Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Steigerhout - topcollectie steiger hout - grijs, antraciet, wit & "oud" vurenhout

Rustiek steigerhout bestelt u voordelig online bij HOUTvakman.nl. Wij bieden een gerichte collectie met prachtige steigerhouten planken - ook wel steigerplanken genoemd - van voordelig & kwalitatief vurenhout in diverse behandelingen, stijlen & kleuren. Altijd het juiste steiger hout voor een stoere, robuuste en sfeervolle uitstraling dus. Wanneer u op zoek bent naar voordelige steigerhout planken, bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. U vindt bij ons o.a. onbehandeld & (groen) geïmpregneerd steigerhout, maar ook prachtige steigerhout planken in kleur gebeitst. Kiest u voor het "traditionele" greywash steigerhout, of toch voor whitewash, antracietwash of blackwash steiger hout? Naar welke kleur uw voorkeur ook uitgaat; Steigerhout bestelt u bij ons eenvoudig online, voor de beste prijs & wij zorgen voor een snelle levering! 

Wat is steigerhout nu eigenlijk?

Steigerhout betreft houten planken - praktisch altijd van vurenhout - veelal van 5 meter lang of korter, die voornamelijk gebruikt worden (werden) voor steigers in de bouw. Vuren steigerhout heeft een lange vezel en valt officieel ook binnen de categorie 'zachthout'. Kenmerken van steigerhout zijn onder andere de flexibiliteit van het hout en het ontbreken van grove splinters. De dikte is veelal 3,2 cm en de breedte rond de 20 cm. Sfeervolle vuren planken met een optimale prijs - kwaliteit verhouding!

U kunt zich voorstellen dat steigerhout dat jarenlang in de praktijk dienst gedaan heeft als steigerhouten plank in de bouw er nogal ruw & verweerd uitziet. Deze stoere & rustieke look sloot erg mooi aan bij de vraag naar sfeervolle houten meubels. In de beginfase van de populariteit van steigerhout werd met name "echt" verweerd steigerhout gebruikt. Deze rauwe vuren planken waren door intensief gebruik, geleefd, verweerd en door de weersinvloeden flink verkleurd: super karakteristiek hout.

Het steigerhout werd vervolgens mooi opgeschuurd en verwerkt toch prachtige steigerhouten meubels, veelal afgewerkt met een (transparante) beits. Steigerhout is zo populair geworden dat er nu veelal "nieuw" steigerhout wordt aangeboden, zo ook bij HOUTvakman.nl. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige vuren planken met "steigerhout afmeting" - oftewel een dikte van circa 3 cm en een breedte van circa 20 cm - en veelal ook een steigerhout look beits afwerking, in diverse kleurtinten. Ook hier vertellen wij u graag meer over. 

Steigerhout collectie van HOUTvakman.nl. 

Bij HOUTvakman.nl vindt u een ruime collectie steigerhout. Laten we allereerst beginnen met de diverse "behandelingen" van steigerhout. Allereerst betreft al ons steigerhout ruw (fijnbezaagd) vurenhout. Het ruwe steigerhout bevat houtvezels en andere oneffenheden aan het oppervlak en is dus ook nooit compleet vlak, egaal, recht & haaks. Dit alles draagt uiteraard bij aan de stoere look van steiger hout, maar het is wel belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. Daarnaast vindt u bij ons diverse mogelijke behandelingen: onbehandeld steigerhout, (groen) geïmpregneerd steigerhout & (in kleur) rondom gebeitst steigerhout. Houd er rekening mee dat - zonder verdere behandeling - alleen onze geimpregneerde steigerhouten planken geschikt zijn voor buiten. Ook ons gebeitste steigerhout behoeft nog een extra behandeling - met een geschikte buitenbeits - om buiten te kunnen gebruiken. Altijd de juiste steigerhouten plank dus bij HOUTvakman.nl! 

Multifunctionele steigerhout planken!

