HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...

Vuren - Vurenhout - balken, planken, latten & rabatdelen

Vurenhout online bestellen doet u bij HOUTvakman.nl; Een gerichte online selectie, scherpe prijzen, snelle levering en eenvoudig & veilig online te bestellen! Bij HOUTvakman.nl kunt u de meest gebruikte maatvoeringen vuren balken, vuren planken, vuren latten en vuren rabatdelen eenvoudig online kopen, in diverse lengtes uiteraard en op diverse wijzen afgewerkt; Onbewerkt geschaafd, (zwart) geïmpregneerd en 'gedompelde' vuren steigerplanken. Wat uw wensen ook zijn, vurenhout bestelt u online bij HOUTvakman.nl!

Een divers assortiment vurenhout.

Wij bieden een gerichte selectie vurenhout, waarbij we met zo min mogelijk houtproducten een divers assortiment samengesteld hebben. Naast vuren balken, zowel geschaafd en onbewerkt als geïmpregneerd en vuren planken (ruw, geschaafd, geïmpregneerd en vuren steigerplanken) bieden wij ook de meest gebruikte vuren latten, waaronder uiteraard ook de zogenoemde tengels (van 11x38mm) en panlatten (van 24x38 mm). En binnen een sluitend vurenhout assortiment kunnen de vuren rabatdelen uiteraard niet ontbreken, wij bieden zowel halfhouts rabat als Zweedse rabatdelen van vurenhout, ideaal tuinhout met een optimale prijs-kwaliteit verhouding!   

Ruw versus geschaafd vuren.

Ruw vurenhout komt direct uit de zagerij. Hierbij kunnen mogelijk oneffenheden aan het oppervlakte voorkomen, evenals lichte afwijkingen in afmetingen. Geschaafd vuren betreft ruw vuren dat machinaal geschaafd is, oftewel recht en glad gemaakt is. Geschaafd vurenhout is maatvast, goed te bewerken en goed geschikt voor verven. Ideaal dus voor constructies. Bij HOUTvakman.nl vindt u een uitgebreid assortiment geschaafd vuren en enkele ruwe vuren producten, zoals vuren planken. 

LET OP: In het geval van geschaafd vuren is er sprake van bruto maten en netto maten. De bruto maten betreffen de 'ruwe balk'  en de netto maten betreffen de balk nadat deze geschaafd is, waardoor de balk zelf enkele millimeters kleiner zal zijn. De uitgangspositie bij onze vurenhout balken, planken en latten is altijd de bruto maatvoering, maar wij vermelden ook duidelijk de netto maatvoering. 

Vuren voor binnen & buiten.

Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in Nederland en België, zowel voor binnen als voor buiten constructies! Voor binnengebruik wordt veelal gekozen voor geschaafd en onbewerkt vurenhout. Dit is maatvast, recht (haaks) en makkelijk te bewerken en indien gewenst af te werken met verf en/of lak. Bij HOUTvakman.nl vindt u zowel balken, planken als latten van vurenhout. Voor buitengebruik kiest u uiteraard geïmpregneerd vurenhout, ook geïmpregneerde vuren balken, planken en latten bestelt u eenvoudig online voor de beste prijs. Daarnaast bieden wij ook rabatdelen voor buiten, zowel geschaafd en geïmpregneerd halfhoutsrabat als ruw (fijnbezaagd) zwart geïmpregneerd Zweeds rabat, voor een prachtige & rustieke gevelbekleding. Bent u op zoek naar 'onbehandeld' hout voor buiten, bekijk dan eens ons aanbod eikenhout en douglas hout

Meer informatie over vuren hout.

Vurenhout, ook wel vuren genoemd, is de meest gebruikte houtsoort in zowel Nederland als België. Vuren is een algemene noemer voor hout van de fijnspar (Picea Abies) en wordt vooral in de bouw heel veel gebruikt. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het feit dat vuren erg goed te bewerken is, zowel met de hand als machinaal en tevens goed af te werken is, denk hierbij aan impregneren, lakken, beitsen en verven. Daarnaast is de prijs ook een belangrijke reden van de populariteit. Vurenhout is namelijk prijstechnisch gezien erg voordelig, zeker bij HOUTvakman.nl! De kleur van vurenhout is een lichte witgele tint met en daarnaast heeft vurenhout zachte en grove tekeningen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »