaat versnelt die mooie donkere 'oude eikenhout kleur'.

Daarnaast is het nog mogelijk om dit verder uit te breiden met een extra behandeling van het hout met white wash en olie. Deze behandeling geeft de eiken balk nog meer die prachtige oude look. Wij bewerken de eiken balk hierbij allereerst met white wash, laten dit even intrekken en verwijderen vervolgens alles weer dat zich (nog) op het oppervlakte bevindt. De whitewash blijft zo alleen achter in de houtnerven. Vervolgens wordt dit bewerkt met olie om de balk mooi egaal af te werken. Voor welke verouderingsmethode u ook kiest: Een prachtige oude eiken balk bestelt u online, voor de beste prijs, eenvoudig & snel bij HOUTvakman.nl!

Ander 'oud eikenhout' bij HOUTvakman.nl

Naast prachtige ouden balken, die wij zelf in eigen beheer 'verouderen', vindt u bij HOUTvakman.nl ook bijzondere verouderde eiken planken, oftewel levensechte oude eiken planken voor een scherpe prijs!