Waarvoor worden de steigerhout planken van HOUTvakman.nl eigenlijk gebruikt? Uiteraard is het vervaardigen van steigerhout meubels - met name tafels & bankjes - enorm populair. U heeft zelf ook vast wel eens lekker gegeten aan een steigerhouten tafel, ontspannen in een steigerhout loungeset, op een steigerhout bankje gezeten, of aan een steigerhouten bartafel gestaan. Maar er is meer mogelijk met onze steigerhouten planken. Zo wordt steigerhout steeds vaker gebruikt voor wandbekleding of de bekleding van (met name grotere) interieur objecten. Denk bijv. aan een houten lambrisering in de gang met steigerhout, het bekleden van een stoere buitenkeuken, een sfeervolle bar, of wat dacht u van een rustieke schuifdeur van steigerhouten planken? De mogelijkheden van onze steigerhouten planken zijn eindeloos. 

Steigerhout voor binnen & buiten. 

Steigerhout is zowel populair voor binnen als voor buiten. In principe is ons onbehandelde steigerhout geschikt voor binnen en ons geimpregneerde steigerhout geschikt voor buiten. Vaak ontstaat er onduidelijkheid over ons (in kleur) gebeitste steigerhout, vandaar dat wij hier graag zeer duidelijk over zijn: Onze gebeitste steigerhout planken zijn - zonder extra behandeling - niet geschikt voor buiten. Natuurlijk beschermt de beitslaag de steigerhout planken wat extra, maar nog altijd is dit niet voldoende voor buiten. Wilt u onze gekleurde steigerhouten planken buiten gebruiken, zorg er dan voor dat u het steigerhout (compleet!) behandeld met een goed buitenbeits / tuinbeits. Om de mooie kleur van ons steigerhout te behouden wordt hier vaak een transparante beits voor gebruikt. 

Een greywash, blackwash of whitewash steigerhouten plank?

Bij HOUTvakman.nl vindt u een mooie collectie gebeitste steigerhouten planken in diverse kleurtinten. Voor interieur toepassingen binnenshuis - in zowel Nederland als Belgie - zijn grijs, antraciet, zwart & wit de meest populaire kleurtinten. Vandaar dat u bij ons ook grijs, antraciet, zwart & wit steigerhout kunt bestellen. Voor een stoere look & sfeervolle uitstraling hebben wij gekozen voor steigerhout planken behandeld met een greywash, antracietwash, blackwash & whitewash beits. Grijs steigerhout is eigenlijk altijd de basis kleur geweest, omdat ook de "echte" steigerhouten planken vaak een grijsachtige kleurtint hadden.

Naast onze grey wash steigerhout plank vindt u bij ons ook een "verouderd steigerhout" kleur, deze variant oogt over het algemeen ook "grijs", maar lijkt enorm veel op authentiek steigerhout. Bent u op zoek naar een wat moderner steigerhout met een "frisse look" dan is ons whitewash steigerhout echt iets voor u. En voor een moderne uitstraling met juist een wat stoerdere look is ons steigerhout met blackwash ideaal geschikt. Bent u op zoek naar steigerhout met een donkere kleur, maar is zwart net iets te, dan zijn onze antraciet gekleurde steigerhouten planken een mooie optie. Wat uw wensen ook zijn, altijd de juiste kleur steigerhout bij HOUTvakman.nl! 

Ook gekramde steigerhout planken! 

Bij steigerhouten planken wordt vaak onderscheid gemaakt tussen "standaard" steigerhout en en 'gekramd steigerhout'. Bij gekramd steigerhout is de plank - veelal aan beide uiteinden - voorzien van ijzeren krammetjes. Deze krammetjes zijn speciaal bedoeld voor het tegengaan van scheuren in het hout. U kunt zicht voorstellen dat - zeker bij de authentieke steigerhout planken die in de bouw op een steiger gebruikt werden - scheuren & doorzakken van de plank voorkomen moest worden. Hiervoor werd er veelal gebruik gemaakt van gekramde steigerhouten planken. Ijzeren krammetjes in de planken komen met name voor bij de authentieke steigerplanken, en dan met name de steigerhout planken die 500 cm of langer zijn.

Bent u op zoek naar een stoere & rustieke houten planken voor buiten, neem dan zeker ook een kijkje bij onze eiken planken & douglas planken.