Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Zwart douglas - Zwart gebeitst & geïmpregneerd douglas hout!

U vindt een unieke collectie zwart douglas bij HOUTvakman.nl. Of u nu op zoek bent naar zwarte planken, zwarte balken of zwart rabat - voor een moderne houten gevelbekleding of stoere zwarte schutting - bij HOUTvakman.nl slaagt u altijd. U vindt twee soorten zwart douglas hout. De meest hoogwaardige variant betreft zwart gebeitst douglas hout, een mooie zwarte afwerklaag waarbij het douglas hout bespoten wordt met een goede zwarte tuinbeits (2-laags). Daarnaast vindt u bij ons ook zwart geimpregneerd douglas, waarbij het hout ondergedompeld wordt in een zwart impregneermiddel. Dit is het beste te omschrijven als een "zwarte grondlaag" waarbij het hout nog wat doorschijnt. Hierbij adviseren wij altijd om zelf nog een afwerklaag met een zwarte beits aan te brengen. Zwart douglashout is deaal voor bijzonder, sfeervol en modern douglas tuinhout met een moderne uitstraling. 

TIP: bekijk ook zeker ons zwarte vuren & grenen, hierbij vindt u een ruimere collectie (voor een scherpere prijs), zeker het bekijken waard! 

Zwart gebeitst douglas bij HOUTvakman.nl.

Bij een douglas product in de kleur zwart gebeitst wordt het douglas product behandeld met een zwarte impregnerende semi dekkende beits. Deze wordt 2-maal (2-laags) aangebracht op de voor- en achterzijde van het product. De kleur zwart is hierbij de meest gekozen kleuroptie en is dan ook tevens onze 'basis kleur'. Wel zijn we recent ook een gerichte collectie grijs douglashout toe aan't voegen, ook mooi & modern, maar dan net wat toegankelijker dan zwart. Met zwart gebeitst douglas hout bent u verzekerd van een kwalitatief afwerklaag, stijlvol tuinhout voor buiten met een goede prijs-kwaliteitverhouding, zeker bij HOUTvakman.nl!

Let er goed op dat niet al ons zwarte douglas hout met een zwarte beits is afgewerkt. U vindt bij ons namelijk ook zwart geïmpregneerd douglashout. Zwart geïmpregneerd douglas is eenmalig ondergedompeld in een zwart impregneermiddel. Dit zorgt voor een minder dekkende (hoogwaardige) zwarte laag - het beste te omschrijven als een soort van grondlaag - waarbij wij nog een afwerklaag (met zwarte beits) adviseren.

Zwart douglas voor een vaste scherpe prijs!

Zwart is met uitstek de meest gekozen kleuroptie op het gebied van "tuinhout in kleur", vandaar dat wij een gerichte collectie zwart douglas samengesteld hebben. Uiteraard bieden wij een gerichte collectie douglas planken zwart, maar ook douglas rabat zwart & douglas balken zwart. Een zwarte gevel, een zwart tuinhuisje, een zwarte schutting, een zwarte overkapping Zwart tuinhout is sfeervol, stoer, modern & klassiek. Een prachtige keuze voor de meeste tuinen in Nederland & België. Zwart douglas hout is - naast heel mooi - ook nog eens van hoogwaardige kwaliteit en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Naast douglas vindt u bij ons ook een uitgebreide collectie zwart vuren & zwart grenen, zeker het bekijken waard! 

De voordelen van zwart douglas hout. 

Zwart douglas is erg populair als (zichtbaar) constructiehout voor buiten (lees: als tuinhout). Douglas heeft een duurzaamheidsklasse 3. Dit houdt in dat onbehandeld douglas een levensduur heeft van minimaal 10 tot 15 jaar. Onbehandeld douglas is geschikt voor buitenplaatsing en een populaire tuinhoutsoort. Om verkleuring tegen te gaan, maar ook voor een extra bescherming van het douglas hout en uiteraard het creëren van een unieke uitstraling is het zwarte douglas hout van HOUTvakman.nl een prachtige mogelijkheid. Populaire buitentoepassingen van zwart douglas hout zijn o.a. schuttingen, carports, overkappingen, schuren, tuinhuisjes, pergola's, hekken, poorten en gevel- en wandbekleding voor buiten in de breedste zin van het woord.