Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Thermowood essen - thermisch gemodificeerd / thermo essen hout - Duurzaam & luxe!

Thermo essen bestelt u - voordelig online - bij HOUTvakman.nl, de (online) thermowood specialist van NL & BE! Thermisch verduurzaamd essenhout is een stijlvolle, duurzame & milieuvriendelijke houtsoort met een prachtige donkerbruine kleurtint, chique uitstraling en een levensduur van 20-25 jaar. Naast duurzaam is thermo essen ook erg mooi en erg populair als gevelbekleding. De kleur is prachtig diepbruin en lijkt wat te glanzen. Behandelen is mogelijk, echter wordt essen thermohout veelal onbehandeld buiten toegepast, waarbij het mooi vergrijsd. Of u nu op zoek bent naar thermowood planken, rabatdelen of vlonderplanken: met thermisch essen slaagt u altijd!

Meer info over thermo essen:

Essenhout is hout van de Es (Fraxinus excelsior) en komt met name uit Europa. Essen hout heeft van nature een lichte wit-geelachtige kleurtint en is vrij sterk, taai & eenvoudig te bewerken. Zonder thermo behandeling is essen hout niet erg duurzaam en ook niet geschikt voor buiten toepassingen. Normaal heeft essenhout een duurzaamheidsklasse 5 met een levensduur van ongeveer 5 jaar. Thermowood essen heeft echter een duurzaamheidsklasse 1-2 met een gemiddelde levensduur van 20-25 jaar. Oftewel een heel stuk duurzamer dan de gemiddelde houtsoort!

De prachtige donkere kleurtint van thermo essen, de relatief gladde structuur & de mooie nerftekeningen, zorgen ervoor dat essen thermowood stijlvol oogt, met een chique uitstraling. Essen thermowood wordt dan ook vaak gebruikt voor een thermowood gevelbekleding en is verkrijgbaar in diverse rabat profielen waaronder dubbel blokprofiel, Deens rabat, rhombusprofiel & vellingdelen. Een groot voordeel van essenhout is dat het alleen gekapt wordt binnen verantwoord bosbeheer. Dit in combinatie met de milieuvriendelijkheid van thermisch modificeren maakt essen thermowood een ecologisch verantwoorde & milieuvriendelijke keuze. Thermisch gemodificeerd essenhout wordt veel toegepast als gevelbekleding, vlonders en terrassen.