Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Eiken tafelblad - tafelbladen - tafel - eettafel rustiek & foutvrij Europees eikenhout

Een eiken tafelblad bestelt u direct & voordelig online bij HOUTvakman.nl. Een eiken tafel / eettafel is weer helemaal terug van weggeweest en is - zeker in combinatie met stoere massieve (stalen) poten - een lust voor het oog. Bij HOUTvakman.nl bestelt u een topkwaliteit tafelblad van Europees eikenhout in de door u gewenste breedte & lengte tot op de millimeter op maat! Kies hiervoor uit 1 van onze eiken bladen, waarbij u diverse tafelblad opties kunt selecteren. U heeft hierbij de keuze uit levendig rustiek eikenhout (noesten) en foutvrij (zonder noesten) eikenhout. Daarnaast kunt u ook kiezen voor 1 van onze eiken tafelbladen met een vaste afmeting, deze zijn sneller leverbaar & voordeliger. Onze eikenhouten tafelbladen worden met de hand ambachtelijk vervaardigd door ervaren vakmannen, met liefde voor het vak. Wij staan hierbij garant voor hoogwaardige kwaliteit & een zorgvuldige afwerking van uw eiken tafelblad. Ook eiken tafelpoten & stalen tafelpoten bestelt u direct bij ons online!

Een eiken tafelblad op maat van HOUTvakman.nl.

De vraag naar eiken tafelbladen is recent explosief toegenomen en zo ook het aantal aanbieders van eiken tafelbladen. Wij vertellen u dan ook graag wat meer over onze werkwijze, zodat u precies weet wat te verwachten. Onze eiken tafelbladen worden ambachtelijk - met de hand - gemaakt door ervaren vakmannen. Op en top houtliefhebbers die met liefde en zorg uw tafelblad perfect op maat vervaardigen. 

Uw eiken tafelblad wordt altijd speciaal op maat voor u vervaardigd. De basis bestaat uit mooie fijnbezaagde eiken planken. Deze planken betreffen kunstmatig gedroogde (kd) 8% - 12% Europees eikenhout, ideaal geschikt voor binnenplaatsing dus, waarbij het hout niet tot nauwelijks meer zal werken. Dit hout wordt op allereerst geselecteerd op goede kwaliteit en vervolgens op bestelling geschaafd en verlijmd tot tafelblad. Nadat het blad verlijmd wordt, laten wij uw eiken tafelblad ruim 1 week 'rusten'. Zo trekt al het vocht dat vrijgekomen is na het lijmen in stabiele omstandigheden uit het hout. Vervolgens wordt het tafelblad uitgebreid nagelopen en met zorg bij- en afgewerkt. Uiteindelijk leveren wij al onze tafelbladen van eikenhout mooi finish geschuurd (met fijne korrel) uit, mooi behandelklaar dus! 

Uit hoeveel 'planken' bestaat mijn eikenhout tafelblad?

Een veelgestelde vraag waar wij graag direct een antwoord op geven. Dit is afhankelijk van het type tafelblad dat u uitkiest. Allereerst even de opmerking dat wij de informatie over het aantal 'planken', ook wel het aantal lamellen genoemd, altijd duidelijk communiceren op de product detail pagina van ieder tafelblad. Bij onze eiken tafelbladen op maat bijvoorbeeld werken wij met eiken planken van ongeveer 3 tot 15 cm breed. Maar diverse 'vaste maat' tafelbladen bestaan uit lamellen van circa 10 cm breed. Dit houdt in dat een tafelblad van 90 cm uit circa 9 planken / lamellen. 

Daarnaast het aantal 'planken' in de lengte. Wij begrijpen de behoefte aan 'doorgaande planken' voor de bovenzijde en de zichtzijden van uw tafelblad. Dit is bij ons dan ook een gegeven. Voor de bovenzijde en de zichtzijden van uw eiken tafelblad gebruiken wij 'volle planklengtes', dit is simpelweg het mooist!

Wij bieden onze eiken tafelbladen aan in diverse diktes waaronder 3, 4 cm en 6 cm. Onze eiken tafelbladen van 4 cm zijn volledig massief en betreft 1 of 2 planklagen. De tafelbladen van 6 cm betreffen 3 planklagen en zijn niet volledig massief (hol van binnen). Daarnaast wordt er bij onze eikenhouten tafelbladen van 6 cm dik aan de lange zijden gebruik gemaakt van een eiken latje, voor een mooie afwerking!

