Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Ipe hout - Balken, planken & vlonderplanken van ipé tropisch hardhout bij HOUTvakman!

Ipe hout bestelt u - eenvoudig & voordelig - online bij HOUTvakman.nl, de online tuinhout specialist van NL & BE! Ipé is een oersterke (D60) tropische hardhout soort uit Brazilië, die bekend staat om haar sterkte, stabiliteit, duurzaamheid en mooie bruine kleur met groene glans. Daarnaast wordt ipé hardhout van nature niet snel glad, wat het uitermate geschikt maakt als hardhouten vlonderplank (ook zonder groeven / ribbels). U vindt bij ons een gerichte collectie ipé planken, balken, vlonderplanken & rabatdelen voor een luxe houten gevelbekleding. Wat uw wensen ook zijn, altijd het juiste hardhout bij HOUTvakman.nl: Topkwaliteit, de beste prijs & snel in huis!

Ipé planken, vlonderplanken & rabatdelen bij HOUTvakman.nl. 

Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie geschaafde ipé hardhout planken, ideaal geschikt voor een bijzonder buitenproject waarbij kwaliteit, duurzaamheid en uiteraard ook een 'mooi' eindresultaat centraal staat. Ditzelfde geldt voor onze collectie vlonderplanken van ipé. Omdat ipé hout van nature al niet snel glad wordt, zijn onze (vlonder)planken ideaal geschikt, zowel voor een hardhouten vlonder als hardhouten gevelbekleding. Het bijzondere van deze ipe terrasplanken is de 'blinde' montage, voor een strak eindresultaat! Bent u op zoek naar een stijlvolle & duurzame open hardhout gevelbekleding met rhombusprofiel, dan zijn onze ipé rhombus delen zeker het overwegen waard. Naast extreem duurzaam is ipe een enorm stabiele hardhout soort, die nauwelijks zal werken en scheuren. Met ipé hout bent u verzekerd van een langdurig mooi resultaat, wel zo prettig! 

Meer informatie over ipé hardhout:

Ipé is een massieve, sterke (D60) hardhout soort die nauwelijks vervormt. Ipé hardhout is afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika (voornamelijk Brazilië). Het hardhout is middenbruin van kleur, met een groenachtige glans. De houtstructuur van ipe is zeer gelijkmatig met een fijne nerf. Ipé hout neemt weinig vuil en vocht op, waardoor schimmels en houtrot niet tot nauwelijks in ipe hardhout voorkomen. Het hout is moeilijk splijtbaar en zeer elastisch. Ipe hout zal dan ook niet snel scheuren! In het hout bevindt zich de stof lapachol, welke irritatie bij sommige mensen kan veroorzaken wanneer (door zagen of schuren) houtdeeltjes in de lucht terecht komen, houd hier dus rekening mee! Omdat het hout niet snel glad wordt, is het hout zeer geschikt voor vloeren en terrassen. Ipé heeft een duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 25 jaar of langer. Ipe wordt - in de buitenlucht - met name voor vlonders en buitenvloeren veel gebruikt, maar ook steeds meer voor hardhouten rabatdelen.

Andere hardhout soorten bij HOUTvakman.nl: Azobe, Padouk, Cumaru, BangkiraiMassarundaba.