Unieke collectie tuinhout Kwaliteit en concurrerende prijs Topcollectie verouderde balken Levering in heel Nederland
  • Lorem ipsum

Thermowood grenen - thermisch gemodificeerd / thermo grenenhout - Duurzaam & voordelig!

Bij HOUTvakman.nl vindt u een unieke collectie thermo grenen: duurzaam, stijlvol en relatief voordelig! Wij bieden een ruime collectie grenen thermowood met o.a. planken, vlonderplanken, balkjes & een diverse collectie tot thermowood rabatdelen. Thermo grenen staat bekend om haar milieuvriendelijke karakter, duurzaamheid, bijzondere goudachtige kleurtint en haar optimale prijs-kwaliteit verhouding: Hoogwaardig, mooi & voordelig thermohout dus! Grenen bevat veel kwasten. Maar omdat thermowood wat donkerder van kleur is, vallen de noesten en kwasten veel minder op. Dit wordt door de meeste mensen als "mooier" ervaren. Altijd het juiste thermohout voor uw buitenproject bij HOUTvakman.nl!

Meer informatie over thermo grenen:

Grenen is een bekende houtsoort die makkelijk verkrijgbaar is en voordelig geprijsd. Normaal grenen is zonder behandeling niet geschikt is voor buiten toepassingen. Maar thermisch gemodificeerd grenen is veel harder en minder vervormend dan 'gewoon' grenen. Ook wordt het hout door thermisch modificeren minder buigzaam, lichter van gewicht en donkerder van kleur. 

Thermisch gemodificeerd grenen wordt veel toegepast voor thermo-gevelbekleding, maar ook voor vlonders en buitenvloeren. Met thermowood grenen maakt u een ecologisch verantwoorde keus. Het hout is zeer duurzaam - vergelijkbaar met hardhout - maar de bomen zijn gemakkelijker en sneller te herplanten. Hierdoor leidt het gebruik van dit hout tot minder ontbossing. Thermowood grenen heeft een vochtigheidspercentage van 8-12%. Normaal heeft grenenhout een duurzaamheidsklasse 4, maar door het thermisch modificeren wordt dit duurzaamheidsklasse 2. Dit betekent een levensduur van 20 jaar of langer.