Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Zweeds rabat douglas - stoer, sfeervol & landelijk - Douglas hout Zweedse rabat ( potdekselplank)

Zweeds rabat Douglas - effectieve potdekselplanken - bij HOUTvakman.nl; Een gerichte collectie douglas rabatdelen, voor een stoere & stoere houten gevelbekleding met een landelijke uitstraling! Zweedse rabatdelen van douglas hout zijn enorm populair en zijn zowel onbehandeld - met de mooie warme geel / roodachtige kleurtint - als in zwart verkrijgbaar. Naast een stevige montage met overlap en een goede afwatering zorgt het profiel van Zweeds rabat voor een mooi potdeksel effect met een landelijke uitstraling. Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie Douglas Zweedse rabat delen - in diverse maten verkrijgbaar - maar altijd van hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs. Altijd het juiste rabatdeel voor uw nieuwe buitenproject bij HOUTvakman.nl! 

Zweeds rabat van douglas: sfeervol & stoer!

Zweeds rabat douglas is een sfeervol rabatdeel met een stoere & rustieke look + de mooie warme uitstraling van douglas hout: ideaal voor een landelijke gevelbekleding, buitenwand, schutting en/of poort. Douglas zweedsrabat is speciaal bewerkt om eenvoudig te kunnen potdekselen: een effectieve potdeksel plank dus! Zweedse rabatdelen van douglas zijn enorm populair als sfeervol (onbehandeld) tuinhout, waarbij u gegarandeerd bent van een sfeervol buitenobject met een landelijk accent.

Een Zweeds rabat - ook wel bevelsiding deel en potdekselplank genoemd - is een in profiel geschaafde douglas plank die geleidelijk in dikte afneemt en aan de onderkant (dikste deel van het rabat) voorzien is van een sponning. Dit zorg ervoor dat deze rabatdelen met overlap stevig "over elkaar" gemonteerd kunnen worden. Het Zweeds rabat is eigenlijk ontstaan als een effectieve potdekdeksel plank, waarmee het 'potdekselen' een stuk eenvoudiger, sneller & met een steviger eindresultaat gebeurd! Het potdeksel effect van de douglas Zweedse rabat delen realiseert niet alleen een sfeervol eindresultaat, maar zorgt voor een goede afwatering (mits horizontaal verwerkt uiteraard). 

Douglas Zweeds rabat: onbehandeld of zwart?

Bent u bezig met een nieuwe douglas schutting & poort of een mooie douglas overkapping, schuur of tuinhuis, dan zijn de Zweedse rabat delen van douglas zeker het overwegen waard. Met Zweeds rabat van douglas hout bent u verzekerd van een sfeervol eindresultaat met een landelijke look & stoer accent. Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor Douglas hout Zweeds rabat, kunt u kiezen voor het mooie & warme onbehandelde douglas hout, maar ook voor het moderne & (extra) stoere zwart douglas hout.

Onbehandeld douglas Zweeds rabat heeft een ruw oppervlak - fijnbezaagde zichtzijde - met een mooie warme kleurtint met een roodachtige schijn. Behandelen van de rabatdelen is mogelijk, maar het Zweeds rabat wordt buiten veelal onbehandeld verwerkt, waarbij het mooi zal vergrijzen. Maar u vindt bij HOUTvakman.nl ook een gerichte collectie douglas Zweeds rabat zwart. Houd er rekening mee dat er twee soorten "zwart" Zweeds rabat zijn: zwart geïmpregneerd (grondlaag, nog zelf af te werken met beits) en zwart gebeitst (afwerklaag). Zwart douglas Zweeds rabat oogt nog steeds stoer, maar geeft een extra modern accent. Erg populair in combinatie met onbehandelde douglas balken, voor een mooi contrast. U vindt bij ons uiteraard nog meer zwarte rabatdelen van douglashout, maar ook van vuren & grenen, bekijk hier onze complete collectie zwarte rabatdelen

Ruw zweedse rabat delen van douglas, ad (vers) of kd?

Houd er rekening mee dat Zweeds rabat een fijnbezaagde (ruwe) zichtzijde heeft. De Zweedse rabatdelen hebben - aan de zichtzijde - dus ook echt een ruw oppervlak met houtvezels & diverse andere oneffenheden. Daarnaast vindt u binnen onze douglas rabat collectie zowel ad (vers, air dried) douglas als kd (teruggedroogd, killn dried) douglas. Concreet komt het erop neer dat Zweedsrabat van kd douglas hout net wat stabieler is en het hout wat minder zal werken. Bent u op zoek naar een wat egalere aanblik van geschaafd douglashout, dan vindt u bij ons ook diverse rabatdelen van douglas zoals bijv. het halfhouts rabat & channelsiding rabat - vrij klassiek & traditioneel - maar ook moderne opties zoals Deens rabat, diverse blokprofielen & rhombusprofiel. Altijd het juiste rabat van douglas bij HOUTvakman.nl!