Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Thermowood fraké - thermisch gemodificeerd /thermo fraké noir - Duurzaam & sfeervol!

Thermo fraké noir bestelt u voor een scherpe online prijs bij HOUTvakman.nl, de nr. 1 thermohout specialist van NL & BE! Thermisch gemodificeerd fraké - ook wel eens limba genoemd - combineert een prachtige donkere kleurtint en een licht gewicht met hoge mate van duurzaamheid (klasse 1). Thermisch gemodificeerd fraké wordt vanwege zijn donkere kleur ook wel "fraké noir" genoemd. Mooi, & hoogwaardig tuinhout met een sfeervolle & luxe uitstraling, ideaal voor een prachtige thermowood gevelbekleding, of een sfeervol terras!

Fraké noir, voor een sfeervolle gevelbekleding.

Thermo fraké is een van de meest populaire thermowood houtsoorten voor een houten gevelbekleding en dat is niet voor niet het geval. Fraké noir wordt namelijk ook wel eens "Afrikaans eiken" genoemd. Het hout heeft namelijk een levendige, vlamachtige tekening vergelijkbaar met eikenhout. Daarnaast wordt fraké hout gekenmerkt kleine pinholes, wat het een prachtig rustiek uiterlijk geeft. Vanwege zijn rustieke uitstraling, duurzaamheid (klasse 1), stabiliteit en lichte gewicht is fraké zeer geschikt voor zowel de bekleding van gevels als de realisatie van stijlvolle buitenvloeren (terrassen & vlonders). Bij HOUTvakman.nl vindt u een diverse collectie rabat profielen van thermo fraké. Kiest u voor een traditioneel tintje met halfhouts rabat of channelsiding, of juist voor een moderne look met Deens rabat, diverse blokprofielen in de mix of een open houten gevelbekleding met rhombus delen?

Meer informatie over thermo fraké (limba).

Fraké (ook Limba genoemd) is een houtsoort die afkomstig is uit West-Afrika. Technisch gezien is fraké een hardhout soort, maar zonder behandeling is het hout niet bijzonder duurzaam. Echter verandert bij thermisch modificeren de kleur, structuur en kwaliteit van het hout. Daardoor heeft thermisch gemodificeerd fraké een mooie donkere kleur, een licht gewicht en een duurzaamheidsklasse 1. Duurzaamheidsklasse 1 betekent dat het hout een levensduur heeft van 25 jaar. 

Met thermowood fraké maakt u een ecologisch verantwoorde keus. Het gemodificeerde hout gaat buiten ongeveer 25 jaar mee en het duurt ongeveer 20 jaar voor een nieuwe boom om te volgroeien. Thermowood fraké heeft een vochtigheidspercentage van 8-12%. Normaal heeft fraké een duurzaamheidsklasse 4, maar door het thermisch modificeren wordt dit duurzaamheidsklasse 1. Kortom, een zeer milieubewuste keus en toch een zeer goede kwaliteit hout voor buiten! Geen wonder dat u op HOUTvakman.nl een uitgebreide collectie van deze duurzame en mooie houtsoort vindt!