Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Houten pennen - van eiken & douglas - voor een bijzondere balkverbinding / houtverbinding!

Houten pennen van eiken & douglas bestelt u - voordelig online - bij HOUTvakman.nl, de online tuinhout specialist! Gaat u aan de slag met een mooie overkapping, poolhouse of een bijzondere pergola - oftewel een constructie met eiken balken of douglas balken - en wilt u een bijzonder accent toevoegen, dan zijn onze eiken pennen & douglas pennen zeker het overwegen waard! Met onze houten pennen kunt u - op traditionele wijze - houten balken aan elkaar bevestigen. U kiest in het geval van een houtverbinding / balkverbinding met houten pennen voor natuurlijk materiaal, een "landelijke & luxe" uitstraling en een traditioneel accent, ideaal voor ambachtelijk timmerwerk! 

[split]

Houten pennen van HOUTvakman.nl.

Houten pennen zijn traditionele bevestigingsmaterialen die worden gebruikt om houten balken met elkaar te verbinden. Bij het creëren van sterke en duurzame houtverbindingen spelen houten pennen en schoren een cruciale rol. Houten pennen ogen - t.o.v. zichtbare metalen schroeven - natuurlijk, sfeervol en vooral ook authentiek: ideaal voor traditioneel en ambachtelijk timmerwerk.

Een houten pen is in principe een specifiek vormgegeven "houten staaf" die aangebracht dient te worden in een (voorgeboord!) gat in de balk. Een houten pen dient strak in gat geplaatst te worden, zodat de verbinding stevig en stabiel is & blijft. Houten pennen kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten verbindingen, zoals hout-op-hout, hout-op-hoek en hout-op-metaal.

Houten pennen combineren functionaliteit met traditioneel vakmanschap en zijn een populaire keuze voor iedereen die op zoek is naar een landelijke & natuurlijke uitstraling van zijn of haar hout constructie. Onze eiken pennen zijn enorm populair voor eiken overkappingen & eiken poolhouses. Ditzelfde geldt voor onze douglas pennen, die daarnaast ook vaker gebruikt worden voor o.a. carports & pergola's. Bij HOUTvakman.nl vindt u een ruime collectie eiken pennen - in diverse maten - en ook een aantal douglas pennen. Alles voor een prachtige houtverbinding, voordelig online & snel in huis!