HOUTvakman; De online hout specialist!

 • Topkwaliteit hout & zagen in eigen beheer
 • De beste (online) prijs
 • Eikenhout specialist

Verzenden & retourneren

HOUTvakman.nl doet er alles aan om uw (online) bestelling zo snel mogelijk bij u thuis te bezorgen. Onderstaand vindt u alle informatie over verzending, bezorging en retourneren.

Verzendkosten (Nederland)

 • HOUTvakman levert gratis bij een bestelling van meer dan € 1.500,-.
 • Bij minder dan Euro 1.500,00 bedragen de verzendkosten € 24,95.


UITZONDERING EIKEN & DOUGLAS.
Voor eiken & douglas producten (alle balken, planken, rabat- en vellingdelen m.u.v. van eiken wagondelen) gelden afwijkende verzendkosten:

 • HOUTvakman levert gratis bij een bestelling van meer dan € 1.500,-.
 • Bij minder dan Euro 1.500,00 bedragen de verzendkosten € 49,95.
 • LET OP: In het geval van meer dan 10 balken van eiken en/of douglas bedragen de verzendkosten € 99,95 (hierbij is veelal een kooiaap (vorkheftruck) benodigd). 

LET OP:
voor levering naar de Waddeneilanden gelden afwijkende tarieven en hierbij is in de meeste gevallen sprake van een extra toeslag. Voor de actuele tarieven kunt u contact met ons opnemen. in het geval uw aflever adres de Waddeneilanden betreft, neemt een van onze medewerkers contact met u op. Pas nadat u goedkeuring geeft op de extra toeslag wordt uw bestelling in behandeling genomen. 

Verzendkosten (Belgie)

 • HOUTvakman levert gratis bij een bestelling van meer dan € 1.900,-.
 • Bij minder dan Euro 1.900,00 bedragen de verzendkosten € 39,95.


UITZONDERING EIKEN & DOUGLAS.
Voor eiken & douglas producten (alle balken, planken, rabat- en vellingdelen m.u.v. van eiken wagondelen) gelden afwijkende verzendkosten:

 • HOUTvakman levert gratis bij een bestelling van meer dan € 1.900,-.
 • Bij minder dan Euro 1.900,00 bedragen de verzendkosten € 74,95.
 • LET OP: In het geval van meer dan 10 producten en/of balken vanaf 200x200 bedragen de verzendkosten € 124,95 (hierbij is veelal een kooiaap (vorkheftruck benodigd). 

Levering

HOUTvakman doet er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Binnen het volledige productassortiment van HOUTvakman.nl zijn er een 4-tal mogelijke levertermijnen:

 • Voor 12 uur besteld de volgende werkdag geleverd.
 • Binnen 1 tot 3 werkdagen.
 • Binnen 3 tot 5 werkdagen.
 • Binnen 5 tot 10 werkdagen.

HOUTvakman doet er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. De verwachte levertijd is afhankelijk van het product en daarnaast afhankelijk van eventueel maatwerk (op maat zagen of een andere bewerking op maat). Na een online bestelling neemt een medewerker van HOUTvakman contact met u op, om een specifieke afleverdatum te bespreken. 

LET OP: Levering in Belgie neemt normaal gesproken 1 extra werkdag in beslag.

Tijd van levering:
Op het moment dat met u een datum wordt kortgesloten en wij de planning verzorgen bij onze transporteur, kunnen wij u op de hoogte stellen over het dagdeel dat de levering plaats zal vinden (voor de middag - na de middag). U kunt dit bij ons opvragen, zowel telefonisch als per mail. Op de dag van levering neemt onze transporteur circa 30 minuten voor levering telefonisch contact met u op. 

Leverlocatie

Afleveradres bereikbaar voor vrachtwagen.
Het door u ingevoerde afleveradres dient bereikbaar te zijn voor een vrachtwagen (van ong. 18 meter lang). De meeste online bestellingen worden bezorgd met een vrachtwagen. Mocht het door u ingevoerde afleveradres niet / lastig bereikbaar te zijn met een vrachtwagen, verzoeken wij  om dit tijdens of direct na uw online bestelling (binnen 1 werkdag na uw online bestelling) te melden.

In het geval het door u gewenste afleveradres niet of lastig bereikbaar is voor een vrachtwagen, wordt in samenspraak een afwijkend afleveradres gekozen waar uw online bestelling gelost wordt. Uiteraard zo dicht mogelijk bij de gewenste uiteindelijke bestemming.

