Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Eiken planken - geschaafd, ruw & oud - voor buiten & binnen - Topcollectie eikenhouten planken!

Eiken planken bestelt u online snel en voordelig bij HOUTvakman: De online eiken specialist van NL & BE! Wij leveren houten planken van hoogwaardig Europees eikenhout en dat voor de beste (online) prijs. Binnen onze collectie eiken planken slaagt u altijd, voor binnen & buiten. Voor buiten(constructies) vindt u bij ons ruwe / fijnbezaagde eiken planken & geschaafde eiken planken, die - op bestelling - zorgvuldig geschaafd worden. Maar ook vindt u bij ons ook prachtige en authentieke oude eiken planken, zowel van "echt" oud eikenhout als verouderde eiken planken. Speciaal voor (semi) binnen bieden wij daarnaast ook gedroogde eiken planken (KD 8-14%) en bent u echt op zoek naar een maatwerk eiken (meubel)plank, neem dan een kijkje bij onze eiken planken op maat, dit betreffen verlijmde eiken bladen die wij - compleet op maat & comform uw wensen - vervaardigen. Een eiken plank bestelt u voordelig online bij HOUTvakman.nl!

Planken van ad eikenhout voor buiten, geschaafd & ruw. 

HOUTvakman.nl is gespecialiseerd in eikenhout voor buiten. In uw zoektocht naar een passende eikenhouten plank voor buiten heeft u de keuze uit twee opties: Fijnbezaagde (ruwe) eiken planken & geschaafde eiken planken. Aangezien het verschil substantieel is, lichten wij deze twee varianten graag duidelijk toe, zodat u zeker de juiste keuze maakt. Onze fijnbezaagde planken - ook wel bezaagd & ruw genoemd - komen rechtstreeks uit de zagerij. Fijn bezaagd eikenhout heeft een mooi robuust uiterlijk, ideaal voor die natuurlijke, sfeervolle en nostalgische uitstraling. Het eikenhout wordt hierbij in de juiste kopmaat & lengte gezaagd en vervolgens direct uitgeleverd. Deze ruwe planken bevatten scherpe randen & hoeken, houtvezels & oneffenheden aan het oppervlak en zijn nooit helemaal recht, haaks, maatvast & vormvast. Ook kunnen er watervlekken & oxidevlekken op de planken voorkomen. 

Vrij grof & rauw dus. Liefhebbers vinden dit prachtig, maar wij willen dat al onze klanten goed op de hoogte zijn over wat een fijnbezaagde plank precies inhoud. Vervolgens kunnen we ook mooi de brug maken naar onze collectie geschaafde eiken planken. Deze planken worden eerst nog machinaal geschaafd en bevatten dus nauwelijks houtvezels, een stuk minder oneffenheden & vlekken en ook zijn de planken een stuk rechter, maatvaster & vormvaster.

Maar ook wanneer u kiest voor een geschaafde eiken plank, dan moet u rekening houden met morgelijke vervorming en maatafwijkingen. Onze complete collectie eiken tuinhout betreft vers AD (air dried) eikenhout. Het eikenhout is dus nog vrij vochtig en zal nog verder drogen. Door het drogen krimpt het hout en kan het vervormen, oftewel kromtrekken & scheuren. Wij zagen het hout vers in de juiste maat - de maatvoering door u besteld - en het kan dus al wat gekrompen zijn voordat het bij u bezorgd wordt, de maten kunnen dus wat kleiner uitvallen, dit geldt ook voor onze eiken balken. Kiest u voor een vrij dunne & lange eiken plank, dan is de kans groter dat hier een kromming zal ontstaan. Dit is het eerlijke verhaal, eikenhout planken voor buiten zijn prachtig, maar wel vrij bewerkelijk en dus ook echt voor de liefhebber!

Bent u specifiek op zoek naar eiken planken voor een sfeervolle eiken gevelbekleding, een stijlvol eiken dakbeschot, een landelijke buitenwand of een luxe schutting? Neem dan eens een kijkje bij onze eiken rabatdelen.

 

Eikenhouten planken in diverse maten, tot 5 meter.

