Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Keruing hardhout - Planken & Schuttingplanken - Tropisch hardhout

Keruing hout bestelt u - eenvoudig & voordelig online - bij HOUTvakman.nl, de online (hard)hout specialist! Keruing heeft een duurzaamheidsklasse 2/3, heeft een relatief donkere kleur (rood / bruin) en is afkomstig uit Zuidoost Azië. Keruing hardhout is een prijsvoordelig alternatief voor bankirai en is met name populair voor hardhouten planken. Bij HOUTvakman.nl vindt u dan ook gericht assortiment Keruing schuttingplanken, voor een mooie & betaalbare hardhouten schutting! Bestel uw Keruing planken direct online, wij zorgen ervoor dat u snel met uw buitenproject aan de slag kunt. Altijd het juiste hardhout voor uw buitenklus bij HOUTvakman.nl!

Keruing planken, voor een mooie & betaalbare hardhouten schutting!

In uw zoektocht naar een mooie, kwalitatieve & betaalbare hardhouten schutting, zijn onze hardhouten schuttingplanken van Keruing hout zeker het overwegen waard. Binnen onze hardhout collectie zijn onze Keruing planken op het gebied van kwaliteit & duurzaamheid wat minder t.o.v. andere (duurzaamheidsklasse 1) hardhout soorten, echter is dit ook terug te zien aan de prijs. Wanneer u op zoek bent naar een mooie hardhouten (beton combinatie) schutting, zijn onze Keruing planken uitermate goed geschikt en u kunt gewoon uitgaan van een imposante levensduur van (minimaal) 15 jaar, zeker indien grondcontact vermeden wordt. Een mooie hardhouten schuttingplank dus, met een scherpe prijs, zeker bij ons! 

Meer informatie over Keruing hout:

Keruing is een relatief goedkope hardhoutsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië. Keruing heeft een donkerrode tot donkerbruine kleur en een rechte draad. Op het eerste gezicht ziet men weinig verschil tussen Keruing en Bankirai. Keruing heeft echter een sterkere harsuitscheiding, is iets minder duurzaam en de kans op vervorming is iets groter t.o.v. Bankirai. Keruing kan uitzetstoffen bevatten. Door temperatuursverschillen en weersinvloeden kunnen deze stoffen soms bruine plekken op het hout veroorzaken. Na verloop van tijd verdwijnen deze stoffen vanzelf. We raden aan het hout niet gelijk te behandelen, maar eerst enkele maanden buiten te laten 'uitzweten'.

Keruing hardhout heeft een duurzaamheidsklasse 2/3 en een levensduur van ongeveer 10-15 jaar. Wanneer het hout zelf niet in direct contact staat met de grond, kan de levensduur aanzienlijk langer zijn. Net als Bankiraihout, zal het Keruing in de loop der tijd onder invloed van UV-straling vergrijzen. Dit kan eventueel tegengegaan worden door het gebruik van een 'bankirai-olie'. Keruing hout wordt buiten vaak toegepast in houtbetonschuttingen, met name in de vorm van (kwalitatieve & prijsvoordelige) schuttingdelen / schuttingplanken, maar wij bieden ook diverse keruing hardhout balken voor een stevig regelwerk. 

Andere hardhout soorten bij HOUTvakman.nl: Azobe, Padouk, Ipe & Massarundaba