Een eikenhouten tafelblad van rustiek of foutvrij eiken?

Bij HOUTvakman.nl heeft u de keuze uit twee typen eikenhouten tafelbladen, namelijk rustiek & foutvrij. Rustiek eikenhout is mooi levendig eikenhout met noesten. Een levendig, natuurlijk en robuust product, waarbij u rekening moet houden met kleine oneffenheden. Dit is tegenwoordig juist erg populair en er wordt dan ook steeds vaker bewust gekozen voor rustiek eikenhout. Onderstaand een duidelijke afbeelding waarbij het verschil direct inzichtelijk is:

Eikenhout detailfoto Rustiek versus Foutvrij

LET OP: In het geval van rustiek eikenhout wordt er, zeker bij een eiken eettafel, vaak voor gekozen om de meest grove noesten en oneffenheden (gedeeltelijk) op te vullen met 'vloeibaar hout'. Onze vakmannen doen dit graag voor u. U kunt dit op de product detailpagina van onze rustieke eiken tafelbladen selecteren als extra optie. Hierbij kunt u kiezen uit 2 kleuren: licht eikenhout & zwart. 

Een tafelblad van Europees eikenhout op maat, op cm niveau!

Bij HOUTvakman.nl kunt u een tafelblad van eikenhout bestellen in de door u gewenste breedte - veelal tot en met 120 cm - tot op de millimeter op maat! Daarnaast kunt u kiezen uit een dikte van 3, 4 of 6 cm. De lengte van uw eiken tafelblad is daarnaast direct online te bestellen in de door u gewenste lengtemaat, in de meeste gevallen tot en met 300 cm. U kunt op de product detailpagina de gewenste breedte en de gewenste lengte eenvoudig invoeren (in cm). Na het invoeren van de maatvoering wordt direct de exacte prijs van uw maatwerk tafelblad getoond. Wij begrijpen dat de exacte afmetingen van de door u gewenste eiken tafel afhankelijk is van uw ruimte, waarbij de 'standaard' tafelblad afmetingen soms net niet lekker uitkomen. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om diverse tafelbladen op maat aan te bieden, zo bent u verzekerd van een tafelblad dat perfect bij uw situatie past. Altijd een passend eiken tafelblad op maat bij HOUTvakman.nl! 

Een extra accent met een geborsteld tafelblad. 

En wenst u een eiken tafelblad met een mooi 'extra accent', dan bent u bij HOUTvakman.nl ook aan het juiste adres. Wij kunnen uw tafelblad van eikenhout geborsteld aanleveren. Bij een geborsteld tafelblad wordt het eikenhout opgeborsteld. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven extra worden benadrukt. Optisch komen de nerven dan echt 'op het hout' te liggen. Dit zorgt voor een mooi accent waarmee uw tafelblad een wat meer rustieke en natuurlijke uitstraling krijgt.

HOUTvakman.nl, voor een prachtige eiken tafel!

Voor een prachtige eiken tafel die perfect past bij uw wensen begint u natuurlijk met het eiken tafelblad. Met een gerichte collectie tafelbladen, die wij op maat voor u vervaardigen, is de kans groot dat u bij ons eiken tafelblad vindt dat perfect past bij uw wensen. U bent hierbij verzekerd van hoogwaardig eikenhout, met de hand ambachtelijk op maat vervaardigd in Nederland door ervaren houtbewerkers. Met zorg gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. Maar ook voor een scherpe prijs en (goed verpakt) snel bij u thuis bezorgd.

Wij zorgen voor het tafelblad van mooi eikenhout, daar zijn wij goed in! De behandeling van het blad en de selectie van de juiste tafelpoten is erg smaakgevoelig en de kleinste details kunnen hierbij van grote invloed zijn op het eindresultaat. Wij hebben dan ook bewust gekozen voor een gericht aanbod aan "extra opties", waarbij we recent ook het behandelen van uw eiken tafelblad uit handen kunnen nemen. Wij werken hier standaard met het hoogwaardige Rubio, zowel de transparante lak als diverse (2x) olie kleuren. Houd er hierbij wel rekening mee dat de kleuren - zoals we ze tonen - slechts een indicatie zijn, de daadwerkelijke kleur kan altijd iets afwijken.