U vindt bij ons een uitgebreide collectie eiken planken, waarbij we de meest voorkomende "kopmaten" opgenomen hebben binnen onze online collectie. De uitgangspositie van onze "eiken tuinhout planken" zijn de maten van onze ruwe eikenhouten planken. Onze collectie geschaafde eiken planken zijn logischerwijs allemaal net wat kleiner, aangezien dit ruwe planken zijn die nog "door de schaaf gaan". Dit zorgt ervoor dat de maatvoering van onze collectie geschaafde planken wat kleiner is. Een ruwe eiken plank van 25x150 cm bijv. is ook geschaafd verkrijgbaar in de maatvoering 21x143 cm. Aangezien we een ruwe houten plank als basis gebruiken, zijn de mogelijkheden op het gebied van lengtes & ook de voorraad gelijk!

Bij HOUTvakman.nl kunt u diverse eikenhouten planken bestellen tot een maximale lengte van maar liefst 500 cm. De meeste planken zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, veelal vanaf circa 2 meter in staffels van 0,5 meter. De meest voorkomen de lengtes van onze eiken planken zijn 2, 2,5, 3, 3,5, 4, 4,5 en 5 meter.

Eikenhout planken voor binnen, ook op maat. 

Naast planken van eikenhout voor buiten, vindt u bij ons ook een gerichte collectie gedroogde eiken planken voor binnen. Planken van KD (killn dried, kunstmatig gedroogd) eikenhout 8-14% zijn erg populair als hoogwaardig gedroogd bouwhout / constructiehout. Wanneer u op zoek bent naar een mooie rustieke houten plank voor binnen - bijv. voor een mooie stoere schuifdeur - zijn onze droge eiken planken ideaal geschikt. Naast planken vindt u bij ons ook een gerichte collectie gedroogd eiken rabat. Dit wordt met name voor semi binnen & beschut buiten gebruik. Onze droge eiken vellingdelen zijn bijv. erg populair als dakbeschot (binnenzijde!) van luxe poolhouses, bijgebouwen, & overkappingen. 

Belangrijk om hierbij aan te halen is dat onze KD eiken planken voor binnen nog altijd vrij ruw constructiehout betreffen. Bent u op zoek naar een hoogwaardige eiken plank op maat, dan verwijzen wij u graag door naar onze collectie eiken bladen. Dit zijn verlijmde eiken planken die u volledig op maat kunt bestellen, in een afmeting & afwerking naar wens! Naast rustiek eikenhout kunt u hierbij ook kiezen voor een plank van foutvrij eikenhout, vrijwel zonder noesten dus! Ook vindt u bij HOUTvakman.nl een uitgebreide collectie eiken tafelbladen, ook op maat uiteraard! 

Op zoek naar (echte) oude eiken planken?

Bent u op zoek naar prachtige & authentieke oude eiken planken? Dan bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Bij ons kunt u oude eikenhouten planken - ook wel eens eiken wagonplanken, eigen spoorplanken & eiken barnwood genoemd - direct online bestellen. Deze oude planken van eikenhout worden gezaagd uit authentieke spoorbielzen, veelal afkomstig van de Oostenrijkse spoorwegen. Prachtig en rustiek eikenhout dat voornamelijk gebruikt wordt voor stoere interieurobjecten. 

Echter is het aanbod op het gebied van oude eiken planken vrij wisselvallig, worden deze steeds schaarser en zijn deze op het gebied van kwaliteit niet voor alle toepassingen even geschikt. Vandaar dat wij een eigen collectie verouderde eiken planken hebben uitgewerkt, in 1 lijn met onze oude eiken balken! Als basis gebruiken wij een geschaafde eiken plank van vers rustiek Europees eikenhout, die onze ervaren vakmannen vervolgens met de hand verouderen, op ambachtelijke wijze. U heeft de keuze uit drie typen oude eiken planken: geschaafd & geborsteld, geschaafd, geborsteld & gerookt en geschaafd, geborsteld, gerookt en behandeld met whitewash & olie. Zo kunnen wij u altijd van dienst zijn binnen uw zoektocht naar de juiste oude eiken plank en dan ook nog eens voor een scherpe prijs!

Massief Europees eikenhout voor de beste prijs.

Bij HOUTvakman.nl bent u verzekerd van topkwaliteit Europees eikenhout waar prachtige massieve eiken planken van gezaagd worden. Wij zijn niet voor niets gek op eikenhout, HOUTvakman.nl is ontstaan vanuit een bedrijf dat gespecialiseerd was in de vervaardiging van prachtige eiken buiten objecten zoals overkappingen, bijgebouwen & poolhouses. Met een ruime voorraad eikenhout, diverse houtbewerkingen in eigen beheer & een team van ervaren vakmannen kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Naast een ruime collectie eiken planken, balken & rabat staan wij garant voor een scherpe prijs en een snelle levering, wel zo prettig!