Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Hardhouten vlonderplanken / terrasplanken - diverse hard hout soorten - stijlvol hardhout vlonder & terras!

Hardhout vlonderplanken - ook wel terrasplanken, vlonderdelen & terrasdelen genoemd - bestelt u online bij HOUTvakman.nl. Wij bieden een gericht assortiment hardhouten vlonderplanken - van diverse soorten hardhout - voor de beste prijs. Hardhout is oersterk, duurzaam en van nature (ook onbehandeld) goed bestand tegen invloeden van buiten: Ideaal voor een prachtig & sfeervol houten vlonder & terras dus! Wij bieden een gerichte collectie vlonderplanken van tropisch hardhout, waaronder bankirai en massaranduba, voor een prachtige vlonder. Naast een duurzaam terras kiest u met (onbehandelde) vlonderplanken van hardhout ook voor een sfeervol, natuurlijk & luxe accent! Voor welke vlonderplank u ook gaat, bij HOUTvakman.nl bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit, scherpe prijzen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering!

Hardhouten vlonderplanken met of zonder 'groeven'?

De meest bekende hardhouten vlonderplank - en tevens de meest populaire versie in Nederland & Belgie - is de 7-groefs vlonderplank. Allereerst de opmerking dat diverse geschaafde hardhouten planken' (en dan met name de 'dikkere varianten') vaak prima dienst kunnen doen als 'vlonderplank'. Bij HOUTvakman.nl zijn de zogenoemde 'B-fix delen' - die zowel als vlonderdeel en rabatdeel toegepast kunnen worden - bijvoorbeeld erg populair. Naast de B-fix delen kiezen de meeste van onze klanten voor de traditionele gegroefde / geribbelde hardhouten vlonderdelen. En twijfelt u nog tussen de diverse hardhout soorten - zoals bijvoorbeeld bankirai en massaranduba - of zelfs tussen hardhout en thermowood - dan kunt u altijd contact opnemen met onze ervaren medewerkers. Wij brengen - aan de hand van uw specifieke situatie - graag een gericht advies uit en denken graag met u mee!

LET OP: De hardhouten vlonderplanken met groeven / ribbels zorgen voor een hogere mate van antislip functie. Wel moet u er altijd rekening mee houden dat ook de vlonderplanken met groeven naar verloop van tijd 'dicht zullen slippen' met vuil. Zorg er dus voor dat u uw hardhouten vlonder op z'n tijd even naloopt en schoonmaakt, anders kan uw terras nog altijd gladder worden dan gewenst!

Altijd een vlonder naar wens bij HOUTvakman.nl! 

Gaat u voor een 'traditionele & klassieke' vlonder uitstraling, dan is de massaranduba hardhout vlonderplank echt iets voor u. Kiest u voor een optimale prijs/kwaliteit verhouding, bekijk dan zeker even onze bankirai (red balau) & keruing terrasplanken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor een 'niet tropische houtsoort', wat dacht u van douglas, lariks, of thermowood vlonderplanken. Thermowood - bijv. thermo fraké of thermo ayous - is qua duurzaamheid & levensduur - vergelijkbaar met bijv. massaranduba, maar creëert wel een totaal andere sfeer & eindresultaat. Wat uw wensen ook zijn, altijd een vlonder / terras dat perfect past bij HOUTvakman.nl! 

Hardhout vlonderplanken, maar ook alles voor de (onder)constructie!

Hardhout is ideaal geschikt voor vlonders & terrassen, zowel voor de 'bovenkant' als voor de constructie basis. Wanneer u voor een authentieke hardhouten vlonder kiest - veelal verhoogd - dan is hardhout bij uitstek het geschikte hout voor een stabiele onderconstructie van uw vlonder. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van hardhout palen & hardhout balken, bijv. azobe hardhout punt palen en bankirai hardhout onderbalken / onderliggers. Deze hardhout soorten zijn oersterk en prijs-technisch gezien erg voordelig. Azobe is een hardhout soort die wat sneller vervormd en scheurt t.o.v. andere hardhout soorten, ideaal dus voor het onderwerk van een hardhouten vlonder. Als vlonderplank kunt u kiezen uit massaranduba, voor (kunstmatig gedroogd) bankirai, padouk & ipe. Deze hardhout soorten hebben allemaal hun eigen uitstraling en eigenschappen, maar staan allemaal garant voor een kwalitatief, duurzaam & sfeervol eindresultaat! 

Terrasplanken van hard hout, voor een luxe terras! 

Of u nu op zoek bent naar passende hardhouten terrasplanken voor een 'echte vlonder', een sfeervol terras, of een stoer brugdek met een luxe accent, bij HOUTvakman.nl slaagt u altijd! Wij bieden prachtige vlonderplanken van diverse hardhoutsoorten die u zonder zorgen 'onbehandeld' kunt verwerken. En dat biedt uiteraard een prachtige sfeer. Natuurlijk kunt u de vlonderplanken nog behandelen met beits, verf, lak en speciale hardhout olie, maar ook onbehandeld kunt u de vlonderplanken van hardhout 'gewoon' buiten toepassen; Voor een bijzondere, natuurlijke & warme uitstraling! Alle hardhouten vlonderplanken zijn machinaal (in profiel) geschaafd. Naast een mooie afwerking zorgt dit uiteraard ook voor een recht, maatvast & glad product, dat prettig te verwerken is. Diverse vlonderplanken zijn voorzien van groeven / ribbels, voor een extra antislip functie. En bent u op zoek naar een bijzonder terrasdeel met een blinde bevestiging, dan moet u zeker onze B-fix delen eens bekijken, ideaal voor een luxe terras met een bijzonder accent.