Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Stalen tafelpoten - metalen onderstel - poten staal - ijzer tafelonderstel

Stalen tafelpoten / een stalen onderstel bestellen doet u eenvoudig & voordelig online bij HOUTvakman.nl! Met een uitgebreide collectie eiken tafelbladen, kunnen passende tafelpoten van staal (metaal / ijzer) natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dat wij een gerichte collectie stalen tafelpoten hebben samengesteld, met voor ieder wat wils! Of u nu zoekt naar een stalen X-, U-, H-, of A-poot, een bijzondere trapeze tafelpoot van staal, of de stalen matrix 3d (spin) kruispoot, bij ons slaagt u altijd! Onze stalen tafelpoten & onderstellen zijn sterk, stabiel & altijd voorzien van een hoogwaardige poedercoating in de kleuren zwart of wit. Ook vindt u bij ons een gerichte collectie verzinkte & gecoate tafelpoten & onderstellen van staal speciaal voor onze tuintafels, geschikt voor buiten dus! 

Stalen tafelpoten, voor een stoere tafel!

Stalen tafelpoten, ook wel ijzeren tafelpoten en metalen tafelpoten genoemd, zijn al jaren erg populair. De eetkamer tafel is een primair meubelstuk binnen uw interieur en de wens is dan ook vaak om hier echt een 'eye catcher' van te maken. Met een tafelpoot van staal brengt u een robuust, stoer, modern en industrieel accent aan, voor een sfeervolle tafel. De combinatie van het 'coole' staal en een mooi (vaak dik!) levendig tafelblad van eikenhout realiseert een prachtig eindresultaat; een eetkamer tafel met karakter! Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie stalen tafelpoten, van modern tot eenvoudig en geschikt voor rechte tafelbladen, ovale tafelbladen, maar ook voor een rond tafelblad, waarbij de stoere matrix 3d tafelpoot van staal een prachtige optie is! En wilt u het liever toch bij eikenhout houden? De meest populaire tafelpoot modellen van staal bieden wij ook als robuuste eiken tafelpoten! Ook vindt u bij ons een ruime collectie houten tafelpoten voor buiten, van zowel hardhout als thermowood!

Een stalen onderstel voor een rond tafelblad. 

Waarbij de laatste jaren duidelijk de voorkeur uitging naar 'rechte' tafelbladen, is er nu een duidelijke trend zichtbaar naar ronde en meer natuurlijke vormen. Zo zijn ronde eiken tafelbladen, ovale eiken tafelbladen en zeker ook de eiken boomstam tafelbladen tegenwoordig erg populair. Deze vormen ogen vaak wat zachter en warmer, maar ook zullen ze nog wat meer opvallen binnen uw interieur, ideaal dus om een bijzonder accent toe te voegen binnen uw interieur. Waarbij de meeste tafelpoten van staal geschikt zijn voor onze boomstam tafelbladen, is het selecteren van een juiste stalen tafelpoot voor een ovale blad al een iets lastigere optie, aangezien de breedte aan de uiteinden afneemt. Houdt hier dus rekening mee!

In het geval van een rond tafelblad wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een stalen onderstel dat in het midden van het blad geplaatst wordt. Binnen de collectie van HOUTvakman.nl hebben wij een prachtige matrix 3d poot van staal opgenomen, ook wel spinpoot of 3d kruispoot / X-poot genoemd. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat deze in de lengte 140 cm is, waarbij deze poot alleen geschikt is voor onze ronde tafelbladen met een diameter van 160 cm en 180 cm. 

Wij begrijpen dat het selecteren van een passende stalen tafelpoot wel eens wat vragen op kan roepen. Twijfelt u of een specifieke tafelpoot geschikt is voor een van onze tafelbladen, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met een gericht advies! 

Een tafelpoot van staal bij HOUTvakman.nl.

Allereerst even een opsomming van alle 'kenmerken' van onze stalen tafelpoten. Al onze tafelpoten zijn met de hand vervaardigd van 3 mm dik staal, dus niet 2 mm (zoals veelvuldig wordt toegepast). Dit resulteert in een stevige en stabiele stalen tafelpoot, die tegen een stootje kan! Ook zijn de lasnaden van circa 4 mm zichtbaar (niet bijgewerkt). Deze robuuste & grove lasnaden dragen bij aan de rustieke uitstraling van onze stalen onderstellen. De montageplaat van onze stalen tafelpoten is 4 mm dik, 17 cm breed en voorzien van slobgaten (gleuven). In totaal zijn er 8 slobgaten (van 2x1 cm) in de montageplaat aangebracht. Dit zorgt ervoor dat u deze eenvoudig kunt bevestigen aan een tafelblad van hout, waarbij er tevens ruimte is om de werking van het hout op te vangen. Daarnaast is de onderkant van onze ijzeren / metalen tafelpoten voorzien van een versteldop, zodat u de poot eventueel bij kunt stellen en uw tafel altijd goed staat! 

Inclusief hoogwaardige poedercoating (2 kleuren).

Onze stalen tafelpoten zijn voorzien van een hoogwaardige poedercoating met fijnstructuur. Deze coating zorgt voor een lichte structuur in het oppervlakte van uw stalen tafelpoot (niet glad). T.o.v. een gladde coating zorgt een fijnstructuur poedercoating, naast een stoere & robuuste uitstraling, voor een wat mattere coating. Ook is een fijnstructuur poedercoating minder gevoelig voor beschadigingen, minder krasgevoelig en vallen kleine oneffenheden minder (snel) op. 

Hierbij heeft u de keuze uit een zwarte fijnstructuur poedercoating of een gladde witte coating. Voor ieder wat wils! Zwart is met stip de meest gekozen kleur, maar de laatste tijd wordt ook vaak gekozen voor wit, waarbij uw tafel een wat meer modern uiterlijk krijgt. Wat uw wensen ook zijn, de kans is groot dat u bij HOUTvakman.nl slaagt in uw zoektocht naar een stalen tafelpoot die past bij uw wensen!