Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Thermowood ayous - thermisch gemodificeerd / thermo ayous hout - Duurzaam & stijlvol!

Thermo ayous bestelt u - eenvoudig & voordelig - bij HOUTvakman.nl, de (online) thermowood specialist van NL & BE! Thermisch gemodificeerd ayous / abachi hout is - naast mooi - ook zeer duurzaam & praktisch in gebruik. Thermo ayous is zeer geschikt als gevelbekleding & voor het maken van tuinafscheidingen. Het thermohout is zeer duurzaam, vervormt nauwelijks en is licht van gewicht. Of u nu op zoek bent naar thermowood rabatdelen, terrasplanken en/of luxe tuinhout planken, met thermisch ayous slaagt u altijd!

Meer info over ayous thermowood. 

Ayous (ook wel Abachi genoemd) is een houtsoort die afkomstig is uit West-Afrika. Het hout heeft van origine een lichte (geelachtige) kleurtint en wordt gekenmerkt door een gelijkmatige structuur met lange rechte lijnen en bijna geen noesten. Ayous is een tropische zachthoutsoort en van zichzelf dus niet erg duurzaam. Door thermisch modificeren krijgt ayous een veel hogere duurzaamheid en ook een mooie, warme, donkerdere kleur. Deze luxe & warme kleurtint is zeer geschikt voor een stijlvolle ayous thermowood gevelbekleding. Thermo ayous is verkrijgbaar in "standaard" planken & balken, maar wij staan vooral bekend om onze onze unieke rabatcollectie met o.a. blokprofielen, Deens rabat, rhombus delen & channelsiding.

Met thermowood ayous maakt u een ecologisch verantwoorde keus. Ayous is een zachthoutsoort met een duurzaamheidsklasse 5 en een levensduur van ongeveer 5 jaar. Maar door het thermisch modificeren wordt dit duurzaamheidsklasse 1-2, oftewel een gemiddelde levensduur van 25 of langer! Dit is net zo'n hoge duurzaamheid als (tropisch) hardhout. Kortom, een zeer milieubewuste keus en toch een zeer goede kwaliteit hout voor buiten! Daarom vindt u op HOUTvakman.nl een uitgebreide collectie van deze duurzame en bijzondere houtsoort.