HOUTvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Hout behandeling
  • Hout bewerking
  • Hoogte (kopmaat)
  • Breedte (kopmaat)

Barnwoord; Prachtige oude houten planken, ook wel sloophout genoemd, voor een Luxe, Vintage, Stoere en Sfeervolle uitstraling! Prachtig oud hout dat door de tijd verweerd is, hout met een verhaal en bomvol karakter. Bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte selectie barnwoord look planken, prachtig eikenhout dat met de hand verouderd is, voor die bijzondere 'oud sloophout' uitstraling. Prachtige verouderde eiken planken, zorgvuldig verouderd in eigen beheer - in 3 verschillende 'verouderstijlen': Voor een scherpe online prijs!

Barnwood; Karakteristiek sloophout van oude schuren. 

Barnwoord, de naam zegt het al natuurlijk; Schuurhout. Barnwoord is de 'algemene noemer'  voor oud hout dat heel lang dienst gedaan heeft als gevelbekleding van prachtige oude boerderijen, schuren en stallen en nu een tweede leven krijgt als luxe wandbekleding voor een hip, stoer, eigentijds en sfeervol interieur! Oude barnwoord planken komen voornamelijk uit Oostenrijk en Zwitserland, maar tegenwoordig is er ook prachtig out sloophout uit Italie, Spanje, Slovenia, Canada en India verkrijgbaar. 

Van demontage tot luxe wandbekleding!

Het 'ruwe ouden hout' wordt geselecteerd op basis van de juiste 'look', oftewel die authentieke barnwoord uitstraling. Vervolgens worden de houten planken geselecteerd die tot een bruikbaar product bewerkt kan worden. Na de demontage van de oude schuur wordt de plank schoongemaakt, alle spijkers en andere elementen worden verwijderd en de planken worden gesorteerd op afmeting en kleur. Vervolgens worden deze planken gedroogd en voorzien van mes en groef, oftewel van de ruwe planken worden vellingdelen gemaakt. Uiteindelijk wordt het barnwoord geborsteld en op lengte gesorteerd. Zo krijgt u een bruikbaar product, maar wel echt authentiek barnwoord met die karaktervolle uitstraling!

Barnwoord (sloophout) planken in diverse kleuren en afmetingen. 

Bij HOUTvakman.n vindt u een gerichte selectie barnwoord, waarbij u de keuze heeft uit diverse kleurtinten. Belangrijk om hierbij toe te lichten is het feit dat barnwoord planken 'in de mix'  worden geleverd. Dit houdt in dat de planken geleverd worden waarbij de breedte en de lengte varieert. U bestelt barnwoord online dan ook op basis van m². 

Wenst u oude barnwood sloophout planken in een specifieke afmeting, bijvoorbeeld voor een tafel of loftdeur? Dan kunt u gebruik maken van ons offerteformulier. Vul hier duidelijk het product in en de door u gewenste afmetingen + aantallen. Wij gaan dan voor u aan de slag en gaan na of dit mogelijk is en zo ja wat de prijs hiervan is. U ontvangt snel een reactie, inclusief gericht prijsvoorstel. 

Barnwoord vellingdelen.

De Barnwoord vellingdelen Salzburg vormen de basis van ons barnwood assortiment. De prachtige barnwood Salzburg planken hebben dienstgedaan als gevelbekleding van oude boerderijen, stallen en schuren in de Oostenrijkse alpen. Deze planken zijn door de wind, regen en zon gemaakt tot wat ze nu zijn; Prachtig, rustiek en sfeervol 'oud hout' met karakter. De gebruikte originele kleur van deze planken is uniek en zorgt voor een onderscheidende wandbekleding. De oude houten planken worden eerst gesorteerd op kleur en vervolgens gedroogd tot ongeveer 12%. Vervolgens worden de planken geschaafd tot een dikte van circa 2 cm en worden er vellingdelen van gemaakt, oftewel de planken worden voorzien van 'mes en groef'. Vervolgens worden deze zorgvuldig verpakt. De Salzburg barnwoord vellingdelen zijn verkrijgbaar in 3 kleurtinten; Grijs, lichtbruin en donkerbruin.

Oude sloophout planken uit Canada!

Daarnaast is ons Barnwood Toronto een prachtige sloophout plank, afkomstig uit de heuvels ver boven Toronto. Hier staan prachtige oude schuren, gebouwd door 1e en 2e generatie Europese emigranten, veelal van Grenen of Hemlock hout. Deze schuren zijn door de tijd en elementen dusdanig geteisterd dat ze een unieke uitstraling hebben gekregen. Het originele Canadese barnwoord komt dan ook uit dit gebied. Deze schuren worden vervolgens gedemonteerd waarna deze op ambachtelijke wijze geborsteld en verpakt worden. 

Rustieke oude eiken planken; Wagendelen uit Oostenrijk.

En eikenhout mag natuurlijk niet ontbreken binnen een mooie barnwoord collectie. bij HOUTvakman.nl kunt u een prachtige oude eiken wagon delen, afkomstig uit de goederenwagons van de Oostenrijkse spoorwegen, direct online bestellen. Deze eikenhouten planken hebben zicht onder extreme omstandigheden staande weten te houden en staan dan ook bol van karakter. Ieder wagondeel is uniek. Eiken wagondelen zijn zeer populair voor het vervaardigen van bijzondere interieur-items zoals tafels, keukenbladen, deuren en/of kasten. Sfeervol, warm, rustiek en karaktervol oud eikenhout, voor een bijzonder object! 

TIP: bent u op zoek naar 'oude eiken balken', bekijk dan eens de mogelijkheid van het 'verouderen' van uw nieuwe eiken balk!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »