Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Tropisch hardhout - Hardhouten palen, balken, (vlonder)planken & rabatdelen - Voordelig online!

Ook voor tropisch hardhout bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Oersterk tuinhout, extreem duurzaam en natuurlijk heel mooi! Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie hardhout - met diverse hardhout soorten zoals azobé, angelim vermelho, padouk, IPE, massarunduba en bangkirai - kwalitatief bewerkt & voor de beste online prijs! Of u nu op zoek bent naar hardhouten palen, hardhout balken, hardhouten planken, vlonderplanken, bijzondere rabatdelen en/of damwand profielen: Bij HOUTvakman.nl vindt u altijd het juiste hardhout dat bij uw wensen past! Al ons hardhout is van hoge kwaliteit, zorgvuldig bewerkt, met keurmerk & wordt snel bij u thuis bezorgd (voor de beste prijs!)

Een gerichte collectie tropisch hardhout bij HOUTvakman!

Hardhout is een van de meest populaire soorten (onbehandeld) tuinhout en dat is natuurlijk niet voor niets het geval. Hardhout is - naast heel mooi - super sterk, duurzaam, onderhoudsvriendelijk / onderhoudsvrij, prettig te verwerken & vooral ook van nature optimaal bestand tegen invloeden van buitenaf (bij buitenplaatsing): Ideaal tuinhout voor uw buitenproject dus!

Wij hebben met zorg een mooie collectie tropisch hardhout samengesteld, waarbij wij ernaar streven om voor iedereen een passend product van hardhout aan te bieden. Hierbij staan een hoge kwaliteitsnorm, zorgvuldige bewerking, scherpe prijzen, optimale (online) informatie voorziening, een prettige (online) gebruikerservaring & bestelproces en een snelle levering centraal. Uiteraard vertellen wij u graag wat meer over onze mooie hardhout collectie en in het geval van vragen zijn onze ervaren medewerkers u graag van dienst! 

Voor welke hardhout soort kiest u?

Wij bieden diverse tropische hardhout soorten en hebben een mooie collectie samengesteld waarbij we de specifieke eigenschappen van het hardhout vertaald hebben naar de producten die hier het beste bij aansluiten. Azobe & angelim vermelho - die optimaal bestand zijn tegen vocht & water - zijn bijvoorbeeld ideaal als hardhout voor 'buitenconstructies' zoals (punt)palen, balken, onderliggers & vooral ook als damwand. Voor een vlonderplank kunt u beter kiezen voor bankirai, voor een luxe gevelbekleding is padouk een prachtige optie en keruing hardhout is een ideale optie als prijsvoordelige hardhouten plank. 

Naar welk type hardhout / hardhouten product u ook op zoek bent, de kans is groot dat u slaagt binnen de hardhout collectie van HOUTvakman.nl. Binnen onze hardhout collectie kunt u uiteraard ook onze volledige collectie per 'hardhout soort' bekijken, wel zo handig, kijk hier snel verder: Azobe, Angelim Vermelho, Padouk, Ipe, Bankirai, Massaranduba & Keruing

Een buitenconstructie van hardhout begint bij HOUTvakman.nl.

Hardhout is 'hot' als constructiehout voor buitenprojecten. Bij HOUTvakman.nl - van origine gespecialiseerd in eiken, lariks & douglas voor buiten - werd steeds vaker gevraagd naar balken, palen, regels, onderliggers & puntpalen van hardhout, met name voor de 'constructiebasis'. Of u nu gaat voor een vlonderplank van douglas, lariks, eikenhout, of een tropische hardhout soort zoals bankirai, padouk, ipe, of massaranduba: een vlonder(onder)constructie van hardhout is altijd een goede keuze! Hiervoor bent u bij HOUTvakman.nl uiteraard aan het juiste adres! Met name onze (fijnbezaagde) hardhouten palen met punt voor het grondwerk in combinatie met (geschaafde) onderliggers zijn hiervoor ideaal geschikt. Veelal wordt hiervoor gekozen voor de sterkste (duurzaamheidsklasse 1) hardhoutsoorten met de beste prijs/kwaliteitverhouding, oftewel azobe & angelim vermelho! Voor welk type constructie u ook op zoek bent, binnen de hardhout collectie van HOUTvakman.nl is de kans groot dat u slaagt! 

Alles voor uw hardhouten schutting.

In uw zoektocht naar een hardhouten schutting begint u natuurlijk bij de basis: mooie hardhouten schuttingplanken! Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie schuttingplanken van tropisch hardhout, voor een kwalitatieve, sfeervolle & vooral ook mooie schutting! U herkent de 'standaard' schuttingplank aan 1 gladgeschaafde zijde en 1 zijde met twee V-groeven, waarbij bankirai hardhout (red balau) en keruing hardhout de twee meest populaire opties zijn. Belangrijk om hierbij toe te lichten is het feit dat deze - op het gebied van kwaliteit - de 'mindere' zijn t.o.v. de andere hardhoutsoorten, echter is deze bij schuttingplanken ook minder van belang. Schuttingplanken worden normaal gesproken niet tot nauwelijks belast en deze hardhoutsoorten zijn een stuk voordeliger: Ideaal voor een mooie & betaalbare hardhouten schutting dus! 

Zoekt u een bijzondere schutting, die echt een eye-catcher moet worden binnen uw tuin? Dan moet u zeker even een kijkje nemen bij onze 'rabatdelen'. Deze zijn in principe ontworpen voor gevelbekleding, maar uiteraard ook ideaal toe te passen als schuttingdeel. Hierbij heeft u ook een grotere keuze op het gebied van profieltype - zoals rhombus - deens rabat & b-fix delen - en hardhout soorten, zoals de wat meer luxere padouk & ipe. Wat uw wensen ook zijn, altijd een hardhout schutting naar wens bij HOUTvakman.nl! 

Een complete hardhouten vlonder, voor een sfeervol terras!

Indien u op zoek bent naar een 'houten terras' zult u al snel uitkomen bij tropisch hardhout, zowel voor de vlonderconstructie als voor de vlonderplanken / terrasdelen. Bij een 'hardhouten vlonder' uit het boekje wordt gekozen voor fijnbezaagde puntpalen voor de grond constructie, daarop een regelwerk van geschaafde hardhouten onderliggers (beide van azobe of angelim vermelho) en daarop uiteraard de hardhouten vlonderplanken

Op het gebied van 'type' vlonderplank heeft u ook diverse opties. De meest bekende vlonderplank is de 7-groefs hardhouten vlonderplank. Echter kunt u ook diverse geschaafde houten planken zonder profiel ook prima gebruiken voor uw terras, zorg er hierbij wel voor dat u de wat 'dikkere planken' gebruikt. Speciaal voor een mooi hardhouten terras zonder al die schroeven in het zicht, vindt u bij ons ook de B-fix vlonderdelen. Dit zijn geschaafde planken die speciaal bewerkt zijn t.b.v. montage met de handige B-fix clips. Met deze clips kunt u de B-fix vlonderplanken 'blind monteren', oftewel zijn de schroeven niet (nauwelijks) zichtbaar: Voor een prachtig hardhouten terras!

Maak een statement met een hardhouten gevel(bekleding). 

Een 'houten gevel' is enorm populair en hierbij zijn - naast eiken, douglas & lariks - diverse hardhout soorten ideaal geschikt. Met een hardhouten gevelbekleding kiest u voor kwaliteit, duurzaamheid & sfeer! Tropisch hardhout staat bekend om haar extreme sterkte, stabiliteit bij buitengebruik, minimale werking & scheuring, duurzaamheid en hoge mate van kwaliteit.

Voor een bijzondere gevel kunt u - naast de 'standaard' planken uiteraard - bij HOUTvakman.nl kiezen uit diverse hardhouten rabatdelen. Gaat u voor een bijzonder accent met een 'open' gevelbekleding - met hardhouten rhombus delen -, een modern tintje met de hardhouten Deense blokprofielen, of voor een gevelbekleding met een onzichtbare (blinde) bevestiging, zoals de B-fix hardhout profielen? Wat uw wensen ook zijn, bij HOUTvakman.nl vindt u altijd het juiste rabatprofiel!