Blijkt tijdens levering dat het afleveradres niet of lastig te bereiken is voor een vrachtwagen, zullen wij per direct telefonisch contact opnemen om een alternatief te bespreken. Geeft deze oproep geen gehoor en/of kan er geen passend alternatief gevonden worden, zal uw online bestelling niet afgeleverd worden en zijn de kosten voor een tweede verzending voor rekening van koper.

Levering betreft de begaande grond.
De uitgangspositie van onze transporteur is altijd om uw bestelling zo dicht mogelijk bij het aangegeven adres te bezorgen. Aangezien uw bestelling veelal op pallets geleverd wordt, die gelost worden met een kooiaap of palletwagen, bepaald de transporteur per specifieke situatie tot in hoeverre dit mogelijk is. De specifieke situatie en het te berijden terrein is hierbij bepalend. Levering vindt altijd plaats op de begane grond.

Moet iemand de bestelling persoonlijk in ontvangst nemen?
Indien er niemand op locatie aanwezig is, zal de bestelling op de meest geschikte plek geplaatst worden. Indien u van te voren aangeeft dat er niemand aanwezig is, kunt u alvast de voorkeursplek aangeven, zodat de chauffeur hier rekening mee kan houden. Uiteindelijk zal de chauffeur op eigen inzicht de beste plek kiezen om uw bestelling te plaatsen. Tevens maakt de chauffeur hier een foto van.

Wij verzoeken u om uw bestelling binnen 1 werkdag te controleren en eventuele opmerkingen tijdig aan te leveren per e-mail.

Retourneren

Indien u niet tevreden bent met de geleverde producten, heeft u de mogelijkheid om deze binnen 14 dagen te retourneren. U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Hierbij vragen wij u wel de producten compleet, onbeschadigd en in de originele verpakking (of een vergelijkbare verpakking) te retourneren. Alle producten die niet compleet zijn en/of gebruikersschade hebben, komen niet in aanmerking voor terugname. De kosten die het retourneren met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld verzendkosten en verpakkingskosten, zijn voor de rekening van de klant (koper). 

LET OP: Op deze wet zijn enkele uitzonderingen, waaronder producten die door de ondernemer tot stand zijn gebracht, overeenkomstig specificaties van de consument. Dit is van toepassing op diverste producten van HOUTvakman.nl, zoals bijvoorbeeld de fijnbezaagde eiken en douglas balken en planken. Indien u gebruik heeft gemaakt van een van onze maatwerk producten, kan uw online aankoop niet herroepen noch geretourneerd worden.

Indicatie retourkosten:
Uiteraard zijn de retourkosten volledig afhankelijk van uw specifieke bestelling, op basis van onze gemiddelde orderwaarde geven wij een realistische indicatie, echter kan deze altijd afwijken van uw specifieke situatie. Uiteraard vragen wij indien gewenst een offerte aan bij onze vaste transporteur waarbij wij u voorzien van een gericht prijsvoorstel t.b.v. transport.

Indicatie retourkosten: Tussen de € 35,-  en € 125,- incl. BTW. 
In het geval van een kooiaap: € 80 incl. BTW extra. 

HOUTvakman stort vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terug, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

LET OP: In het geval van kwaliteitsproblemen van uw levering (uw klacht valt onder de noemer defect of schade), kunt u gebruik maken van ons klachtenformulier. Hierbij streven wij altijd naar een correcte en klantvriendelijke oplossing.

Hoe kan ik geleverde producten retourneren?
Indien u de door HOUTvakman geleverde producten wilt retourneren, controleer de producten dan eerst op eventuele gebruikersschade. Indien er geen sprake is van gebruikersschade, zorg er dan voor dat de producten in de originele verpakking, of een vergelijkbare verpakking zitten. Vervolgens dient u onderstaand retourformulier in te vullen en per e-mail te verzenden naar info@houtvakman.nl.

RETOURFORMULIER HOUTvakman.nl (PDF-BESTAND)
RETOURFORMULIER HOUTvakman.nl (WORD-BESTAND)

Na ontvangst van een, volledig ingevuld, retourformulier neemt een medewerker van HOUTvakman binnen 2 werkdagen contact met u op.


Retouradres:
HOUTvakman 
Bosserheide 13
5855 EA, Well

Tel. 085 - 065 57 69
E-mail. info@houtvakman.nl

© Copyright 2018 HOUTvakman; De online hout specialist! - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online