Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Betonpoeren - betonnen poer / sokkel + stelplaat - voordelig online!

Altijd de juiste betonpoer voor uw overkapping bij HOUTvakman.nl, de online tuinhout specialist! Gaat u aan de slag met een nieuw tuinproject met een dragende balkconstructie - zoals een overkapping, veranda, poolhouse, schuur, of (grote) poort, dan komen onze beton poeren goed van pas! Met een gerichte collectie betonnen poeren - ook wel sokkels genoemd - worden de houten palen & balken stevig verankert, netjes gesteld en staat het hout niet in direct contact met de grond, wel zo prettig! Gaat u voor een stoere antraciet betonpoer, of een moderne lichtgrijze beton poer? Kiest u voor een klassieke "taps" vormgeving, of een strakke vormgeving, in 1 lijn met de houten balk? Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie met de meest gebruikte afmetingen, oftewel betonpoeren 15x15 cm, 18x18 cm, 20x20 cm en 22x22 cm. En naast de beton sokkels bestelt u bij ons uiteraard ook een funderingsplaat & bijpassende paalhouders (stelplaten)!

Wat is de juiste poer voor uw houten balk?

Een veelgestelde vraag waar wij u graag direct een passend antwoord op geven: Welke maatvoering betonpoer past het beste bij mijn specifieke houten balk? Allereerst is dit uiteraard een kwestie van "smaak", echter dient u ook rekening te houden met werking van het hout (krimp & uitzetting). Normaal gesproken wordt er gekozen voor een poer die wat groter is dan de kopmaat van de balk - en dus een beetje uitsteekt rondom - of maximaal met een gelijke kopmaat als de poer. Onderstaand een overzicht van de meest gebruikte balkmaten per betonpoer maat:

  • De betonpoer 15x15 cm wordt gebruikt voor houten balken van o.a. 10x10 cm, 12x12 cm, 14x14 cm, 14,5x14,5 cm & 15x15 cm.
  • De betonpoer 18x18 cm wordt gebruikt voor houten balken van o.a. 14x14 cm, 14,5x14,5 cm, 15x15 cm, 17,5x17,5 cm & 18x18 cm. 
  • De betonpoer 20x20 cm wordt gebruikt voor houten balken van o.a. 15x15 cm, 17,5x17,5 cm, 18x18 cm, 19x19 cm, 19,5x19,5 cm & 20x20. 
  • De betonpoer 22x22 cm wordt gebruikt voor houten balken van o.a. 17,5x17,5 cm, 18x18 cm, 19x19 cm, 19,5x19,5 cm & 20x20.

Waarom een betonnen poer / sokkel?

Allereerst even een korte toelichting over de toepassing van onze betonnen poeren. Met onze sokkels kunnen houten balken / palen stevig vast worden gezet. Met name voor de constructie van een overkapping, veranda, carport, schuur, poolhouse, tuinhuisje & pergola worden onze betonpoeren veelvuldig toegepast. Onze kant-en-klare betonnen sokkels worden vaak gebruikt voor funderingen, zonder beton te storten. De betonpoer kan op steltegels geplaatst worden, maar u kunt de poeren uiteraard ook in cement / beton vastzetten. Naast een stevige verankering & de mogelijkheid tot het correct (af)stellen is een poer met name van belang om de balk voldoende "van de grond af" te plaatsen. Veelgebruikte houtsoorten zijn niet geschikt voor direct grondcontact. Voor de duurzaamheid van het hout - en daarmee ook de duurzaamheid van uw project - moet direct grondcontact in veel gevallen dus vermeden worden. Zo is direct grond contact voor bijv. eiken balken, douglas balken, vuren balken, grenen balken & zelfs diverse hardhouten balken sterk af te raden!

Betonpoeren met de juiste stelplaat (M16 & M20). 

Aan de bovenzijde van onze betonpoeren zit een opening met een draadhuls, speciaal voor het indraaien van een stalen stelplaat. De poer-stelplaten zijn verkrijgbaar in verzinkt staal & RVS. Met name bij eikenhout & specifieke hardhoutsoorten die bekend staan om te reageren op staal adviseren wij stelplaten van RVS. Met de stelplaten kunt u de balk / paal op de betonnen poer vastzetten & tevens precies in de gewenste hoogte stellen. Naast de standaard "vlakke" stelplaten vindt u bij ons ook speciale inklem stelplaten, waarmee u de balk niet vanuit de onderkant, maar vanuit de zijkant kunt monteren aan de plaat. Houd er rekening mee dat u deze stalen stelplaten "los" bij moet bestellen, uiteraard adviseren wij u uitgebreid op het gebied van de juiste stelplaat per specifieke betonpoer (maat), u vindt de stelplaat opties altijd terug bij de gerelateerde producten op de betonper product detailpagina!

Een beton poer van HOUTvakman.nl. 

Met een gerichte collectie betonpoeren is de kans groot dat u bij HOUTvakman.nl de juiste betonnen per vindt voor uw buitenproject. Naast diverse vormgevingen - taps & strak - heeft u de keuze uit twee kleurtinten: lichtgrijs & antraciet. Al onze betonpoeren zijn zorgvuldig vervaardigd van glad beton, de hoeken zijn subtiel afgerond en de sokkel is voorzien van een huls t.b.v. een stalen stelplaat. Bij HOUTvakman.nl vindt u uiteraard ook een gerichte collectie bijpassende stelplaten, zowel van verzinkt staal als van RVS. Daarnaast vindt u bij HOUTvakman.nl ook een bijpassende betonnen funderingsplaat, als stabiele ondergrond voor de betonpoer. Hierdoor zakt de betonpoer niet weg en wordt het draagvlak vergroot. Wanneer een betonpoer niet op beton wordt geplaatst, maar in/op een zachte ondergrond, is het altijd nodig om een funderingsplaat te gebruiken. Ook kunt u de poer vastzetten in beton / cement / specie. Uiteraard vindt u bij ons ook kwalitatieve betonmortel & sneldrogende kant en klaar beton. Alles voor een stevige montage van uw tuinhout - voordelig online - bij HOUTvakman.nl!