Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Eiken bladen - rustiek & foutvrij KD eikenhout - tv - dressoir - salon - bureau - meubel bladen

Een eiken blad op maat bestelt u voordelig & eenvoudig online bij HOUTvakman.nl. Wij bieden een gerichte collectie eiken bladen van topkwaliteit rustiek eikenhout (met noesten) en foutvrij eiken (vrijwel zonder noesten). Deze bladen kunt u volledig op maat & conform uw specifieke wensen bij ons bestellen. Deze eiken bladen zijn daarnaast ook als eiken tafelblad te bestellen, in diverse vormen & met verschillende extra "tafelblad opties". Bij HOUTvakman.nl vindt u altijd een passend eiken blad, op maat gefabriceerd door ervaren vakmannen. Dit wordt gedaan met zorg, precisie en liefde voor het vak. Onze eikenhouten bladen worden normaal gesproken onbehandeld (finish geschuurd) afgewerkt, maar u kunt optioneel ook kiezen voor een behandeld eiken blad, zowel met lak als diverse olie kleuren. Uw eiken blad op maat wordt daarnaast zorgvuldig & snel bij u thuis bezorgd.

Altijd een eiken blad dat bij uw wensen past

Een eiken blad op maat; voor een sfeervol tv meubel, dressoir, bureau of salontafel. Maar ook grote eiken bladen voor een tafel of een loftdeur bestelt u direct online bij HOUTvakman.nl; de specialist in maatwerk eikenhout! Een eiken blad is een garantie voor een sfeervol en natuurlijk meubelstuk. Of u nu gaat voor een stoer bureau met een eiken blad en stalen frame, of de unieke combinatie van een eiken blad op een hip strak (wit) tv meubel.

Bij HOUTvakman.nl bestelt u een hoogwaardig eiken blad, op maat vervaardigd, van topkwaliteit voor een scherpe prijs. Een blad van eikenhout in een afmeting naar wens (breedte & lengte tot op de mm op maat), in een lengte op maat en in diverse diktes van o.a. 2, 3, 4 en 6 cm. U heeft bij ons de keuze uit rustiek eikenhout met noesten, eventueel door onze vakmannen mooi opgevuld of foutvrij eikenhout. Wilt u echt iets bijzonders? Kies van voor een geborstelde afwerking, voor een extra sfeervol accent. Altijd een eiken blad dat past bij uw wensen. Onze eikenhouten bladen daarnaast met de hand gemaakt door Nederlandse vakmannen, met zorg en aandacht! Bent u op zoek naar een voordelig eiken blad als "halffabrikaat" in een vaste afmeting, bekijk dan zeker even onze collectie eiken panelen

Een eiken blad voor een TV meubel. 

De vraag naar eiken bladen perfect passend voor (op) een TV meubel is recentelijk explosief toegenomen. Vandaar dan ook dat wij ervoor gekozen hebben om een aantal eiken bladen online aan te bieden die 1-op-1 aansluiten bij deze vraag. Een strak wit TV meubel met daarop een rustieke eiken blad op maat: Trendy, Sfeervol en een bijzondere combinatie tussen modern & sfeervol, strak & natuurlijk. Speciaal voor deze behoefte bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Wij vervaardigen een prachtig eikenhout blad op maat voor uw TV meubel. Dit doen onze ervaren Nederlandse vakmannen met zorg en vooral ook heel veel plezier. En natuurlijk geldt dit ook voor onze eiken tafelbladen! 

Het meest verkochte eiken blad voor een TV meubel is het rustieke eiken. Rustiek eiken bevat noesten en is, mede daardoor, wat 'levendiger' in vergelijking met foutvrij eikenhout. Juist omdat dit wat meer afsteekt tegen het strakke witte meubel dat vaak gebruikt wordt, zorgt dit voor een bijzonder eindresultaat. Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een foutvrij eiken blad voor uw TV meubel. En wilt u echt iets bijzonders? Bij HOUTvakman.nl kunt u ook kiezen voor geborsteld eikenhout. Voor een eiken paneel / meubelblad met een extra bijzonder accent! 

Een meubelblad voor uw dressoir, bureau en/of salontafel. 

Eikenhout is weer helemaal terug van weggeweest. En hoewel op dit moment de vraag naar eiken bladen voor een TV meubel extreem toeneemt, wilt natuurlijk niet zeggen dat er geen andere mooie toepassingen zijn voor een eikenblad. Wat denkt u van een rustiek bureau met een stalen / zwart gecoat frame? Of een sfeervol eiken blad voor in uw badkamer als wastafelblad bijvoorbeeld. Of een prachtig dressoir (vergelijkbaar met de TV meubel toepassing), of juist als blad voor een bijzondere salontafel. U verzint een mooie toepassing en wij zorgen voor een prachtig eikenhout blad op maat dat hier perfect bij past!

Eiken bladen op maat in de door u gewenste lengte. 

Bij HOUTvakman.nl kunt u eiken bladen bestellen in een breedte van 15 tot en met 120 cm. Daarnaast kunt u kiezen uit een dikte van 2, 4 of 6 cm. De lengte van uw eiken blad is daarnaast direct online te bestellen in de door u gewenste lengtemaat - van 20 cm tot maximaal 350 cm. U kunt op de product detailpagina de gewenste lengte eenvoudig invoeren (in cm), waarna automatisch de exacte prijs direct getoond wordt. Wij begrijpen dat de exacte afmetingen van het door u gewenste eiken meubelblad / paneel afhankelijk is van uw ruimte (lees: toepassing). Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om onze bladen van eikenhout in de lengte op maat aan te bieden, zodat u verzekerd bent van een meubelpaneel van eikenhout dat perfect bij uw situatie past!

Hoe wordt mijn blad precies gemaakt?

Bij HOUTvakman.nl kunt u rekenen op de hoogste kwaliteit eikenhout, met de hand ambachtelijk op maat vervaardigd in Nederland door ervaren houtbewerkers. Met zorg gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. Maar ook voor een scherpe prijs en (goed verpakt) snel bij u thuis bezorgd. De basis van uw eiken blad bestaat uit mooi kunstmatig gedroogd (kd) 8-12% Europees eikenhout, ideaal geschikt voor binnenplaatsing dus. Deze eiken planken worden in eigen beheer geschaafd tot mooie rechte gladde planken en vervolgens verlijmd tot blad. Nadat het blad verlijmd wordt, laten wij uw eiken blad ruim 1 week 'rusten'. Zo trekt al het vocht dat vrijgekomen is na het lijmen in stabiele omstandigheden uit het hout. Vervolgens wordt het blad gecontroleerd en bijgewerkt, met veel zorg! Uw blad wordt vervolgens mooi finish geschuurd (met fijne korrel) opgeleverd, meteen behandelklaar dus! U kunt zelf zorg dragen voor het lakken of oliën, maar u kunt dit ook eenvoudig online (mee)bestellen, dan regelen wij dit gewoon voor u!

Uit hoeveel 'planken' / lamellen bestaat mijn blad van eikenhout?

Uit hoeveel planken, ook wel lamellen genoemd, bestaat mijn blad van eikenhout? Een veelgestelde vraag waar wij graag direct een antwoord op geven. Allereerst het aantal 'planken' dat gebruikt wordt in de breedte. Dit is afhankelijk van het type eiken blad dat u uitkiest. Allereerst even de opmerking dat wij de informatie over het aantal lamellen altijd duidelijk communiceren op de product detail pagina van ieder blad. Bij onze eiken bladen op maat  werken wij - in de meeste gevallen - met lamellen van ongeveer 3 tot 15 cm breed. De specifieke voorraad eiken planken, op het moment dat u een bestelling doorgeeft, is hierbij bepalend, vandaar dat wij geen exact aantal kunnen noemen. Maar wat het specifieke aantal planken ook is, wij zorgen voor een prachtig eindresultaat. 

En natuurlijk zijn het aantal 'planken' in de lengte van grote invloed op de 'look and feel' van uw eiken blad. Wij begrijpen de behoefte aan 'doorgaande planken' voor de bovenzijde en de zichtzijden van uw eiken blad en hier kunt u bij ons dan ook altijd vanuit gaan. Voor de bovenzijde en de zichtzijden van uw eikenhouten blad gebruiken wij altijd 'volle planklengtes', dit is simpelweg het mooist!

En met het oog op de 'dikte' is uw blad 1 plank, 2 planken of 3 planken dik. Wij bieden onze eiken bladen aan in twee standaard diktes: 2 cm, 4 cm en 6 cm. Onze eiken tafelbladen van 2 cm en 4 cm zijn volledig massief. De eiken panelen van 6 cm betreffen 3 planklagen en zijn opgedikt. Daarnaast wordt er bij onze eikenhouten bladen van 6 cm dik aan de lange zijden gebruik gemaakt van een eiken latje, voor een mooie afwerking!

TIP: u vindt bij ons ook een gerichte collectie eiken bladen met (extra) brede lamellen, zo bent u verzekerd van een minimale lamelbreedte waarbij u verzekerd bent van een bijzonder eiken blad met een sfeervolle look & luxe uitstraling! 

Rustiek of foutvrij eiken?

Bij HOUTvakman.nl heeft u de keuze uit twee typen eikenhouten bladen, namelijk rustiek & foutvrij eikenhout. Rustiek eikenhout is mooi levendig eikenhout met noesten. Een levendig, natuurlijk en robuust product, waarbij u rekening moet houden met kleine oneffenheden. Dit is tegenwoordig juist erg populair en er wordt dan ook steeds vaker bewust gekozen voor rustiek eikenhout. Houd hierbij rekening met het feit dat hier ook open noesten voor zullen komen. Vaak wordt er dan ook voor gekozen om de meest grove noesten en oneffenheden (gedeeltelijk) op te vullen met 'vloeibaar hout'. Onze vakmannen doen dit graag voor u. Op de product detailpagina van onze rustieke eiken bladen kunt u deze optie selecteren. Wij doen dit volledig kosteloos! Onderstaand een duidelijke afbeelding waarbij het verschil direct inzichtelijk is:

Rustiek versus Foutvrij eikenhout

Een geborsteld eiken blad.

En wenst u een eiken blad met een mooi 'extra accent' te bestellen, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw eiken blad voorzien van een zeer populaire 'extra' behandeling, namelijk het (op)borstelen van het eiken blad. Deze bewerking zorgt ervoor dat de houtnerven er extra goed 'uitpoppen'. Optisch komen de nerven dan echt 'op het eikenhout' te liggen. Dit zorgt voor een mooi accent waarmee uw blad een wat meer rustieke en natuurlijke uitstraling krijgt.

HOUTvakman.nl: Maatwerk bladen voor een scherpe prijs!

Een eiken blad op maat bestelt u dus direct online bij HOUTvakman.nl; Hoogwaardig Europees eikenhout, ambachtelijk op maat vervaardigd in Nederland door ervaren vakmannen, zorgvuldig afgewerkt en voor een scherpe prijs! Helemaal hip: Een mooi eiken meubelblad / eikenhout paneel voor een stoer tv meubel, een sfeervol dressoir, een stijlvol bureau, of een prachtige salontafel. Wij zorgen ervoor dat u een prachtig eiken blad ontvangt, op maat gemaakt en zorgvuldig afgewerkt. En dit alles realiseren wij voor een scherpe prijs. Wij staan garant voor een optimale prijs - kwaliteit verhouding en zullen er alles aan doen om u te voorzien in een eiken blad dat perfect past. Heeft u afwijkende wensen, vraag dan gerust naar de mogelijkheden. Bel, mail of maak gebruik van ons offerte aanvraag formulier. Wij zorgen ervoor dat u snel een gericht (prijs)voorstel ontvangt!